Kisalföld logö

2018. 11. 20. kedd - Jolán 1°C | 5°C Még több cikk.

Győri tehetségek a legjobbak között

Labdarúgás - Jó úton halad Győrben az utánpótlás-nevelés, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a Győri ETO FC utánpótláscsapataiból hét játékos is tagja a magyar U17-es és U19-es keretnek.
A 17 éves Nacsa Péter, Németh László és a jelenleg sérült Horváth Gergő, az U19-esek közül pedig Kiss Máté, Varga Tamás, Molnár Tibor és a múlt héten az Arsenalnál próbajátékon megfordult Tóth Máté mondhatja el magáról, hogy a holland Wilco van Buuren és Jámbor László szakmai igazgató irányítása alatt készülő válogatottakkal készülhet.

A Both József szakmai igazgató által irányított utánpótlás-vezetés még arra is ügyelt, hogy a győri labdarúgók ne érezzék magukat egyedül a fővárosi háromnapos összetartásokon. Éppen ezért Preszeller Tamást bízta meg a vezetőség, hogy kísérje el a játékosokat és figyelje, miként is dolgoznak a válogatott keretben. Ő elmondta: kezdetben az ETO szakmai stábja is óvatosan kezelte a szigorúan előírt összetartásokról szóló híreket. Féltették a Győrből kikerülő játékosokat, mert nem tudták, egészséges-e a felkészülés kellős közepén kivenni a játékosokat a csapatokból. Nem beszélve az iskolai hiányzásról. Nos, Preszeller személyesen meggyőződhetett arról Pasaréten, hogy jó kezekbe kerültek a játékosok, éppen ezért nincs miért aggódniuk:

– Hogy tehetségesek a játékosaink, az bizonyítja, hogy ott lehetnek a legjobbak között és az összetartások pedig leginkább arra jók, hogy a szemléletük is formálódjon, változzon, hiszen bár mi is a lehető legújabb elemeket használjuk az edzésmunkánkban, de azért mégis a holland módszer másabb. Csak előnyére válik a játékosoknak, hogy ott lehetnek a keretben.

Preszeller Tamás szavait megerősítette Kiss Máté, a már az ETO felnőttcsapatában is bemutatkozó labdarúgó is:
– Rengeteg új hatás ért a Budapesten töltött napok alatt, s egyáltalán nem tartok attól, hogy kikerülök az ETO új edzője, Dragoljub Bekvalac látóköréből. Hasznosnak ítélem az itt töltött napokat, úgy hiszem, a válogatottban is szem előtt lehetek, sőt, leginkább itt hívhatom fel magamra a figyelmet.

Egyébként nemcsak Preszeller Tamás utánpótlásedző „volt kíváncsi" az utánpótlás-válogatott összetartására, de a hétvégi gyakorlásokat megtekintette Horváth Cs. Attila, a megyei LSZ elnöke, és elkísérte Tamási Gábor főtitkár is. Horváth Cs. Attila az MLSZ elnökségének tagjaként a közös edzőtáborok jelentőségét hangsúlyozta.

– Csakis az új módszerek elsajátításával, az új szemlélet kialakításával léphetünk előre klub- és válogatottszinten is. Fiataljaink láthatják, milyen felkészült edzők dolgoznak Nyugaton, igaz, örömmel tapasztaljuk, hogy Győrben, az ETO-nál is egyre jobb kezekben pallérozódnak a fiatalok. Természetesen mi is örülünk annak, hogy hét ETO-s fiatal is tagja az utánpótláskeretnek, de reméljük, hogy lesznek még ennél többen válogatottak a győri fiatalok közül.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

BL: egy csoportban az ETO, a Valcea, a Krim és a Podgorica

Kézilabda - A román Oltchim Valcea, a montenegrói Buducnost Podgorica és a szlovén Krim Ljubljana… Tovább olvasom