Kisalföld logö

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | 0°C

Gólkirály lett Bajzát

Pályafutása legeredményesebb szezonját zárta Bajzát Péter, a Győri ETO csatára. A támadó gólkirály lett a Borsodi Ligában. Szívesen elfogadná egy külföldi klub ajánlatát.

Az elmúlt hétvégén befejeződtek az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, a Borsodi Liga küzdelmei. Óriási volt a harc a kiesés elkerüléséért, végül a Győri ETO az utolsó fordulóban aratott győzelmével biztosította be az NB I-es tagságát. A szezon legjobb zöld-fehér játékosa minden kétséget kizáróan Bajzát Péter volt, aki 18 góllal segítette az együttest. Érdemes megjegyezni, hogy a csapat összesen 37 alkalommal zörgette meg az ellenfelek hálóját. A támadó tehát magára vállalta a gólok csaknem felét, óriási érdemeket szerezve a bentmaradás kiharcolásában. Abba jobb nem belegondolni, hogy mi lett volna akkor, ha a csatár nem ennyire eredményes...

„Ezen nem is gondolkodtam, az én feladatom ugyanis csatárként az, hogy gólokat lőjek. A csapatban mindenki a saját posztján járult hozzá a bentmaradáshoz. A társaim például remekül szolgáltak ki. Az utolsó két fordulóban kiválóan játszottunk, egymásra talált a csapat és a közönség. Arra viszont nagyon kíváncsi lettem volna, hogy hányadik helyen végzünk akkor, ha az elejétől kezdve ilyen teljesítményt nyújtunk. Szerintem az első háromban zártuk volna a szezont" – mondta Bajzát Péter, aki 18 góllal pályafutása legeredményesebb idényét zárta és megszerezte a gólkirályi címet is. Több helyen egyébként tévesen „csak" 17 gól jelent meg a neve mellett.

„Az őszi szezon utolsó fordulójában Diósgyőrben a harmadik gólunkat is én lőttem, Virág Aladár már csak a gólvonalon túl ért a labdába. Ezt bizonyítja a televíziós felvétel és a jegyzőkönyv is. Hozzátenném, hogy ez nem most derült ki."

Valóban így van, a bajnokságot a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) írja ki, így a szervezet nyilvántartása, a mérkőzések jegyzőkönyvei az irányadók. A szövetség honlapjának (www.mlsz.hu) tanúsága szerint Bajzát Péter lett a gólkirály.

A csatár a jövőjével kapcsolatban elmondta: szívesen elfogadná egy külföldi, holland, belga angol vagy spanyol klub ajánlatát.

„A megállapodás szakmailag és anyagilag is előrelépést jelentene számomra. Az ETO-hoz viszont még egyéves szerződés köt, így elsősorban a győri vezetőkkel kell egyeztetniük az irántam érdeklődő egyesületeknek."

A játékos egyébként a napokban az utazási irodák ajánlatait böngészi, jövő héten ugyanis nyaralni megy. Június 18-án pedig edzésre jelentkezik Győrött.

Kovács Balázs

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A labdarúgás világából

Rövid összeállításunkban szerepel visszatérés, búcsúzás, átigazolás, és egy új edző is… Tovább olvasom