Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Jubileumi Építők-kupa

Vitorlázás - Idén ünnepli megalakulásának ötvenedik évfordulóját az Építők SK vitorlásegyesület. A jubileumi versenyt az elmúlt hétvégén rendezték meg a Fertő tavon.
Öt osztályban (optimist, laser, kalóz, finn dingi, kadett) több mint hetven induló vett részt a jubileumi Építők-kupán az elmúlt hétvégén. A Fertő tóra a helyi indulók mellett a Velencei-tóról, valamint a Balatonról is érkeztek versenyzők. A vitorlásoknak szerencséjük is volt, hiszen a hétvégi öt futamon kellemesen enyhe és kedvező volt a széljárás.

– A soproni Építők SK idén ünnepli fennállásának ötvenedik évfordulóját, így az Építők-kupa a születésnapi rendezvényünk is egyben – fogalmazott Böröcz Máté, az egyesület újonnan megválasztott társelnöke. (A korábbi vezető, ifj. Schneider István az országos szövetségben is vállalt feladatot, ezért vált meg a soproni posztjától.) – A következő nagy Fertő tavi rendezvényünk a július 17–19-ig tartó SÜH-kupa lesz. Ez azért is fontos, mert laser hajóosztály kiemelt versenynek számít. Így azok, akik országosan jó eredményt szeretnének elérni, nálunk is elindulnak. Az sem mellékes, hogy kevés ilyen versenyt hirdetnek meg, azaz meglehetősen szoros a mezőny. Összességében több mint száz versenyzőt várunk majd.

Több mint ötven tagot számláló sportkör teljes mértékben a vitorlázásra szakosodott. A kedvtelési vitorlázással szemben előtérbe helyezik a versenysportot. Törekszenek arra, hogy a rendszeres edzésekkel és versenyeztetéssel minél több ifjúsági versenyzőt neveljenek ki, és a későbbiekben is biztosítsanak számukra sportolási lehetőséget.
Böröcz Máté szólt arról is, hogy szóba került az Építők SK és a Fertő Tavi Vitorlás Egyesület egyesülésének lehetősége. Bár a folyamat még az elején tart, elkezdődött az új egyesület nevének kitalálása.

Az Építők-kupa győztesei, optimist: Veenstra Jelmer Bence (NVK), laser: Szalay Krisztina (Soproni Építők), kalóz: Németh Ferenc és Németh Adrienn (MAFC), kadett: Koleszár Péter és Koleszár Anna (Soproni Építők), finn dingi: Hódosy Ferenc (Soproni Építők).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Görbicz Anita még nyaralás előtt

Kézilabda - Jól halad Görbicz Anitának, az Audi-ETO világklasszis irányítójának a rehabilitációja.… Tovább olvasom