Kisalföld logö

2018. 11. 21. szerda - Olivér 4°C | 7°C Még több cikk.

Konkoly:˝Sok csapat cserélne velünk˝

Győr–Veszprém - Kézilabda - Kevés volt a kétgólos előny az Audi-ETO-nak a női kézilabda BL-döntőben. A bajnoki címnek azonban örülhettek a győriek.

Egy nappal a Bajnokok Ligája-döntőben elszenvedett vereség után is kissé csalódott volt Konkoly Csaba, az Audi-ETO női kézilabdacsapatának vezetőedzője. Mint mondta, saját hibáik mellett a magyar sportdiplomácia is közrejátszott abban, hogy a kétgólos dániai siker ellenére nem sikerült itthon tartani a serleget, s a visszavágón 26–23-ra győzött a Viborg.

„Természetesen nagyon szomorúak vagyunk, de azt gondolom, megdolgoztunk azért, hogy ott legyünk a fináléban, s megannyi probléma mellett is sikerült egy lépcsőfokot feljebb lépnünk az egy évvel ezelőtti szezonhoz képest. Csalódottságunk ellenére azt mondom: sok csapat cserélne most velünk" – fogalmazott a győriek vezetőedzője.

Ünneplés: Konkoly Csaba és segítője, Bakos István (balra) a városházán már mosolyogva pezsgőzött a több száz győri szurkoló előtt, akik a csapatot éltették. Fotó: H. Baranyai Edina
Ünneplés: Konkoly Csaba és segítője, Bakos István (balra) a városházán már mosolyogva pezsgőzött a több száz győri szurkoló előtt, akik a csapatot éltették. Fotó: H. Baranyai Edina

A veszprémi visszavágóról többen is nyilatkoztak játékosok, vezetők, ismert személyiségek. Abban valamennyien egyetértenek, nincs oka a szégyenkezésre az Audi-ETO-nak, hiszen nem a jobbik, sokkal inkább a szerencsésebb csapat nyerte a BL-t.

Abban is mindenki bizakodik, hogy jövőre talán összejön a nagy siker a győrieknek.


Audi-ETO -
Viborg 23- 26

Kevésnek bizonyult a Dániában szerzett két gól az Audi-ETO számára a női BL-döntő veszprémi visszavágóján. Noha a győrieket ötezer szurkoló támogatta, a végén mégis a maroknyi dán tábor ünnepelhette győztesként kedvenceit.

Köszöntésből azért kijutott a győrieknek is, hiszen mindent egybevetve fantasztikus siker egy BL-ezüstérem is, bár ez aligha vigasztalta Konkoly Csabát. A győri szakvezető hangja egy nappal a nagy csata után egyszerre sugárzott fáradtságot és keserűséget.

Herr Anitáékat nagy csatában megállították a dánok, így ők emelhették magasba a trófeát.
Herr Anitáékat nagy csatában megállították a dánok, így ők emelhették magasba a trófeát.

„Nehezen nyugszom meg, mert nagyon közel voltunk ahhoz, hogy megnyerjük a legrangosabb európai kupát. Több ok vezetett ahhoz, hogy nyert helyzetből veszítettünk. Az első félidőben a visszarendeződésekkel voltak gondjaink, s ebből négy gólt lőttek a dánok. Az egész meccsen végigkísért bennünket, hogy ziccerek és hétméteresek sokaságát hagytuk ki. Öt büntetőt elhibázni ezen a szinten nem lehet, ennek meg is lett az eredménye. A harmadik ok rajtunk kívülálló, de nem szeretnék szó nélkül elmenni emellett. Úgy érzem, ismét kiütközött, hogy sportdiplomáciában nem vagyunk elég erősek. Ismétlem, rengeteg olyan hibát elkövettünk, amire előre felkészültünk, s ezeket meg kellett volna oldanunk a pályán, ugyanakkor azt is éreztem, hogy kritikus pillanatokban egy-egy ítélettel nem kapjuk meg azt az esélyt, amit valójában megteremtettünk magunk számára" – kezdte a győri szakvezető, aki a meccs alatt többször is nemtetszését fejezte ki a játékvezetők döntése ellen. A sorozatos reklamációt a spanyol páros a második félidőben két perccel „honorálta".

„Még nem volt lelkierőm visszanézni a találkozó felvételét, de mindenképpen sort kerítek rá. Kíváncsi vagyok a vitatott ítéletekre, de hangsúlyozom, a mi felelősségünk is megvan a vereségben. A lányoknak egyébként annyit mondtam, ne veszítsék el a munkába vetett hitüket. Rengeteget dolgoztunk azért, hogy eljussunk ide, a tavalyi szezonhoz képest egy lépcsőfokot sikerült előrelépnünk, noha szezon közben rengeteg gonddal, problémával kellett megküzdeni. Elég csak Bradeanu kiválására és Görbicz döntő előtti sérülésére gondolni. Az is biztos, miközben mi egy kicsit szomorkodunk, sok csapat cserélne velünk. Szép lassan azért elmúlik a csalódottság, s újra bele kell vetnünk magunkat a munkába, mert jövőre még nagyobb figyelmet kapunk az ellenfelektől, s azt hiszem, saját magunktól is" – folytatta Konkoly Csaba.

