Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Győrött játszik a Bayern

Csillag István személyében miniszteriális tanúja volt Budapesten annak, amikor dr. Martin Winterkorn, az Audi AG elnöke a Kisalföld munkatársának kijelentette: „Der Bayern kommt”, azaz a Bayern München Győrbe látogat.

A Német–Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara tízéves jubileumi ünnepségére hazánkba látogató dr. Martin Winterkorn, az Audi AG igazgatótanácsának elnöke csütörtökön délelőtt visszafogottan azt nyilatkozta a Kisalföldnek, támogatja annak az álomnak a beteljesülését, hogy az Audi jóvoltából a Bayern München megmérkőzzön Győrött a százéves évfordulóját jövőre ünneplő ETO-val.
Dr. Martin Winterkornnal közöltük, ha elnöki tekintélyét latba veti, s kijárja, hogy a Bayern labdarúgóit Győrött is láthassuk, az itteni hívek szobrot emelnek neki. Winterkorn jót derült ezen, majd a Német–Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara ülése után búcsúzóul németül annyit mondott munkatársuknak: „a Bayern jön". Mindezt Csillag István is hallotta, s felcsillant a szeme.

Dr. Martin Winterkorn kijelentése – Der Bayern kommt, azaz „A Bayern jön" – nemcsak Csillag István gazdasági minisztert lepte meg, hanem munkatársunkat is, akinek délelőtt még azt mondta a világhírű autógyár igazgatótanácsának elnöke, hogy az elképzelést szombaton, a Bayern München bajnokavató ünnepségén megbeszéli Uli Hoenesszel, a sztárcsapat menedzserével.

Évente egyszer

Az elnöki támogatás persze már önmagában is felér az igennel. A Bayern ugyanis a szponzori megállapodás értelmében évente egyszer ott játszik, ahol az Audi akarja.
Az idén Kínában szerepelt volna az Audi kérésére a Hitzfeld-tizenegy, az atípusos tüdőgyulladás miatt azonban ezt a vendégszereplést lemondták.
Természetesen az elnöki támogatás és az elhangzó „A Bayern jön" kulcsmondat mellett formálisan még az Audi AG igazgatótanácsának is döntést kell hozni, az elnök mellett azonban korábban a termelésért felelős igazgatótanácsi tag, dr. Jochem Heizmann is támogatásáról biztosította a győri álom beteljesülését. Hasonlóan nyilatkozott lapunknak Jürgen Lunemann, az Audi Hungaria Motor Kft. ügyvezető igazgatója és Lőre Péter kommunikációs vezető is. Vagyis Győrben és Ingolstadtban is nagyon sok támogatója van annak a tervnek, aminek megvalósulását fél évvel ezelőtt még sokan elképzelhetetlennek tartották. Mivel az elnöki támogatás tegnap hangzott el, a vendégszereplés idejéről még korai lenne beszélni, a részletek tisztázása bizonyára sok egyeztetést igényel.

Hazafias érzések


A csütörtökön Budapesten vendégeskedő dr. Martin Winterkornt természetesen arról is megkérdeztük, milyen érzésekkel érkezett hazánkba, hogyan gondol Magyarországra.
– Büszke vagyok szüleimre, akik Magyarországon születtek, s 1946-ban telepítették ki őket Magyarországról Németországba – fogalmazott Winterkorn. – Bár már meghaltak, sosem felejtem el, hogy ha a hazáról beszéltek, akkor mindig Magyarországra gondoltak. S nem tagadom azt sem, ha Magyarországra jövök és gondolok, engem is elfognak hazafias érzések.

Terepjárók nem

A Winterkornnal folytatott beszélgetésen szóba került az is, hol gyártják majd az Audi új luxusterepjáróját, s lehetséges helyszíne-e Győr? Az elnök erről úgy fogalmazott, a konszernen belül nagyok a szabad kapacitások, s ilyen helyzetben nehéz elképzelni, hogy Győrött rövid távon a járműgyártást fejlesztenék. Ebben a kérdésben tehát ne számítsunk pozitív döntésre – érzékeltette Winterkorn. Abban azonban nem hagyott kérdést, Győr motorgyártásban a legjobbak között van, s új fejlesztésekre számíthat.

Előadás két helyen

A Budapestre látogató dr. Martin Winterkorn délelőtt a budapesti Műszaki Egyetemen előadást tartott és együttműködési megállapodást írt alá a rektorral. Délután pedig részt vett a Német–Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara tízéves jubileumi ülésén. Díszvendégként felidézte azt, hogy helyes döntést hoztak, amikor tíz évvel ezelőtt 180 helyszín közül Győrt választották. Az itteni munkaerő képzett, okos, s Winterkorn szerint öröm belépni a győri gyárba, mert érzi, hogy a lelkes fiatalok ki vannak éhezve az újdonságokra és a fejlesztésre. Dicsérte az Audit Csillag István gazdasági miniszter is, aki szerint a hazánkba települt német befektetők nélkül az ország nem tartana ott, ahol tart.

Kapcsolódó cikkek:

Audis értékelés Bayern- sztárokkal (2003-02-25) >>
Győrbe jön a Bayern München? (2003-02-28) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kapusbravúrok sem segítettek

Labdarúgás Újpest 3 (1) Győri ETO FC 1 (0) Megyeri út, NB I-es labdarúgó-mérkőzés, 1700 néző.… Tovább olvasom