Kisalföld logö

2018. 08. 16. csütörtök - Ábrahám 17°C | 28°C Még több cikk.

Látványos ovifocigála

Több mint háromszázötven kisgyermek vett részt a Győri Ovifoci Club nagyszabású gáláján.

Az MLSZ főtitkára is elismeréssel nyilatkozott a látottakról.
Évről évre egyre nagyobb elismertségnek örvend az 1999-ben alakult Győri Ovifoci Club tevékenysége, mely tanévente csaknem négyszáz öt-hat éves kisgyermekeket foglalkoztat. Az országban, és a labdarúgó-szakemberek szerint Európában is egyedülálló gyermekszervezet olyan különleges programot valósít meg, amelyre ez idáig az öreg kontinensen még az utánpótlás-neveléséről oly híres Hollandiában sincs példa. Az apróságok óvodai időben, gyakorlatilag az óvodai program keretében ovifoci-foglalkozásokon vesznek részt.

A hétvégén több mint háromszázötven apróság mutatta be az év közben tanult labdarúgó-tudományát a nagyközönségnek a Magvassy-sportcsarnokban rendezett grandiózus győri ovifocigálán. A 17 óvoda 20 csoportja – Bartók, Pásztor utcai, Bisinger, Erzsébet ligeti, evangélikus, győrszentiváni, kiskúti, Kovács Margit, Lepke utcai, ménfőcsanaki, Mónus Illés utcai, Móra Ferenc, Sün Balázs, szigeti, Szivárvány, Szövetség utcai, Hédervári úti, Tárogató utcai, újvárosi és Gyepszél utcai – négy pályán ádáz csatát is vívott egymással.

Több mint 350 új – zöld-fehér színű – ovifocival lettek gazdagabbak az óvodák, a csoportok tagjai pedig az ünnepélyes eredményhirdetésen átvehették fényképes tagsági igazolványukat és az emléklapokat. Továbbá minden részt vevő óvoda átvehette a Magyar Labdarúgó Szövetség ajándékát: a legendás 6–3-as magyar–angolt felidéző könyvet, valamint a FIFA emblémáját és jelvényét.
„Az év ovifocicsoportja" vándorserleget a Szivárvány Óvoda kapta, míg a legtöbb aprósággal színre lépő Bisinger-óvoda csoportja egy hatalmas futball alakú tortának örülhetett.

A kiváló csoportvezetői munkájáért kitüntetésben részesült Hiba Ferenc (Erzsébet Ligeti Óvoda) és Cs. Kovács László (Lepke utcai óvoda). A klub alapítása óta azért fáradhatatlanul dolgozó Knauszné Horváth Ildikónak, a Városi Ovifoci Club ügyvezető elnökének nyújtott át kitüntetést és tárgyjutalmat dr. Kun András, Győr sportot felügyelő alpolgármestere és Berzi Sándor, az MLSZ főtitkára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erősödik a rasszizmus a romániai stadionokban

Rasszista sértegetések miatt távozását fontolgatja Mariko Daouda, a román Universitatea Craiova… Tovább olvasom