Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

Görbicz Anita és Nagy Laci harminc gyerekkel közösen kézilabdázott - videó, fotók

A Győri Audi ETO KC és a az MKB-MVM Veszprém KC sztárjátékosai harminc hátrányos helyzetű diáknak tartottak közös edzést Veszprémben kedden. Interjú az anyaságot élvező Hornyák Ágnessel és a Final Fourra készülő győri Iváncsik-testvérekkel!

Magyarország két, európai szinten is kiemelkedő klubjának játékosai nem csupán beszélgettek az Ökumenikus Segélyszervezet által támogatott gyermekekkel, hanem közös fogócskázásban, sorjátékokban is benne voltak, aztán persze a labda is előkerült. A jótékonysági edzést a két csapat szponzora, a Magyar Villamos Művek hozta tető alá.

"Ez nem kosárlabda!"

A kétszeres Bajnokok Ligája győztes győri csapatból Görbicz Anita, Bognár-Bódi Bernadett, Herr Orsolya, Hornyák Ágnes és a távozó Hornyák Dóra látogatott el a Veszprém Aréna, majd a gyermekekkel közösen tekintették meg a kölni Final Fourra készülő veszprémi csapat nehéztüzérségét. A minél látványosabb játék kedvéért Antonio Carlos Ortega talán nem véletlenül 30 perces lövő edzést kért játékosaitól.


Győriek egymás közt: Görbicz Anita és Iváncsik Tamás beszélget

Ezt követően bemelegítő fogócskázás kezdődött a kisiskolásokkal és a kiváló kézilabdázókkal, amelynek egyike legviccesebb pillanata volt, amikor Görbicz Anita elkapta a hórihorgas Nagy Lacit. A labdás sorjátékba szintén beszálltak a játékosok – volt olyan kislány, aki a Veszprém kapusát bizony nagyon meglepte góljával –, miközben Ortega mester nagy lelkesedéssel magyarázott a kicsiknek. "Fontos passzolni!", "Ez nem kosárlabda!" – mondogatta magyarul a spanyol edző, amikor pedig anyanyelvére váltott, Nagy Laci vállalta a tolmács szerepét.

Galéria!

Hornyák Ágnes: "végre főállású anyuka lehetek" 

Mind a győri zöld-fehérektől, mind a veszprémiektől hasznos ajándékokat, aláírásokat kaptak a gyerekek, akik szintén nem érkeztek üres kézzel. Két, saját készítésű kézilabdával köszönték meg Görbicz Anitának az újabb BL-sikert, illetve kívántak sok sikert Nagy Lacinak a jövő hétvégi Final Fourra.

"Nagyon tetszettek a játékos feladatok: remélem, ezek közül párat testnevelés órákon is gyakorlunk majd. Nagy László a kedvenc játékosom: pár szót váltani vele nem sikerült, de a labdát passzolt nekem a sorjáték alatt" – hallottuk az egyik kisdiáktól, Józsa Rolandtól.


Bombáztak is a Veszprém nagy lövői - fotók: Cseh Róbert

"Bízom benne, hogy ezeknek a hátrányos helyzetű gyerekeknek nem jelent majd mindig hátrányt. Öröm volt látni, ahogy mosolyognak, csillog a szemük. Arról nem beszélve, hogy néhányuknak kimondottan jó a labdaérzékük" – mondta érdeklődésünkre Hornyák Ágnes.

Arra a kérdésünkre, hogyan pihenni ki a szezont, tervez-e közös családi vakációt, a válogatott játékos úgy válaszolt: "július közepén kezdünk alapozni, két hónap áll rendelkezésre a feltöltődésre. A férjem (a világbajnok párbajtőröző, Boczkó Gábor – a szerk.) épp nyár közepéig versenyez, de különösebben nem bánom, hogy idén nem tudunk közösen elutazni. Végre főállású anyuka lehetek, amelynek alig várom már minden pillanatát".


Interjú Hornyák Ágnessel - videók: Cseh Róbert


"Mindent megteszünk azért, hogy visszavágjunk a Kielnek a tavalyi vereségekért"

A győri születésű Iváncsik-testvérek, Gergő és Tamás jelenleg gőzerővel készül, hogy a Veszprém története első BL-trófeáját elnyerje.

"Egyre közeledik a négyes döntő, ahol mindenkinek mindent ki kell adnia magából. Itt már nincs helye taktikázásnak: egyetlen mérkőzésen kell kivívnunk a döntőbe jutást, majd elnyerni a legrangosabb címet. Az utóbbi hónapokban remek formába lendültünk, a csapategység nagyon erős, jelenleg arra koncentrálunk, hogy ezt a jó fonalat megőrizzük" – közölte Iváncsik Tamás.

"Jól ismerjük a Kielt, alaposan feltérképeztük őket, nyilvánvalóan most is rendkívül szoros mérkőzést fogunk vívni a német csapattal. Egy biztos: mindent megteszünk azért, hogy visszavágjunk a tavalyi vereségekért, s ezúttal mi kerüljünk ki győztesen" – búcsúzott Iváncsik Gergő.


Final Fourra készülős beszélgetés az Iváncsik-testvérekkel - videók: Cseh Róbert


hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

600 ezres büntetés a Fradinak

A Ferencváros a Haladás otthonában lejátszott, valamint a Diósgyőr elleni hazai mérkőzése kapcsán kapta a büntetést az MLSZ fegyelmi bizottságától. Tovább olvasom