Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

ETO FC: a dobogóért dolgoznak

Bronzérmes csapat valószínű, ritkán kap annyi bírálatot, mint kapott az elmúlt hetekben a Győri ETO FC együttese.
A szurkolók egy kis csoportja a legutóbbi mérkőzés alatt és után szóban is kifejezte elégedetlenkedését a zöld-fehérek teljesítménye miatt. Ennek legfőbb oka pedig az volt, hogy az ETO ismét nem tudott nyerni hazai pályán, döntetlenre végzett a táblázat alsó harmadában tanyázó Haladás ellen.

„Mi is nagyon szerettünk volna győzni és nálunk jobban talán senki nem sajnálta, hogy nem sikerült – mondja Pintér Attila, a Győri ETO FC vezetőedzője. – Úgy érzem, a játékosok most is, az eddigi mérkőzéseken is mindent megtettek a sikerért, talán a túlzott akarás volt az oka annak, hogy a Haladás ellen a hat-hét gólszerzési lehetőségünkből mindössze egyet tudtunk kihasználni. Azt gondolom, ha ezt a görcsösséget fel tudom oldani a játékosokban, akkor hazai pályán is gólerősebbé válhat a játékunk. Nem értek egyet azokkal a kritikákkal, miszerint bunkerfutballt játszunk, hiszen akkor nem lenne ennyi gólhelyzetünk egy mérkőzésen. Szerintem a mi játékunkra inkább a szervezett jelző illik."

Az ETO védőmunkája valóban a legjobbak közé tartozik az osztályban, hiszen 22 mérkőzésen mindössze 13 gólt kapott a csapat – ez kiemelkedően jó –, ám ennek a stabilitásnak egyelőre a támadójáték látja a kárát.

„Amikor a bajnokság előtt átvettem a csapat irányítását, abban állapodtunk meg a klub vezetésével, hogy az első év a tanulásé lesz – folytatja Pintér Attila. – Ha így is odaérünk a nemzetközi kupaszereplést jelentő helyekre, akkor jó, ha nem, az nem tragédia. Lépésről lépésre építkezünk minden tekintetben. A játékrendszer tanulásának most egy olyan fázisába értünk, amelyben még nagyobb hangsúlyt fektetünk a támadójáték építésére, a befejezésekre. Dolgozunk tovább – ha így állunk, akkor már a dobogóért is –, ám azt mindenki tudja, hogy egyik hónapról a másikra nem lehet jó csapatot csinálni. A házépítésnél sem az alapok után rakják fel a tetőt."

Pintér Attila cáfolta azokat a szurkolói feltételezéseket, hogy a csapat összeállításában nem kizárólag szakmai szempontok kapnak szerepet.

„Nekünk a csapatjáték az erősségünk, sajnos kevés olyan egyéniségünk van, aki egy-egy mérkőzést képes eldönteni. Vannak gondjaink, sérült játékosaink, így a helyettük csapatba kerülők élesben is megmutathatják, hogy mit tudnak. Az azonban már látszik, hogy jövőre két-három minőségi igazolásra szükségünk lesz."

Zárszóként a vezetőedző még hozzáfűzte: nekik minden ETO-szurkoló fontos és azért dolgoznak az edzéseken, hogy senkit ne veszítsenek el közülük.

Olvasóink írták

 • 11. Akimegmondjahatudja 2010. április 16. 10:13
  „Az éremnek két oldala van Tisztelt Hölgye, Urak!!

