Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Knezevic lefejelte Görbicz Anitát - Egyelőre nincs döntés - videó

Kelecsényi Ernő levelére szerdán azt a választ kapta az EHF-től e-mailben, hogy napokon belül megszületik a döntés.

Csütörtök - Az EHF honlapja arról számolt be, az eset tárgyalását azon melegében szerdára tűzték ki, ahova meghívták a kirívó durvaságot elkövető kézilabdázót, illetve klubjának képviselőjét is - írta a sport24.hu.

Mivel azóta semmilyen információ nem látott napvilágot, az EHF honlapján sem találni semmilyen hírt, a sport.hir24.hu érdeklődésére Szilágyi Andrea a Győri-Audi ETO KC kommunikációs vezetője elmondta, Kelecsényi Ernő levelére szerdán azt a választ kapták az EHF-től e-mailben, hogy napokon belül megszületik a döntés.

Csütörtök - Vajon milyen büntetésre számíthat Milena Knezevic? Hasonkló fejesért 10 meccset kapott Torsten Jansen.

Tavaly a Knezevichez hasonló fejesért Torsten Jansen 10 meccset és 15.000 eurós büntetést kapott a német szövetségtől - írta a hatosfal a facebook-on.

)

Szerda - A wikipedia szerint Milena Knezevic ma 24 éves

Milena Kneľević (born 12 March 1990 in Titograd, SR Montenegro, SFR Yugoslavia)[2] is a Montenegrin international handballer who plays for ®RK Budućnost Pogorica.

Az EHF-hez március 12-ig kellett beküldeni az infókat a mérkőzés végén történtekről. 

Kedd

Görbicz Anita jól van -
legalábbis twitter falára ezt posztolta hétfőn este:

"Head is strong, I'm fine! Don't worry people...but big kisses for all messages and I wish you all good night!"

Nyílt levélben kért bocsánatot Görbicz Anitától Milena Knezevic, a Buducsnost Podgorica játékosa, aki a vasárnap döntetlennel zárult női kézilabda Bajnokok Ligája-mérkőzés utolsó másodpercében lefejelte a győriek csapatkapitányát.

"Kedves Anita, szeretnék elnézést kérni tőled a megbocsáthatatlan tettemért, valamint a klubomtól, amelyet mindennél jobban szeretek és tisztelek, továbbá a közönségtől. Sajnos ezzel nemcsak magamat, hanem olyan embereket is megbántottam, akiket mélyen tisztelek, köztük téged is" - olvasható a montenegrói válogatott játékos rajongói facebook-oldalán.

A 23 éves kézilabdázó hozzátette: tisztában van azzal, hogy tettére nincs mentség, ugyanakkor reméli, a magyar irányító elfogadja őszinte bocsánatkérését.

"Megteszek minden tőlem telhetőt, hogy ne ez alapján ítéljenek meg és ez a cselekedet ne tegye semmissé mindazt, amit a sportágért tettem, mert ez nem a valódi képet festi rólam. Tisztában vagyok vele, hogy ez sok erőfeszítést kíván majd, de vállalom a kihívást, ahogyan a múltban oly sokszor" - fogalmaz Knezevic, majd úgy folytatja: reméli, megerősödve kerül ki ebből a helyzetből, és meg tudja mutatni az embereknek, hogy az igazi Milena Knezevic igazi sportember, aki teljes mértékben tiszteletben tartja a fair playt és ezért a csodálatos sportágért él.

Knezevic bocsánatkérése a facebook-on

Dear Anita,

I would like to apologize for my inexcusable action during last night’s game to you personally, to my club, which I love and respect more than anything, as well as to the public.

Részletek itt >>

Cikk az EHF hivatalos honlapján >>

Az EHF szerda éjfélig várja az adatokat.
Bocsánatot kért a Görbiczet lefejelő kézis - írta a samsungsport.hu

Milena Knezevic, a Buducnost Podgorica női kézilabdacsapatának játékosa nyílt levélben kért bocsánatot Görbicz Anitától, akit lefejelt csapata Győri ETO elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésén.

- Drága Anita, szeretnék bocsánatot kérni tőled és a klubodtól, amelyet tisztelek és szeretek, továbbá a közönségtől is, azért a sportszerűtlenségért, amit ellened elkövettem - írja Knezevic. - Nemcsak nekem fáj, amit tettem, hanem olyan embereknek, akiket mélységesen tisztelek és szeretek, mint ahogy téged is. Nincs mentségem, de arra kérlek, mégis fogadd el a bocsánatkérésem, mert megbántam, ami történt.

