Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Győrbe jön a Bayern München?

Néhány héttel ezelőtt vetődött fel álom szintjén, milyen szép lenne, ha a századik születésnapját jövőre ünneplő Győri ETO a kisalföldi megyeszékhelyen megmérkőzhetne az FC Bayern Münchennel. A Kisalföld Németországban megtudta, az Audi AG segítségével az álom valósággá válhat.
Évente egyszer: A szponzori megállapodás értelmében a Bayern München az Audi-kérésnek megfelelő helyen játszik meccset.
Lapunk munkatársa a héten részt vett Ingolstadtban azon az Audi-fogadáson, ahol Franz Be-

ckenbauer elnökkel az élen számos Bayern-sztárt felvonultatott az ingolstadti központú autógyár. Ezen az összejövetelen több olyan információt is megtudott a Kisalföld, amelynek alapján egyáltalán nem reménytelen az az elképzelés, hogy jövőre, az ETO alapításának századik születésnapján az FC Bayern Győrött szerepeljen. Már csak azért sem, mivel az Audi AG egy évvel ezelőtt a bajor sztárcsapat támogatója lett. A szponzori megállapodás értelmében évente egy alkalommal a Bayern München az Audi-kérésnek megfelelő helyen játszik meccset.

A sor folytatható

Információink szerint az idei egy mérkőzés helye már kötött, az Audi kérésére a bajor sztárcsapat a kínai Changcungban lép fel, mondani sem kell, Kínában is van érdekeltsége az Audinak. Az ezt megelőző évben pedig Ingolstadtban szerepelt a Bayern, ott, ahol az Audi főhadiszállása van. Ha a sort folytatjuk, akkor Győrben is van Audi-érdekeltség...

„ Ez nagyszerű ötlet"

A Kisalföld munkatársa a németországi Ingolstadtban elmondta a győri álom tervét dr. Jochem Heizmannak, az Audi AG termelésért felelős igazgatótanácsi tagjának, aki szó szerint a következőt mondta: „Ez nagyszerű ötlet, én a magam részéről teljes mértékben támogatom."
A fehér asztal melletti beszélgetésen az Audi magas rangú vezetője közöltes, hogy az esetleges győri vendégszereplés ügyében a végső szót Martin Winterkorn, az Audi AG igazgatótanácsának elnöke mondja ki.
Győr esélyeit növelheti, hogy Winterkorn érzelmileg is kötődik Magyarországhoz, s büszke arra, hogy szülei hazánkban születtek, egy Budapest melletti faluból telepítették ki őket Németországba.

Büszke magyarságára

Magyar–sváb szülők gyermekeként Winterkorn már Németországban született, s magyarul sem beszél, legutóbbi, tavaly augusztusi győri látogatásán azonban elmondta, büszke magyar származására.

További érv lehet az is, hogy az Audi Hungaria Motor Kft. az idén ünnepli tízéves jubileumát, az ETO jövőre a százat, s a két születésnap nem esik messze egymástól. A Bayern győri vendégszereplésének ötletét tolmácsoltuk Lőre Péternek, az Audi Hungaria Motor Kft. kommunikációs vezetőjének is, aki nagyszerű kezdeményezésnek tartja, s úgy véli, a bajor sztárcsapat győri fellépése tovább erősítené a város és Ingolstadt kapcsolatát.

Németországban felmerült az is, hogy ha a terv sikerül, a mérkőzés úgy is elképzelhető, hogy egy félidőt a magyar válogatott játszana a Bayernnel, egy félidőt pedig az ünneplő Győri ETO.
„ Nagyon örülnék annak, ha a Bayern Győrött játszana, s természetesen kész lennék arra, hogy a legjobb játékosokból álló magyar csapatot kiállítsam" – mondta a Kisalföld érdeklődésére Gellei Imre szövetségi kapitány, aki szerint a magyar csapatnak is megtiszteltetés lenne, ha egy félidőt játszhatna a Bayern ellen, s emellett az ETO száz éve előtt is kalapot emelhetnének.

„ Egy nagy álom beteljesülése lenne, ha jövőre Győrött a Bayern Münchennel játszhatnánk, s biztos vagyok benne, hogy telt ház előtt."
Franz Beckenbauernek, az FC Bayern München elnökének véleményére is kíváncsiak voltunk. Válaszát a vele készült interjúban olvashatják a Szieszta mellékletben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hitelesítették a magyar siklóernyős világcsúcsot

A Nemzetközi Repülőszövetség hitelesítette azt a siklóernyős világcsúcsot, amelyet novemberben… Tovább olvasom