Kovacsics Anikót vigasztalja a pályára nem lépett Horváth Bernadett és Hosszú Boglárka. Fotók: H. Baranyai Edina
Kovacsics Anikót vigasztalja a pályára nem lépett Horváth Bernadett és Hosszú Boglárka. Fotók: H. Baranyai Edina

A szombat nem múlt el azért győri aranyérem nélkül, hiszen útban a győri városháza előtti ünnepségre tudta meg a csapat, hogy az NB I-ben a Békéscsaba 28–23-ra nyert Debrecenben, így az utolsó két forduló eredményeitől függetlenül az Audi-ETO megvédte bajnoki címét.

Több százan a városháza előtt Győrben több százan várták a BL-ezüstérmes csapatot. A játékosokat, a szakmai stábot és vezetőket egyesével szólították fel az emelvényre.

Az ünnepségen Borkai Zsolt polgármester köszöntötte Pálingeréket és ajándékkal is kedveskedett a csapattagoknak. Mint a város embere elmondta: a vereség ellenére emelt fővel járhatnak a játékosok, edzők, s mindenki, aki valamit hozzátett ahhoz, hogy az Audi-ETO eljuthasson a Bajnokok Ligája döntőjébe, ahol csak belszerencsével maradt alul.

„Számunkra mindenképpen győztesek vagytok" – mondta Borkai Zsolt, majd bejelentette az örömhírt: hogy a zöld-fehérek játék nélkül is megnyerték a magyar bajnokságot.

Olvasóink írták

 • 5. Korrekt5 2009. május 19. 22:09
  „Ez a csapat csak rossz taktikai felállásért kapott ki, semmi másért.
  Az edzö nem tud érdemben közbelépni, csak általános szöveget üvöltött a csajok fülében.
  Ha Görbic jáccik simma vereség mindkét mecccsen, ezek a Dán lányok ha elfutottak volna Görbic mellett akkor is elesett volna. Görbic végett több nagy meccs uszott.

  Kiváncsi volnék, hogy mit tudna csinálni egy Skandináv edzö evvel a Györi csapattal, szerintem nyertünk volna.”
 • 4. Koko04 2009. május 19. 11:09
  „Osztógép egy lúzer. Ha tudom, hogy elesek leülök előtte. Ennyi erővel Görbicz az első meccsen is megsérülhetett volna és lehet, hogy akkor amiatt már ott is vereség a vége. Nem ez a lényeg. Nagyot küzdöttek a lányok és nőtt a respektjük a vereség ellenére is, ami majd kamatozik a jövőben. Az eurosport2 több napon keresztűl többször adta a meccset, mert csak annyira volt izgalmas és érdekes. Meg hát amúgy is tele van a műsorrendjük más magyar csapatokkal is ugye? Végül is nem is akkora szenzáció, hogy egy magyar csapat éppen alulmarad egy BL döntőben..... Akár magyar csapat is játszhatna az MU-val vagy a Barca-val egy ki-ki meccset, mert végül is csak erről van szó......”
 • 3. osztógép 2009. május 19. 10:36
  „"Sok csapat cserélne velünk" - mekkora lúzer szöveg ez!? Konkoly egy lúzer, ha nem játszatja a koboldfejű görbicet 3 nappal az első kupadöntő előtt egy jelentéktelen meccsen, akkor megvan a kupa... ti meg ünneplitek, gratula!”
 • 2. pmfc 2009. május 18. 22:11
  „Kitartást a továbbiakhoz. Csodálatos az a munka amit végzett ez a csapat ebben az évben. Egyszerűen öröm abba belegondolni, hogy európa egyik legjobb csapata a miénk. És nem csak rövid távon, hanem bizony már évek óta. Ez többet ér mindennél!!!!

  HAJRÁ ETO!”
 • 1. Skipgeri 2009. május 18. 17:46
  „Konkoly Csabi! továbbra is irányítsd a csapatot ilyen lelkesedéssel és ügyességgel! a játékosok és a szurkolók is bíznak benned! Ritka az ilyen mindent bele adó edző! köszönjük az eddigieket és bizakodóan állunk a jövő előtt!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Labdarúgó megyei III. o. (május 17.)

Labdarúgás - A megyei III. osztályú bajnokságok hétvégi fordulóinak eredményei és a bajnokságok… Tovább olvasom