Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

Érmet remél a tanítványaitól

Mindkét győri bokszoló jó szereplésre esélyes a holnap kezdődő Európa-bajnokságon, melyről az első nyolc kvalifikál a világbajnokságra, melyen már Rióba lehet kvótát szerezni.

Augusztus 6. és 16. között a bulgáriai Samokovban rendezik meg a világbajnoki kvalifikációs Európa-bajnokságot, melyen a győri Patent-Gladiátor két sportolója, Nyéki Georgián (64 kg-ban) és Csóka Nándor (52 kg-ban) is indul.
Nagy Zoltán, a győri klub vezetőedzője abban bízik, hogy lesz esélye az éremszerzésre tanítványainak.

Nyéki Georgián (kékben) stílusa a szövetségi kapitány szerint megfelel a mai ökölvívás követelményeinek.
Nyéki Georgián (kékben) stílusa a szövetségi kapitány szerint megfelel a mai ökölvívás követelményeinek.


Különösen Nyékitől várható ez a szereplés, hiszen idehaza súlycsoportjában egyeduralkodó. A legutóbbi két országos bajnokságot megnyerte, s a nemzetközi meccseken is jó teljesítményt szokott nyújtani.

Csóka fiatal kora ellenére meglepetéseket okozhat – ezt Nagy Zoltán mellett a válogatott szövetségi kapitánya, Kovács László mondta a 19 éves ökölvívóról.
Utóbbi szakember Nyékivel kapcsolatban így nyilatkozott: „Az idei nemzetközi versenyek tapasztalatai alapján kirajzolódott, hogy a korábbiakhoz képest egy más stílusú ökölvívás hódít teret.

A fejvédő levételével azt hittük, finomabb lesz a bunyó, de látnunk kell, hogy ennek ellenkezője az igaz, egyre keményebb, erő-állóképességre épülő a boksz. Gongtól gongig folyamatos akciózás, magas intenzitással, nagy ütésszámmal és persze erőteljes ütésekkel – ez napjaink ökölvívása. Ez a stílus pedig a most utazó csapatból talán Nyékihez áll legközelebb."

Nagy Zoltán is egyetért a kapitány szavaival, hozzátéve, sok minden függ a sorsolástól.

„Csütörtökön reggel már tisztábban látunk, akkorra kiderül, kik lesznek az ellenfelek, milyen ágra kerülnek a fiúk. Azzal, hogy a szövetség hozott egy döntést, miszerint a már olimpiai kvótával rendelkezők nem indulhatnak, egyrészt megkönnyítették a bokszolók dolgát, hiszen a legjobbak nem lesznek itt, így másnak is lesz esélye.

Nagy Zoltán mellett Csóka Nándor és a fiatal bokszoló nevelőedzője, Siroki Norbert.
Nagy Zoltán mellett Csóka Nándor és a fiatal bokszoló nevelőedzője, Siroki Norbert.


Másrészt viszont nem biztos, hogy szerencsés, ha egy világversenyen foghíjas a mezőny. Mindenesetre ez nem a mi dolgunk, nekünk itt kell megfelelni. Súlycsoportonként az első nyolc helyezett szerez indulási jogot a világbajnokságra. Bízom benne, hogy ezt mindkét tanítványom eléri, de még egyszer hangsúlyozom, sok függ a sorsolástól" – fogalmazott Nagy Zoltán, aki azt is kiemelte, az, hogy bokszolóik versenyben vannak a kvótákért, nagy szó.

„Európa-bajnoki indulónk már korábban is volt, most szeretnénk a világbajnokságra, majd az olimpiára is versenyzőt adni. Ezért dolgozunk keményen, amelynek remélem, már most meglesz az eredménye" – fogalmazott a győri vezetőedző.

  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Audi-ETO: zárt kapus a szerdai mérkőzés

Gyakorlatilag nyolc játékosa maradt a hétre Ambros Martínnak, az Audi-ETO vezetőedzőjének, miután a… Tovább olvasom