Knezevic hozzátette, az ilyen viselkedés nem jellemző rá, és mindent meg fog tenni, hogy ne erről emlékezzen majd rá az utókor - olvasható a samsungsport oldalán.

Több beadvány is érkezett az EHF-hez

Nemcsak a klub, hanem a szurkolók és az egyik legnépszerűbb kézilabdás blog, a Hatosfal is szigorú büntetés kiszabását kéri a sportszerűtlen montenegrói játékosra.

A győri Vizi Tamás a Magyar Kézilabda Szurkolók Országos Szövetsége alelnökeként írt beadványt az EHF-nek, jelezve, hogy ezt nézők százezrei, sőt, talán milliói látták, s minden bizonnyal nem tett jót a sportág jó hírének. Éppen ezért szeretnék, ha az EHF a megfelelő konzekvenciát levonná, s méltó módon büntetné az esetet.

A szintén győri Kósa Lajos, a Hatosfal egyik szerzője Markus Glasernek, az EHF versenybizottsága elnökének írt e-mailben kérte a szankciót.
„Biztos nem az első és nem is az utolsó vagyok, aki jelenti ezt az esetet, amely mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Őszintén szólva én az egyéves büntetés kiszabását sem tartanám túlzónak, de tudom, ez egyáltalán nem lehetséges. Ez az eset azonban nem sportpályára való, s az EHF döntése minden bizonnyal precedensértékű lenne, kiderül, mit tud tenni a szövetség azért, hogy a jövőben ilyen ne fordulhasson elő. A felelősség éppen ezért nem kicsi, de bízom, bízunk a testület józanságában" – áll többek között a levélben.

Nos, az EHF nem sokat „ült" az ügyön, hétfőn honlapján jelentette be, hogy a fegyelmi testület elnöke megvizsgálta a bizonyítékokat, és elindította az eljárást Knezevic ellen. Az eset  tárgyalása holnap lesz, melyre meghívta a kirívó durvaságot elkövető kézilabdázót, illetve klubjának képviselőjét.

A mérkőzés egyik játékvezetőjének nyilatkozata: „Mocskos trükk volt"

Az europamester.dk megszólaltatta a mérkőzés egyik játékvezetőjét. Henrik Mortensen így nyilatkozott: „Rendkívül sajnáljuk a történteket, s azt, hogy nem vettük észre, mi történt. Ez egy mocskos trükk volt, mely egyértelmű piros lapot ért volna. Azért is bosszantó ez, mert egyébként nagyszerű mérkőzés volt Európa két legjobb csapata között, a hangulat pedig lenyűgöző, élmény volt ennek a részesének lenni."

Mortensen annyit tett hozzá, a győriek sem reklamáltak, pedig előttük történt az eset, valószínűleg ők sem látták, mert biztos „kiverték volna a balhét". Végezetül a bíró elmondta: sajnálják, hogy ilyen véget ért a drámai csata, még szerencse, hogy mindez nem befolyásolta a végeredményt.

Talán nincs törés

Dr. Balogh Péter csapatorvos elmondta: Görbicz ugyan fájdítja ott, ahol a fejes érte, de külsérelmi nyoma nem nagyon van szerencsére az esetnek.

Ennek ellenére egy röntgent javasolt a doktor, hogy megerősítsék, valóban nem tört el az irányító orra.

Az EHF fegyelmi eljárást indít a Görbicz Anitát lefejelő Knezevic ellen

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) fegyelmi eljárást indít a Buducsnoszt Podgorica játékosa, Milena Knezevic ellen, aki a vasárnap döntetlennel zárult Bajnokok Ligája-mérkőzés utolsó másodpercében lefejelte a győriek csapatkapitányát, Görbicz Anitát.

Az EHF - honlapjának hétfői híre szerint - meghívta a kirívó durvaságot elkövető kézilabdázót, illetve klubjának képviselőjét az eset szerdai tárgyalására.

A csoport rangadóján a montenegrói csapatnak nyernie kellett volna Podgoricában, hogy az élre ugorjon.

Az utolsó támadás lehetősége a hazaiaké volt 26-26-os állásnál, amikor - a televíziós felvételek tanúsága szerint - Knezevic a győri irányító felé fordult és belefejelt az arcába.

Görbicz egyből elterült a padlón, a montenegrói játékos pedig néhány pillanat múlva dőlt el és ő is az arcát fogta.