  Az egyik, hogy van egy csapat(unk) amely a legkevesebb gólt kapta a magyar NB1-ben és versenyben van a dobogóért és ezzel együtt a nemzetközi kupaszereplésért!! De!!! És itt jön az érem másik oldala!!! Van egy gyönyörű szép stadionunk amelyben minden magyar csapat játékosai rágóizomgörcsöt kapnak fejkényszertartással fűszerezve, mert nem győzik tátani a szájukat és kapkodni a fejüket! És ebben a stadionban nincs néző (szép szín a zöld meg a fehér, a futballban szerintem a legszebb, de siralmas látvány, hogy ez látszik a lelátókon és nem az, hogy mindenféle színes egyéniségek ülnek, állnak, ugrálnak ott)! Márpedig ezzel az olasz falusi Zs ligát idéző atyaúristen csak gólt ne kapjunk, mert akkor tuti x-re jók vagyunk, de ha ne adj ég gólt kapunk akkor hogy a pékbe fogunk egyenlíteni, mert nem tudunk támadni taktikával nem is lesz néző, mert erre senki sem kíváncsi! Most még páran igen aztán majd ők sem!!! Végre merjünk már egy kicsit játszani, mert úgy görcsölnek a pályán, mint egy székrekedéses epilepsziás!!!
  És ez egyértelműen a Pintér hibája! Ezt az egyet tudja, ezt az egyet tanulta meg....az más kérdés, hogy Sopronban szerencséje volt, mert voltak olyan játékosok akik, ha a Pintér lerágta a kispad szélét akkor is mertek támadni és az akkori sikerek ennek köszönhetőek, nem pedig az edzőnek (higgyétek el nekem, mert pár méterről a pálya széléről volt szerencsém végigkövetni azt a korszakot)! Nálunk vagy ennyire birkák a játékosok és félnek, vagy ennyit tudnak! Az agyontaktikázott meccsnél gusztustalanabb nincs szerintem a tudomány megöli a játékot....A JÁTÉKOT!!! És a játékból van gól van néző és van bevétel és nem lehet azt mondani, hogy ez már régen nem játék, mert megölte a pénz!! Pénz is csak akkor van hosszútávon ha van JÁTÉK!! Remélem a magyarul tudó ETO játékosok is néha benéznek ide és elgondolkodnak azon, amiért hétről hétre sírunk, hogy szeretnénk már végre focit látni......aztán ha elolvasták akkor megoszthatnák a magyarul nem tudókkal is, bár TISZTELET a KIVÉTELNEK (Sztevanovics, Kink, Aleksidze és még páran de nem sokan....) a többi aki nem tud magyarul, húzzon vissza Tadzsikisztánba, Hátaztánba, Mittudoménhovasztánba!!!
  Visszatérve az érem túl oldalára 30 ponttal, azaz 30 db döntetlennel, bent lehet maradni az NB1-ben.....néhány éve még ennek is örültünk, na de kérem tisztelettel azóta itt elfolyt pár száz millió ide-oda, az ETO drukker meg minden júliusban bízik, hogy na majd most aztán zsebre verjük az NB1-et....aztán jön az augusztus, a szeptember, a téli szünet és tavaszra mindig visszazuhanunk a valóságba, és ez a nézőszámon is megfigyelhető!!
  Azokból az 1500-akból amiket belépőre költök ill. költenék inkább fogom magam összerakok párat és egyszer-egyszer kiviszem a 3 éves fiamat aki imádja focit egy osztrák Bundesligás meccsre, nem azért mert ott olyan egetverő a színvonal, de a focit még egy kicsit JÁTÉKNAK is tekintik a pénz árnyékában....és a gyerek ezt szereti!!!”
 • 10. ZéZé 2010. április 15. 20:31
  „1. Mit ér a foci, ha nem megy ki a néző, mert unatkozik ? Imcsinek igaza van, több gólt kell rúgni mint az ellenfél. Inkább legyen 3:3 egy meccs mint hogy nyerjünk unalmas 1:0-ra.
  2. Mit ér a nemzetközi kupás hely, ha az első Europa ligás körben kiesünk, mert nincs támadójátékunk?
  3. Ha hozzuk a tavaszi itthoni meccseket, akkor már a bajnoki címért játszanánk. Azért azért megért volna kockáztatni pár meccsen....
  4. Miért adnánk még több évet Pintér Úrnak ? A kevés kapott gólhoz nem kell edző, csak védekező taktika....”
 • 9. Névtelen11 2010. április 15. 15:23
  „benne leszünk a első háromban”
 • 8. klotzild 2010. április 15. 09:57
  „sajnos kevés olyan egyéniségünk van, aki egy-egy mérkőzést képes eldönteni: Ezért megérte összevásárolni a fél balkánt.
  Akkor már hozzuk a fiatalokat az NB II-ből legalább ők a városért játszanak, a kutya bánja, ha csak a 6. helyért, de lőjjön már valaki egy meccsen 2 gólt :)”
 • 7. Imcsi 2010. április 15. 09:20
  „Én bízom Pintérben, még ez év végéig legalább hagyni kell dolgozni! Ha addigra se lesz eredménye a beígért munkának, akkor jöjjön valaki más!
  Hazai döntetlenek egy dobogós csapatnak kudarcot jelentenek, de más szájízzel megy haza a szúrkoló, ha az eredmény 3:3, vagy 4:4, nem pedig 0:0.
  Nem kevesebb gólt kell kapni, mint az ellenfél, hanem többet rúgni, mint ők! A Verebes-korszakban ez bevált!”
 • 6. RP 2010. április 15. 07:48
  „Nem képességbeli gondok vannak a csapatnál. Egyszerűen az a taktika, amit hazai pályán játszunk halálra van ítélve. Hazai pályán illik támadni, és nem a saját térfelünkön labdázgatni. Hiába vannak olyan képességű játékos a pályán, mint Kink ha neki a középpályán kell birkóznia 3 emberrel a nyakán, de ugyanez elmondható az egyszem támadóról.
  Idegenben eredményes lehet ez a taktika, itthon a minimum elvárás, hogy nekimegyünk az ellenfélnek.”
 • 5. mauz 2010. április 14. 23:04
  „Inkább essenek ki, de játsszanak úgy, hogy kiteszik a szívüket-lelküket a pályán.

