Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Fehér Miklós Emlékgála Győrben

A Fehér Miklós Emlékgálát Győrben, a Magvassy Sportcsarnokban rendezik december 28-án 14.30 órától.
A tornán négy csapat legendái mérik össze erejüket - a házigazda Győri ETO FC mellett három fővárosi együttes, az Újpest, az MTK és a Ferencváros. A gála a jótékonyság jegyében zajlik, a bevételt a koraszülöttek megmentésére fordíthatja az Egészséges Újszülöttekért Alapítvány. 

A tervezett program
11:00   4 csapatos gyereklabdarúgó torna
14:30   Emlékgála megnyitó ünnepség
14:45   Pörneczi Attila színművész előadása
15:00   Győri ETO FC – Ferencváros
15:30   MTK – Újpest
16:00   Gyereklabdarúgó torna döntő
16:30   Ladányi Patrícia "Patty" énekesnő fellépése
16:45   Győri ETO FC – Újpest
17:15   MTK – Ferencváros
17:45   Amatőr labdarúgó torna, döntő
18:15   Lakatos Mihály testépítő magyar bajnok bemutatója
18:30   Győri ETO FC – MTK
19:00   Ferencváros – Újpest
19:30   Eredményhirdetés

A Ferencváros számára fontos, hogy a csapat egykori legendái szerephez jussanak játékos pályafutás. Az öregfiúk csapat évről évre tucatnyi hírverő mérkőzést játszik, az ország valamennyi vidékén és a határokon túl is szívesen látott vendégek a zöld-fehér legendák. Azok, akik most pályára lépnek legtöbben a 90-es években voltak a csapat meghatározó tagjai, akik részesei voltak többek között az 1995-ös BL szereplésnek, és játszottak többek kötött a Real Madrid és a Juventus ellen.
A Ferencváros tervezett játékos kerete: Détári Lajos, Ebedli Zoltán, Lipcsei Péter, Dragoner Attila, Mátyus János, Balogh Tamás, Horváth Ferenc, Szenes Sándor, Deszatnik Péter, Pintér Attila, Milovanovic Dejan, Bücs Zsolt.

Az MTK Öregfiúk csapatvezetője Földvári Gábor gratulált a kezdeményezéshez, és írta a következő gondolatokat: "Csak gratulálni tudunk a szervezőknek. Nagyszerű dolog, hogy míg az emberek nehézségekkel küzdenek a világban, van erő és kedv jól érezni magunkat, és mind e közben képesek vagyunk jótékony cselekedetekre. Vezessen ezen az úton a szépség, az erő és a bölcsesség. Ugyan akkor remek lehetőség játékosainknak, hogy egy kicsit visszaidézzék magukban az öltözői hangulatot és találkozhassanak egykori riválisaikkal a küzdőtéren. Játékosaink nagy része ma is aktív részvevője a jelen kor labdarúgásának az ország különböző területén. A csodás rendezvény nagyszerű alkalom, hogy magukra húzzák azt a kék-fehér mezt melyben sikereiket elérték, és amelyben nagy múltú klubunknak dicsőséget, bajnoki címek sokaságát, azaz 23 arany érmet szereztek." 

Az MTK Öregfiúk csapatának tervezett játékoskerete: Illés Béla, Huszárik László, Nagy Sándor, Wendler Gábor, Komódi László, Halmai Gábor, Zsivóczky Gyula, Gálhidi György,  Hámori Ferenc, Cservenkai Donát, Handel György, Németh György, Kocsis Tibor, Babos Ádám, Tancsik Attila, Beer György, Rapaport András, Kovács Ádám, Szabó Zoltán, Mogyorósi Tibor, Kuttor Attila, Dr Bérdi Zsolt, Dr Bajusz Endre, Haffner György, Pusztai Gy.

Az Újpest Öregfiúk együttese 20 éve alakult meg, csapatvezetőjük immár 11 éve Ambrus Imre.

„A legfontosabb, hogy ez egy baráti társaság, minden héten ezért játszunk és beszélgetünk egy jót. Nagyon fontos, hogy azok a játékosok, akik abbahagyják az aktív futballt, ás kötődnek az Újpesthez, azok itt lehetőséget kapjanak, ezért csapatunkban mindig jellemzően a 35-45 éves korosztály adja a legtöbb játékost. Az pedig, hogy a fiúk nem fejejtettek el focizni jól jelzi, hogy hatszor nyertük meg az elmúlt 10 évben Budapesten az öregfiúk bajnokságot, és most is veretlenül, 5 pont előnnyel a Fradi előtt vezetjük a tabellát. Teremben viszonylag keveset játszunk, a salgótarjáni Gabora gála mellett a győri Fehér Miklós Emléktorna az, ahol a jó ügy miatt nekünk is fontos, hogy jelenlétünkkel segítsük a kezdeményezést." - mondta Ambrus Imre

Az újpestiek tervezett játékos kerete: Nagy Endre, Szabó András, Katona György, Véber György, Szlezák Zoltán, Lőw Zsolt, Tamási Zoltán, Kovács Zoltán, Erős Károly, Gyimesi Jenő, Szanyó Károly, Szepesi Tamás


Győztes meccsekkel melegített Fehér Miklós Emlékgálára a Győri ETO FC. A csapat 17 alkalommal lépett pályára hírverő mérkőzésen, ezekből a legemlékezetesebb a Bayern München All Star elleni derbi volt, amelyet tízezer néző előtt 5-1-re nyert meg csapatunk. A csapat számára május végén vezényelte az első edzést Verebes József, azóta pedig hetei rendszerességgel találkoznak az egykori játékosok. A Mágus természetesen ma is tartja magát ahhoz a szokásához, hogy az utolsó pillanatban jelöli ki csak a végleges keretet, így akkor, amikor a műsorfüzetet nyomdába kellett küldeni, akkor még csak a huszas listából tudtunk böngészni.

Ők az alábbiak: Berta Ernő, Bíró Béla, Ulbert Tibor, Puglits Gábor, Virág Attila, Kövecses Tamás, Bordás Csaba, Preszeller Tamás, Herczeg Miklós, Tamás László, Ördög József, Horváth Péter, Hajszán Gyula, Korsós Attila, Rezi Lajos

A gála fővédnöke Bolla Péter, a győri Polgármesteri Hivatal kabient főnöke

„Fehér Miklós a szemem előtt nőtt fel, vált fiatal tehetségből igazi profi futballistává. Tehetsége, munkabírása és sportemberi képességei előtt az egész világ fejet hajtott, mindeközben megőrizte szerénységét, kedvességét, igazi példaképe volt a gyerekeknek. Példakép ma is, akinek emlékét örökre megőrizzük a szívünkben, a gála, amely az Egészséges Újszülöttekért Alapítvány sikeres és eredményes működéséhez járul hozzá – Miki nevéhez méltóan - nemes célt szolgál. Kívánom, hogy a szervezők tevékenységét a jövőben is az önzetlen segítségnyújtás és Fehér Miklós személyének méltó képviselete jellemezze. A tornához sok sikert, a résztvevőknek tisztességes játékot, a vendégeknek pedig kellemes kikapcsolódást kívánok."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogyott a pénz, széthullik a csapat: Szűcs Gabi is távozik Debrecenből

Szűcs Gabriella is elhagyja az anyagi problémákkal küzdő debreceni kézilabdacsapatot. Tovább olvasom