A bírók nem vették észre az esetet, így a meccs jegyzőkönyvében sem rögzítették. A címvédő győri klub hétfőn hivatalos beadványban fordult az EHF-hez.

Kelecsényi Ernő elnök, aki a csapattal együtt hétfő délelőtt érkezett meg Podgoricából, bekérte az incidensről készült felvételeket, hogy eljuttassa azokat is az EHF illetékes bizottságához.

Elmondta: arra kérik a bizottság elnökét, hogy vizsgálják ki az esetet a kézilabdasport imázsának védelme érdekében, valamint azért, hogy a Bajnokok Ligája-versenysorozathoz méltatlan, sportszerűtlen viselkedésnek meglegyen a szabályok szerinti következménye.

Hozzátette, a beadvánnyal nemcsak ennek az esetnek a megfelelő szankcionálását szeretnék elérni, hanem azt is, hogy elejét vegyék a hasonló sportszerűtlen viselkedésnek.

A két csapat már biztos résztvevője a BL májusi budapesti négyes döntőjének.

Ha a Győr vasárnap nyer a vendég norvég Larvik ellen, csoportgyőztesként játszik majd elődöntőt a másik kvartett második helyezettjével.

Korábban írtuk:

A Győri Audi ETO KC hivatalos kérelmet nyújt be az EHF-nek

A március 9-i Buducnost Podgorica-Győri Audi ETO Bajnokok Ligája középdöntő mérkőzés utolsó másodperceiben a montenegrói Milena Knezsevics bizonyíthatóan sportszerűtlen viselkedést tanúsított Görbicz Anitával szemben, amikor lefejelte a magyar játékost.

A Győri Audi ETO KC az eset kivizsgálására kéri az Európai Kézilabda Szövetség megfelelő szervét. „Hétfőn hivatalos levelet nyújtunk be az EHF Versenybizottságának" – nyilatkozta Kelecsényi Ernő, a Győri Audi ETO KC elnöke.

„Ebben arra kérjük a bizottság elnökét, hogy vizsgálják ki az esetet a kézilabdasport imázsának védelme érdekében, illetve azért, hogy a Bajnokok Ligája versenysorozathoz méltatlan sportszerűtlen viselkedésnek meglegyen a szabályok szerinti következménye. Ezzel a beadvánnyal nemcsak a jelen eset megfelelő szankcionálását szeretnénk elérni, hanem azt is, hogy a jövőben az ehhez hasonló sportszerűtlen viselkedéseknek elejét vegyük"- tette hozzá a klubelnök.

Az eset elszenvedője, Görbicz Anita is az ügy szabályszerű lezárását várja: „A felfokozott meccshangulatban gyakran előfordul, hogy egy-egy játékos elveszíti a türelmét. A vasárnapi sportszerűtlen viselkedést nagyon nehezen viseltem, csak mára sikerült lehiggadnom. Bízom benne, hogy a klub beadványa eléri a célját, és a sportszerűség megmarad a kézilabdapályán" – nyilatkozta a győri csapatkapitány.Előzmények

Knezevic futott egy kört a labda után, aztán szembe állt Görbicz Anitával és bólintott. Majd lépett kettőt és elterült. Nehezen lehet erre azt mondani, hogy összefutottak.

A Milena Knezevic fejese itt látható 7.23-nál >>

Kiélezett mérkőzésen 26-26-os döntetlent játszott vasárnap az Audi ETO a Podgoricával a női kézilabda Bajnokok Ligájában. A mérkőzés parázs hangulatban telt.

A játékvezetők tudomást sem vettek az esetről, amikor Görbicz Anitát lefejelte Knezevic, de talán ha visszanéznék a videót...Görbicz Anita nyilatkozata a meccs után: a Audi ETO hivatalos facebook oldalán azt mondta: "Gratulálok a csapatnak, nagyon büszke vagyok a lányokra, hatalmasat küzdöttünk, azt hiszem, óriási dolog Podgoricában döntetlent is játszani! Örülök, hogy függetleníteni tudtuk magunkat a helyi körülményektől."

A mérkőzés online közvetítése és összefogalója itt >>

A két csapat már biztos résztvevője a májusi budapesti BL négyes  döntőnek. Ha az audi ETO vasárnap nyer a vendég norvég Larvik ellen, akkor csoportgyőztesként játszik majd elődöntőt a másik kvartett  második helyezettjével.


hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

FIFA-világranglista - Egy helyet javított a magyar válogatott

A magyar válogatott egy helyet javítva a 43. a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség legfrissebb világranglistáján. Tovább olvasom