Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Heidi Löke, Görbicz Anita és Katrine Lunde a legjobb - videó

A handball-planet.com szakági oldal szavazásán az Audi-ETO norvég beállósát, Heidi Lökét választották meg 2013 legjobb női játékosának.
Klubtársa, Görbicz Anita második, Katrine Lunde holtversenyben harmadik lett - olvasható handball-planet.com oldalon.

A honlapon két Év csapatát is összeállítottak, az egyiket a portál által tizenkét országból felkért szakírók, a másikat a szurkolók szavazatai alapján.Az újságíróknál öt, míg a szurkolóknál három jelenlegi ETO-játékos került be a legjobb csapatba. Igaz, Katarina Bulatovic az első félévet még a román Valceában töltötte.

Heidi Löke így kommentálta az elismerést: „Meglepett a döntés, s bár nem a szakma döntött, hanem a szurkolók, ennek ellenére öröm és megtiszteltetés a díj. Egy bizonyos szempontból még értékesebb is így, mert ez azt jelenti, hogy sok-sok drukker látja ugyanúgy a játékot. Főleg annak fényében, hogy sok remek játékosra lehetett szavazni, elég csak a csapattársaimra gondolni."

Újabb korona került Heidi Löke fejére. Fotó: Kisalföld-archívum
Újabb korona került Heidi Löke fejére. Fotó: Kisalföld-archívum


Arra a felvetésre, hogy nyilván ezt az elismerést elcserélné a vb-címre, a következőket mondta a norvég világklasszis: „A vb-t Brazília nyerte, megérdemelten. Mi most nem voltunk alkalmasak a végső sikerre. Van ilyen, ez már a múlt. Örülök, hogy Eduarda Amorimék győztek, ő ezt a díjat is megérdemelte volna."

Az idei esztendőtől Löke azt reméli, legalább olyan sikeres lesz, mint a tavalyi.

„Mindent megnyertünk az ETO-val, s azon dolgozunk nap mint nap, hogy ezeket az eredményeket megismételjük" – fogalmazott Heidi Löke.

Eredmények. A legjobb női játékos: 1. Heidi Löke 27 pont, 2. Görbicz Anita 23, 3. Katrine Lunde és Alexandra Do Nascimento (brazil, Hypo) 22–22, 5. Andrea Lekic (szerb, ETO és Vardar Szkopje), Katarina Bulatovic 21–21.

Az év csapata az újságírók szerint. Kapus: Katrine Lunde. Jobbszélső: Alexandra Do Nascimento. Jobbátlövő: Katarina Bulatovic. Irányító: Görbicz Anita. Beállós: Heidi Löke. Balátlövő: Eduarda Amorim. Balszélső: Ann Grete Norgaard.

Az év csapata a szavazatok szerint. Kapus: Barbara Arenhart. Jobbszélső: Alexandra Do Nascimento. Jobbátlövő: Katarina Bulatovic. Irányító: Görbicz Anita. Beálló: Heidi Löke. Balátlövő: Tomori Zsuzsanna. Balszélső: Ann Grete Norgaard.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pintér Attila levezényelte első edzését a válogatottnál

Pintér Attila beszélt Huszti Szabolccsal, a Hannover légiósa kijelentette, nem kíván többet a magyar… Tovább olvasom