Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 1°C Még több cikk.

Kendó: bajban a címvédő magyarok

Anyagi okokból elképzelhető, hogy nem tud részt venni a berlini Európa-bajnokságon a magyar válogatott. Bő két hét van arra, hogy a legutóbbi kontinenstornán két-két aranyat és bronzot, valamint egy ezüstöt szerzett csapat összeszedje a szükséges pénzösszeget.

Anyagi okokból elképzelhető, hogy nem tud részt venni a berlini Európa-bajnokságon a magyar válogatott. Bő két hét van arra, hogy a legutóbbi kontinenstornán két-két aranyat és bronzot, valamint egy ezüstöt szerzett csapat összeszedje a szükséges pénzösszeget.

Áprilisban Berlinben rendezik a kendó Európa-bajnokságot, melyen a magyarok cím védőként indulhatnának, hiszen két évvel ezelőtt a férficsapat aranyérmes lett, egyéniben a győrzámolyi Szigetközi JKK versenyzője, Dubi Sándor első, klubtársa, Babos Gábor harma dik lett, Dubi Attila – Sándor testvére – a legjobb küzdőnek járó díjat kapta meg.

A hölgyek sem sokkal ma radtak el a fiúktól, hiszen a csapat második, Bővíz Marina pedig harmadik lett.  Az már csak a ráadás, hogy a férfiválogatott tavaly a világ bajnokságon sporttörténelmi sikert elérve állhatott a dobogó legalsó fokára.

Hogy most mégis veszélyben az EB-szereplés, az nem formahanyatlásra vagy más szakmai okokra vezethető vissza, hanem a „piszkos" anya
giakra. Jelen helyzetben ugyanis több mint egymillió forint hiányzik ahhoz, hogy a szűk keret – hat férfi-, öt női versenyző és két edző – kiutazhasson, s a korábbi eredményekhez méltó módon küzdhessen Németországban.

Dubi Sándor, aki most is jó eséllyel pályázhat egyéniben is
egy jó helyezésre, utolsó segély kiáltásként fordult lapunkhoz:

„Tudni kell, hogy eddig is kellett pénzt áldoznunk azért, hogy versenyezhessünk, ám a német szervezők olyannyira megemelték a nevezési díjakat, hogy ezt a magyar szövetséggel közösen sem tudjuk vállalni. Eddig száz euró volt az EB-re személyen ként az összeg, ám most két száznyolcvanat, azaz majdnem a háromszorosát kellene kifizet
nünk. Ehhez jön még hozzá az utazás, a szállás és az étkezés, mely a lehető legátlagosabb szinten is még egyszer akkora összeg. Összesen mintegy két millió-kétszázezer forintról van szó, melynek felét tudná a hazai szövetség állni, a másikat nekünk kellene összeszedni. Az idő rövid, mert február közepéig ki kell fizetni a nevezési díjat. Nagyjából ennek a hónapnak a végén látnunk kell, van-e reális esély az indulásra, vagyis alig két hetünk maradt támogatókat
találni."

Hogy nem egyedi problémá ról van szó, azt mutatja, hogy hat ország – Spanyolország, Portugália, Macedónia, Csehország, Szlovákia és Málta – már jelezte, ezt a kontinenstornát kihagyja, s kérdéses a románok részvétele.

„Lehet azt mondani, hogy nem ők a sportág krémje, de valahol komolytalanná válik egy Európa-bajnokság, ha a nemzetek sorra lépnek vissza. Megmondom őszintén, furcsálljuk, hogy az európai szövetség sem tesz semmit, pedig már korábban lehetett arról hallani, hogy mire készülnek a német szervezők. Először nem is hittük el, csak rémhírnek gondoltuk, sajnos ebből a múlt hétvégén valóság lett. Pedig több ország is összefogott, hogy jobb belátásra bírja a né meteket, ezek szerint mindhiába" – tette hozzá Dubi Sándor, aki nagyon szomorúan venné tudomásul, ha  esélyük sem lenne a címvédésre.

„Nem elsősorban magunk miatt lennék csalódott, mert ez legfőképpen a fiatalokról, a közvetlen utánpótlásról szól, akik becsületesen dolgoznak az edzéseken, s igazán megér demelnék az EB-részvételt, de erre jelen állás szerint minimális esélyük van" – mondta vé gezetül Dubi Sándor, aki a sandordubi@gmail.com e-mail címen várja az esetleges támogatók jelentkezését.

Olvasóink írták

 • 6. yenkiman 2013. január 19. 11:07
  „Egyszerű a kérdés!Futball csapatot kell létre hozniuk legalábbis papíron! A sok hozzá nem értő aki most a futballból él úgy sem tudná meg különböztetni!”
 • 5. Jandex 2013. január 18. 07:28
  „4. zoli76os@freemail.hu 2013.01.17. 18:37
  Költsék koszorúra!”
 • 4. zoli76os@freemail.hu 2013. január 17. 18:37
  „3. Jandex 2013.01.17. 07:03
  Ez az a sok <moderálva> ev vegi jutalomkent 2 havi bert vett fel,epp ma irta az oldal.”
 • 3. Jandex 2013. január 17. 07:03
  „HIHETETLEN!!!
  Sok semmirekellő-ingyenélő ennek az összegnek a többszörösét vágta zsebre év végi jutalomként!
  Nem kapok szikrát ilyen mérvű aljasság láttán! Ők kőkeményen DOLGOZNAK ezekért a sikerekért és csak a labdarugdalásra van pénz de arra bármennyi!
  Thx.2/3!”
 • 2. Cecily 2013. január 16. 20:48
  „Bízom benne, hogy sikerül szponzort találni. Győrnek a jó hírnevét tovább népszerűsíthetnék!”
 • 1. véleményalkotó 2013. január 16. 20:01
  „Ez szerintem szégyen és gyalázat! Nagyon sajnálom ezeket a sportolókat. Igazán megérdemélnék a támogatást. Ha lenne rá módom Én meg is tenném. Remélem lesznek olyanok akik meg is engedhetik magunknak és meg is teszik. Sok sikert tudok csak kívánni Nekik.
  Egyébként vérlázító szerintem, hogy ebben az országban szinte csak a foci számít sportnak. (Amit egyébként Én is nagyon szeretek)
  Nem jól van ez így!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pep Guardiola lesz a Bayern München vezetőedzője

Josep Guardiola, a Barcelona korábbi sikertrénere lesz a Bayern München labdarúgócsapatának… Tovább olvasom