Kisalföld logö

2018. 10. 15. hétfő - Teréz 11°C | 21°C Még több cikk.

Felemás őszi szezont zárt a Győri ETO FKC

Kézilabda - Hetedik lett csoportjában a Győri ETO FKC a Budapest Bank-férfiliga alapszakaszában, így tavasszal a bentmaradásért vív majd harcot az együttes. A rájátszás előrehozott első fordulójában fontos győzelmet aratott a gárda Nyíregyházán. A zöld-fehérek leigazolták Gyöngyösről a győri nevelésű Kovács Ádámot.
Bár nem sikerült teljesíteni a célkitűzést a Győri ETO FKC csapatának a bajnokság első felvonásában, ennek ellenére Deáki István vezetőedző nem elégedetlen a teljesítménnyel.


Minden kezdet nehéz

„Sajnos a körülmények nem voltak a legideálisabbak. A szezon előtt elhunyt a vezetőedző, Tóth László, s bár tudtuk, hogy nagybeteg volt, természetesen ezt is fel kellett dolgozniuk a fiúknak. Az igazolások sem úgy sikerültek, ahogyan azt elképzeltük, az érkező játékosok később kapcsolódtak csak be a közös munkába, ráadásul szezon közben is voltak mozgások. Hárman távoztak ugyanis az alapszakasz lezárultáig. Gojko Vuckovicra nem tudok haragudni, hiszen elsősorban a menedzsere miatt nem tudtunk hosszú távon dolgozni, bár hozzáteszem, reménykedem abban, hogy esetleg sikerül őt visszacsábítani a csapatba. Miss Zoltán a Dunaferrtől kapott egy visszautasíthatatlan ajánlatot. Bármennyire is szerettük volna, ha marad nálunk, érthető, hogy a dobogós ambíciók miatt elfogadta ezt a lehetőséget. Szabó Imre már egy másik történet, sokat nem szeretnék erről beszélni, legyen elég annyi, hogy nem a legtisztességesebb módon vált el tőlünk. Sajnos nagyon kevés felnőttkorú játékos állt rendelkezésemre a szezon során, ám ők ennek ellenére is azt hiszem, megfelelő teljesítményt nyújtottak. Nem volt gond a fiatalokkal sem, mert a rájuk bízott részfeladatokat megoldották, de még kevesek voltak ahhoz, hogy az »öregebbeket« megfelelően pótolják" – kezdte Deáki István, aki szerint tulajdonképpen három mérkőzésen ment el a hajó.


Pontvesztések hazai pályán

„Azt már a szezon előtt tudtuk, ahhoz, hogy a célunkat elérjük, hozni kell a hazai mérkőzéseinket. Ebben jócskán van bennünk hiányérzet, mert kikaptunk a Komló és a Balaton KC ellen, míg csupán döntetlent értünk el a Gyöngyössel. Utóbbi két meccsen tulajdonképpen »csak« a szerencse pártolt el tőlünk, ám a Komló ellen a játékunk is nagyon gyenge volt. Sajnos ez az öt pont nagyon hiányzott a végelszámolásnál" – folytatta a szakvezető, akinek különösen a szezon első felében más problémákkal is meg kellett birkóznia.

A játékosok és a szakmai stáb felé ugyanis jelentősre nőtt az adósságállomány, melyet aztán az utolsó hetek intenzív munkájának is köszönhetően mára lenullázott a klub vezetése. Időközben az utánpótlás edzők felé is megkezdődtek az elmaradt járandóságok kifizetései, sőt, az első csapat valamennyi játékosa most már a pénzénél van.


Kovács Ádám visszatér

Ráadásul már nemcsak távozókról lehet beszámolni, hanem érkezőkről is. Szijjártó Péter elnök ugyanis elmondta: másfél plusz egy éves szerződést kötöttek a győri nevelésű, legutóbb Gyöngyösön szerepelt Kovács Ádámmal. Szó volt még két játékosról, ám a szakvezetéssel egyetértésben őket nem igazolja le a klub, de tovább keresi – elsősorban a beállós posztra – a szóba jöhető játékosokat. A szakvezető és az elnök szavai is egybecsengenek abban, hogy mindketten szívesen vennék, ha Vuckovic visszatérne a csapathoz. Ez azonban elsősorban a szerb játékos menedzserén, valamint a Magyar Kézilabda Szövetségen múlik. A győriek ugyanis szerződésszegésért feljelentették a beállóst, aki állítólag maga is szívesen játszana újra zöld-fehérben.

Nagy Tamásék ugyan nem teljesítettek rosszul, összességében mégis elmaradtak a célkitűzéstől. A rájátszásban azonban javíthatnak a győriek. Fotó: Krizsán Csaba

Nem lehet hibázni

A rájátszás február 2-án a Tatabánya elleni hazai találkozóval kezdődik. Azon mindenképpen győzni kell.

„A helyzet most is ugyanúgy fest, mint az ősszel: hazai pályán nem hibázhatunk, s idegenből három pontot kell szerezni. Ebből kettőt megszereztünk Nyíregyházán, de még nagyon messze a vége. A felkészülést január 2-án kezdtük. Az első két hét vegyes felkészülés lesz, ezután tíz-tizenkét edzőmeccset tervezünk, hogy minél jobban felkészüljünk az előttünk álló nehéz sorozatra" – zárta értékelését Deáki István.

Mint ismeretes, a szezon végén a négy utolsó helyezett esik ki, így minden megszerzett pont duplán számít.

A klub egyébként évzáróján egy wellnesshétvégével jutalmazta az év felnőttjátékosát, Pálos Gábort, míg az ifjúságiak közül Németh Gábor és Iváncsik Ádám kapott elismerést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sifter Tamás ajánlatok és kétségek között

Labdarúgás - Az FC Sopron játékosainak többsége még arra vár, rendeződjön a klub anyagi helyzete és… Tovább olvasom