Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Kiprich Dánielt egy évre eltiltották minden sporttevékenységtől

A Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága vétkesnek találta Kiprich Dánielt, a Gyirmót játékosát, és mindennemű sporttevékenységtől eltiltotta egy évre.

Ismert, a Tatabánya három játékosa, Dombai András, Kollár Dániel és Vass Norbert azt állította, hogy a találkozó előtt Kiprich Dániel, a gyirmótiak fiatal védője fejenként 100 ezer forintot ajánlott arra az esetre, ha a Tatabánya engedi nyerni az élvonalba igyekvő gyirmótiakat. A tatabányai vezetők nem sokat gondolkodtak, a fegyelmi szabályzatnak megfelelően a mérkőzés után jelentették az MLSZ-nek az esetet. Azóta Kollárékat Helmeczy László, a szövetség jogi ügyekért felelős alelnöke is meghallgatta, s mert megalapozottnak vélte a vádakat, a fegyelmi bizottság elé vitte az ügyet.

Előbb Kiprich Dániel és dr. Dankó Zoltán, a játékos jogi képviselője érkezett az egy órára meghirdetett tárgyalásra, majd nem sokkal később befutottak  a tanúk is, igaz, csak Kollár Dániel és Vass Norbert kapott idézést, az esetet egyébiránt jelentő, ám Kiprichre semmiféle terhelőt nem valló Dombai András nem volt a tanúk között. A mintegy négy órán át tartó vizsgálódás után aztán az érintettek, no meg a sajtó képviselői jelenlétében Retteghy István elnök kihirdette határozatot.

„A bizottság tagjai miután meghallgatták a tanúkat, megállapították, hogy Kiprich Dániel fegyelmi vétséget követett el, s ezért mindennemű, labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől eltiltják" – hangzott a verdikt.
Megrendítő és súlyos az ítélet, még akkor is, ha a kiszabható legmagasabb büntetés felét rótta csak ki a játékosra a fegyelmi bizottság.
Az indoklás szerint Kiprich vétkes, mégpedig azért, mert előbb elektronikus levél útján, aztán telefonon, majd pedig személyesen is ajánlatot tett a tatabányaiaknak, amely a tanúvallomások alapján egyáltalán nem tréfából történt.

„Megállapítást nyert előttünk, hogy Kiprich Dániel, nem zrikából, nem ifjonti viccelődésből, hanem komolyan gondolta az eredmény befolyásolását"– mondta a bizottság elnöke.

Az indoklás után dr. Dankó Zoltán bejelentette, hogy élni kíván a fellebbezés lehetőségével. Az ügynek tehát koránt sincs vége, a határozat nem jogerős, ám jogvesztő hatálya nincs, így Kiprich nem futballozhat.
S miközben az ügy a fellebbviteli bizottság előtt folytatódik, addig a tatabányai ügyészség és a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai is vizsgálódnak, s amennyiben hasonló eredménnyel végződik a nyomozás, bizony egy, valószínűleg a balhét elvivő, s vélhetően egyedül magára vállaló játékos karrierje törhet ketté. Mert ugye csak kevesen hiszik, hogy egy húszéves játékos tesz 300 ezres ajánlatot, amikor a havi keresete a hatvanezer forintot sem éri el? Bár a Gyirmót ártatlansága nem kérdőjelezhető meg, nehezen hihető, hogy egy fiatal játékos magánakciójáról van szó.

Hír még az MLSZ-ből, hogy a korábban a Gyirmót SE–FC Ajka (4–0) mérkőzéssel kapcsolatban indított vizsgálat lezárult, s nem került a fegyelmi bizottság elé.


Olvasóink írták

30 hozzászólás
12
 • 30. akinemfél 2010. május 21. 14:29
  „A Siofok és a Gyirmot rendkívul kiélezett harcot vív egymással a feljutásért. Jelenleg egyetlen pontocska a két csapat kozti kulonbség. A Magyar Koztársaság Rendorsége a feljelentés alapján vizsgálodik,de az MLSZ,melynek legfelsobb vezetoje a Siofok tulajdonosa,nem várja meg a Rendorséget,hanem sietve ítéletet hoz. Egy gyirmoti játékos kiutve. Az egy év egy bundáért túl kevés,de ha nem volt bunda,és lehet hogy ez lesz benne a Rendorség jelentésében,akkor miért kapott egy évet a Gyirmot játékosa?
  A kuzdelem az elso osztályba jutásért egészpályás letámadással folytatodik...
  Hajrá Siofok !
  vagy inkább
  Hajrá Gyirmot ?”
 • 29. makacs 2010. május 20. 08:58
  „Eléggé megszokott dolog lehetett ez, ha még a bundabotrány kirobbanása után sem hagyják abba szokásos tevékenységüket. Olyanok mint a tolvajok, akik nem tudnak leállni akkor sem,ha nyakukon a yard. Eszetlenek és kapzsik.”
 • 28. IV.Béla 2010. május 20. 07:03
  „Tévhitben él az, aki azt hiszi, hogy a bundázás kivétel nélkül csak arról szól, hogy átadják a táskát és mindenki megy tovább, mintha nem is találkoztak volna. Millió fogadóiroda van, Szlovákiában pedig magasabb oddsokkal, név nélkül lehet megtenni a biztos meccsekre a nem várt eredményt. Így nasi12 példáját véve, ha a 100ezer forintból egymilliót nem is, de vendéggyőzelem esetén 2-3-4sázezret simán össze lehet hozni. Abból pedig bőven ki tudnák fizetni az egymilliót, amit nasi12 szeretne adni a tatabányaiaknak. :)”
 • 27. nasi12 2010. május 20. 00:45
  „Képzelt beszélgetés egy bunda margójára!

