Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Elnevezték a stadion szektorait: hatvan ETO-legendát ünnepeltek

Ünnepélyes keretek között adták át szombaton az ETO-stadionban a klub hatvan legendájáról elnevezett páholyokat és szektorokat. Érdekesség, hogy ezen a napon volt hetvenöt éve, hogy felavatták a régi vagongyári stadiont.
Megtelt a győri stadion keleti lelátójának belső szintje, itt rendezték ugyanis az ETO hatvan legendájának ünnepségét. Többnyire idősödő vagy már megőszült egykori játékosok, edzők, vezetők és családtagjaik gyülekeztek, hogy részesei legyenek az eseménynek.A klub nevében Klement Tibor ügyvezető, Verebes József szaktanácsadó, Horváth Cs. Attila menedzser és Kovács István, a leendő ETO-múzeum vezetője adta át az emléklapokat és az örökös bérletet a hatvan legendának, akikről szektorokat és páholyokat neveztek el a stadionban.

„Sikeres rendezvényen vagyunk túl, hiszen az ETO egykori kiválóságai közül szinte mindenki eljött, akik pedig sajnos már nem élnek, őket a családjuk képviselte az ünnepségen – mondja Horváth Cs. Attila. – Az érintettek boldogan fotózkodtak a szektorok bejáratánál kirakott fényképük előtt."

Az egykori játékosok közül az aranycsapat jobbhátvédje, Csonka Gyula éppen a hajdani gólerős Stolcz Jánossal beszélgetett. Utóbbi a botjára támaszkodott.

„Nem emlékszem rá, hogy műtött lábaimmal mikor lépcsőztem legutóbb két emeletet, de most természetesnek vettem, hogy itt legyek az ünnepségen" – mondja Stolcz János.

„Az első gólomat éppen azon a meccsen szereztem, amikor Stolcz Janit és Izsáki Lacit búcsúztattuk még a régi pályán – fűzi hozzá Csonka. – A Spartak Trnava volt az ellenfél olyan játékosokkal, mint a csehszlovák válogatott kapus, Keketi vagy Adamec és Kuna. Győztünk három-nullra és a régi pályán az volt az utolsó mérkőzés."Mindez 1977 nyarán történt.

A dolog pikantériája, hogy szombaton volt hetvenöt éve, hogy 1936. május 21-én felavatták az ETO első komolyabb stadionját. A nap fő attrakcióját az Újpest profi alakulatának vendégjátéka jelentette, a lilák 9–0-ra győzték le az amatőr ETO-t. Egy évvel később az első osztályban már ellenfélként találkozott a két csapat.

A leendő ETO-múzeum része lesz majd a Nagy Ernő építőmester nevét és az 1936-os esztendőt megörökítő emléktábla, amely a vagongyár melletti pálya lelátóján állt és egy ezüstserleg, amelyet Balogh János ékszerész ajánlott fel akkoriban a stadionavatás alkalmából.

Olvasóink írták

 • 3. xy55 2011. május 23. 17:35
  „Hát ez így szerintem nem jó.Sok olyan,még győri viszonylatban is noname játékosról is lett szektor elnevezve,akik nem érdemlik meg.És mi lesz,ha nehány év múlva tényleg kinevelődik 1-2 jobb játékos? Átnevezik?Új szektor épül?”
 • 2. Tudós-1 2011. május 23. 12:21
  „A fekete-öltönyös örökhelyezkedő, de sehova nem kell "pártkatona" mit keresett ott?!
  ELÉG VOLT A KOVÁCSISTVÁNBÓL!!!! ETO Múzeum vezető! Nonszensz! Másokon élősködő pártkatona, akinek egy fröccsre sem volt pénze, mindig leste az ingyen leeső szeleteket!
  Mikor tünnek el az ilyenek a magyar sportból?!”
 • 1. nasi12 2011. május 23. 11:36
  „Na már megint az MSZMP-s Kovács!
  Nem volt még elég belőle?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jobaháza: mentő vitte kórházba a játékvezetőt

Szomorú eset zavarta meg tegnap a Jobaháza–Szárföld mérkőzést. Az első félidő vége előtt nem… Tovább olvasom