  Úgy, ahogy Spiridon és Amorim akar nyerni és hajtja-űzi társait az Audi ETO-ban. (És ők még nyerni is tudnak,és BL-elődöntőt játszanak...)

  De legyen mondjuk a Tóth László-féle majdnem utolsó Győri ETO FKC. Ők megtettek minden tőlük telhetőt, az ellenfelek sokkal jobbak voltak, de lehetett nekik szurkolni. Mert győriek voltak, és mert hajtottak.

  Az FC Tbiliszinek majd akkor fogok szurkolni, ha BL-elődöntőt játszanak. Akkor is csak azért, mert rá van írva a mezükre, hogy "GYŐR".”
 • 4. dogosrobi 2010. április 14. 22:27
  „,,Nekünk a csapatjáték az erősségünk, sajnos kevés egyéniségünk van, aki egy-egy mérkőzést képes eldönteni. Az már látszik, hogy jövőre két-három minőségi igazolásra szükségünk lesz" - tette hozzá Pintér. Hulye barom nem elég a légiobol!!!!!!!!!!”
 • 3. Tibi1 2010. április 14. 21:51
  „"Két-három minőségi igazolás" - Gondolom Grúziából, vagy Tadzsikisztánból...
  De jó lesz!”
 • 2. TNA85 2010. április 14. 19:31
  „Hiba a cikk elejében. Nem a döntetlen miatt elégedetlenek a szurkolók, hanem mert képtelenség végignézni egy ETO meccset. Sok szurkoló inkább látná pár hellyel hátrább a csapatot, de legalább valami látszata legyen annak, hogy futballmeccset látunk. Szépen védekezik a csapat (az egész csapat), de a támadósor(?) katasztrófa. Minden idők legdeffenzívebb ETO-jára nem vevő a győri közönség, sosem volt az. Csak egyszer - a poén kedvéért - próbáljuk ki a 3-4-3-at vagy a 4-3-3-at.”
 • 1. tódi 2010. április 14. 17:00
  „Kis csoport ?
  Azért kicsi , mert a" nagy "már régóta otthon marad.
  Azért , Hajrá ETO!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dobogó győriekkel

Hétvégén Pécsett rendezték a XXIV. WDF Spring Cup Steel viadalt, ahol – soraiban egy-egy győri… Tovább olvasom