Kisalföld logö

2018. 11. 21. szerda - Olivér 4°C | 7°C Még több cikk.

Háromfős testület az MLSZ élén

Háromfős testület irányítja a magyar szövetséget. Az MLSZ tisztújító közgyűlése február 24-én lesz. Hétfőtől közös magyar–horvát iroda működik Budapesten a 2012-es EB-pályázat sikeréért.

A profik képviseletében Kisteleki István, a liga elnöke, az amatőrök közül pedig Helmeczy László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei és Vörös Tamás, a Somogy megyei szövetség vezetője lett tagja a Magyar Labdarúgó Szövetséget (MLSZ) ideiglenesen irányító ad hoc bizottságnak – erről határozott a szervezet rendkívüli közgyűlése.

Kisteleki 70 igen és 12 nem, Helmeczy 73 igen és 9 nem, Vörös 76 igen és 6 nem szavazatot kapott – több jelölt nem volt. (Két küldött nem voksolt.) A szövetséget átmenetileg irányító testület elnöke Kisteleki István lett.

A közgyűlés egyperces gyászszünettel kezdődött. A küldöttek a közelmúltban elhunyt Baróti Lajosra, Zavadszky Gáborra, illetve az egykori főtitkárra, Krizsán Józsefre és Endrész Károlyra, a szövetség munkatársára emlékeztek.

Az ad hoc bizottság a február végére tervezett tisztújító közgyűlésig vezeti a szövetséget. Kisteleki István javaslatára ennek időpontja február 24-én 10 órakor lesz: ezen megválasztják az MLSZ elnökét és elnökségét. Az elnökre és az elnökségi tagokra a jelöléseket február 9-én déli 12 óráig kell eljuttatni a szövetséghez.

Kisteleki a következő egy hónap legfontosabb feladatainak a 2012-es EB-pályázat előkészítését, a szövetség új székházba költözésének lebonyolítását és a gazdasági helyzet felmérését nevezte.
A közgyűlés zárásaként a küldöttek az ad hoc bizottságot felruházták elnöki jogkörrel, hogy zavartalanul folytathassa munkáját az Európa-bajnokság pályázati szervezőbizottsága. Erre azért volt szükség, mert az alapszabály értelmében a háromfős testület csak 10 millió forint értékig köthetett volna szerződést.

Hétfőn elkezdi munkáját Budapesten az EB-pályázatot előkészítő magyar–horvát iroda. Gyárfás Tamás, a szervezőbizottság elnöke elmondta: az UEFA szakmai bizottságának véleménye szerint egyelőre az olasz pályázat tűnik a legesélyesebbnek, de biztonsági szempontból és az árakat tekintve a magyar–horvát kandidálás jelenleg jobban áll az olaszoknál.

„ Március 13. és 17. között két napra Budapestre látogat az UEFA szakmai bizottsága, nagyon fontos, hogy jó benyomásokat szerezzenek az illetékesek" – mondta a szervezőbizottság első embere.
A végleges pályázati anyagot május 31-ig kell eljuttatni az európai szövetséghez, melynek végrehajtó bizottsága december 8-án dönt, hogy a magyar–horvát, a lengyel–ukrán vagy az olasz pályázat nyeri-e el a 2012-es kontinensviadal rendezési jogát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fergeteges bál lesz

Február 4-én a győri Magvassy Mihály-sportcsarnokban először nyit kaput a magyar bajnokok… Tovább olvasom