  Négy focista beszélget egy sörözőben.
  -Na öcsi, azért hivattunk, mert te még fiatal vagy, hát tanuld meg mi a módi mifelénk.
  -Úgy látom, szeretnétek feljutni, és mi ebben segítünk, csak kellene egy kis segítség, hogy könnyebben menjenek a dolgok.
  -A fiú halkan megszólalt: -De mégis, hogyan gondoljátok ti ezt.
  -Hát nagyon egyszerűen.
  Itt vagyunk hárman a csapatból, és mi el is tudjuk dönteni a találkozót, ha tejeltek egy kicsit.
  Talán egy milla elég is lenne, -mondta a legidősebb.
  -Ne vicceljetek, mondta a fiatal zavartan: -én ennyit nem tudok összehozni, meg hát szerintem nem is menne a dolog, ez nálunk nem szokás!
  -Sok a duma öcsi, a lényeg a találkozó kezdetéig legyen itt három boríték, és abban minimum száz rugó, ez kell egy döntetlenhez, vagy akkorát játszunk ellenetek, hogy míg éltek megemlegetitek, -jött a válasz, aztán elváltak.
  - - -
  Pár nappal később a mérkőzés után, a három labdazsonglőr találkozik:
  -Na szasztok, mondja az idősebb, majd dühösen megszólal.
  -Ti kaptatok borítékot tőlük? -kérdezte az egyikük.
  -Á dehogy, és mégis döntetlen lett az eredmény, -mondta az idősebb kissé mérgesen.
  -Én már hívtam, a pénz miatt, de azt mondta nincs lóvé, sőt azt mondta meg sem egyeztünk semmiben.- szólt a harmadik.
  -Na akkor gyorsan felnyomjuk, -szólt a nagyobbik!
  Elmondjuk, hogy lóvét ajánlott, így nem tud felnyomni, mert mi gyorsabbak leszünk.
  Ha hárman állítjuk, hiteles is lesz a dolog!
  Majd megtanulja mi a módi, mondta az idősebb és már nyúlt is a telefonért.”
 • 26. IV.Béla 2010. május 19. 21:48
  „Szegény újszülött, romlatlan Gyirmótot mindenki bántja. :) Kicsit ismerni kéne a megye sportját, aztán akkor nem lenne ekkora a felháborodás.
  akinemfél művész úr, örülök, hogy itt is itt vagy, és itt is nagyon ügyesen vonsz le politikai következtetést, de most (is) tájékozatnom kell téged, hogy egyszerűen hülye vagy. :) Ehhez köze nincs Nemesnek, ez ismét a gyirmótiak sara (persze nem egyedül Kipriché, ő csak a hülyegyerek szerepet játssza).”
 • 25. suellen 2010. május 19. 21:15
  „Köszi, hogy kijavították a helyesírási hibákat!”
 • 24. Roly 2010. május 19. 19:35
  „"Spitfire" másolat a hozzászólásodból:
  "beslő infoból tudom, hogy bundáztak, idén már sokadszor..."
  Kérdésem: Akkor miért nem állsz a talpadra és tárod fel a bizonyítékod??? (már ha van)
  Mondani és írni bármit lehet...”
 • 23. passuth 2010. május 19. 18:05
  „Ha a Gyirmót bundázni akar,miért ezt a fiatal srácot bíznák meg ezzel ? Ráadásul,hogy az apja az edző,gondolom ez tőle is távol áll.Melyik légiósmentes magyar csapat csinálja meg ezt,amit ők végrehajtottak ? Ha ETO ennyi győztes meccset hozna,tele lenne a stadion. Ha meg bunda van,miért nem a csapatot sújtják ?”
 • 22. TSD81 2010. május 19. 12:53
  „szerintem csak viccelődött a srác.csak a srácoknak kiégett a humorreléjük”
 • 21. Fürgeszarvas 2010. május 19. 12:28
  „Azt hiszem,hogy az MLSZ megint túllőtt a célon ! Rendőrségi feljelentést tettek,és az a vizsgálat még talán el sem kezdődött,nemhogy lezárult volna ! Mi alapján meszelték akkor el ezt a gyereket ? Koncepciósnak tűnik ez az egész ügy !”
 • 20. Reális 2010. május 19. 11:43
  „Nem csoda,hogy az eto és a gyirmót meccsein alig vannak!”
 • 19. okostojas007 2010. május 19. 09:46
  „a kutyaütő kispesti fakót kellett volna legyőzni ....
  akkor most nem lenne miről vitázni..
  vagy talán azért is az mlsz a hibás mert képtelenek voltak nyerni hazai pályán..
  de egy edző ( kiprich ? ) soha nem fogja azt mondani hogy a csapat vagy esetleg ő a hibás,,,”
 • 18. akinemfél 2010. május 19. 09:25
  „sorok_közt !
  Tényleg ! Javaslom mindenkinek,usse be a google-ba,hogy
  Nemes Ferenc MLSZ
  Nahát-nahát !
  En nem is merek ehhez mondani semmit.
  Nem semmi !!!!!”
 • 17. MTT 2010. május 19. 08:48
  „Erről ennyit.”
 • 16. tosa2 2010. május 19. 07:33
  „Egy sportoló, aki ebből él és ebből akar megélni, az legyen tisztában azzal, hogy hol, mikor
  és kinek mit mond, még ha csak brahiból is.
  Sokszor bebizonyosodott, hogy egy beszélgetést, vagy nyilatkozatot mindenki úgy értelmez,
  úgy magyaráz, ahogy ő érti.....
  A DAC már párszor feljuthatott volna, de mindig kiderült, hogy nincs pénz arra, hogy 2 csa-
  patot finanszírozzon a város. Most nem tudom, hogy mi van a háttérben.”
 • 15. Spitfire 2010. május 19. 06:58
  „beslő infoból tudom, hogy bundáztak, idén már sokadszor... az hagyján hogy ilyen xar a magyar foci, de még bundáznak is... asszem egy darabig nem nézek magyar focit!”
 • 14. kisem 2010. május 18. 23:22
  „A három tatabányaiból ma ez egyik nem vallott Kiprichre nézve terhelően. Már ez is megkérdőjelezi az egyre inkább tarthatatlan vádat, az meg szinte nevetségessé teszi, hogy összesen 3x100eFt-ért bárki is hajlandó lenne az NBII-ben -de még alacsonyabb osztályban sem- feláldozni a becsületességét. Ez komolytalan, mint ahogy ez alapján a vád és a meghozott eltiltó határozat is.”
 • 13. sorok_közt 2010. május 18. 22:00
  „Egy-két érdekességre (furcsaságra) hívnám fel a figyelmet:

  -Tavaly ilyenkor az utolsó forduló 93 percében egyenlített a Gyirmót Budaörsön, és azzal a góllal lett bajnok...

  --Ki lenne alkalmasabb bunda közvetítésére, mint olyan személy, aki mindkét csapatnál otthonosan (barátian) mozog?

  -Az MLSZ jelenlegi ügyvezető elnöke Nemes Ferenc a helyzet fő haszonélvezőjének, a Siófoknak a társtulajdonosa...”
 • 12. akinemfél 2010. május 18. 21:27
  „Ne feledjuk,az MLSZ-ben olyan vezetok ulnek,akik a gyurcsányizmusban bizonyították gyurcsányista rátermettséguket. Nyilvánvalo,hogy a fiatalember rosszkor volt rossz helyen,hiszen a Gyirmotnak kellett keresztbetenni. A Gyirmot egy teljesen tiszta és teljesen sportszeru csapat,ezért utálják a gyurcsányisták.
  A gyurcsányisták keresztbetettek a becsuletes magyar vállalkozoknak,sot kitessékelték oket Szlovákiába.
  A gyurcsányizmus jelszava : minél rosszabb annál jobb. Hajrá Gyirmot ! En a Gyirmot elleni gyurcsányista támadás hatására lettem Gyirmot-rajongo. Hajrá Gyirmot ! Hamarosan elmegyek néhány meccsukre is,és keresem,hogy vállalkozoként hogyan segíthetem oket. Szeretem az ilyen tiszta sportolokat,a szívvel-lélekkel kuzdo igazi sportembereket. Az MLSZ mostani vezetosége pedig hamarosan orokre eltunik a sullyesztoben.
  Hurrá ! Vége a gyurcsányizmusnak ! Hajrá Gyirmot !”
 • 11. FB 2010. május 18. 21:24
  „10. Csetneky
  "idén már a sokadik" - erre még csak ennyi "bizonyíték" sincs
  Azt tudod-e, hogy az igazságszolgáltatásban a leggyengébb "bizonyíték" a vallomás? Nem véletlenül. Ha a 3 játékos pillanatnyi érdeke úgy kívánja, összebeszélnek. Amúgy is túl sok a furcsaság ebben az ügyben. (Késői bejelentés, korábbi kapcsolatok a játékosok között, stb.)”
30 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győriek Európa legnehezebb trophyján

A terepjáró off-road szakágban Horvátországban rendezett verseny Európa legkeményebb maratoni… Tovább olvasom