Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 18°C | 27°C Még több cikk.

Egyik szeme nevet, de a másik sem sír (még)

A magyar sport egyik zászlóshajója a győri Graboplast-VSE. A klubnál nemrégiben választották meg elnöknek Kadler Gusztávot, aki továbbra is a magyar szövetség alelnöke is.

Büszke az eredményekre

„Mondhatni, hogy most fél távnál vagyunk az idei verseny- időszakot tekintve – kezdi Kadler Gusztáv. – A klubunk eddigi eredményei dicséretesek. Jól szerepeltünk a bakui Európa Játékokon, a sík vízi és a maratoni EB-n is. Különösen Kammerer Zoltán és Csay Renáta igazolta ismét klasszisát. Hátravan még a milánói sík vízi és a győri maratoni világbajnokság, ahol tovább gyarapíthatjuk a címeink, érmeink számát.

Az olaszországi vb-részvételre jó eséllyel pályázik Kammerer és Fazekas-Zur Krisztina mellett Lakatos Zsanett, Takács Kincső, Varga Dávid, Lantos Ádám, Nagy Péter, Khaut Kristóf és Hérics Dávid is. Büszke vagyok rá, hogy az utánpótlásunk is jeleskedik a nagy eseményeken."

Janics marad győri


„Én is hallottam róla, hogy Janics Natasára nem tartunk igényt a továbbiakban, mert nincs benne siker, de ennek semmi valóságalapja nincs – említi az elnök. – De miért is tennénk így? Miután leigazoltuk Janicsot, már az első évben világbajnoki aranyérmet szerzett, pedig sérülten versenyzett. Ezt követően olyan súlyos műtéten esett át, amely után a hétköznapi ember azt is meggondolná, hogy egyáltalán kajakba üljön-e.

Ő pedig keményen, talán túlságosan is sokat edzve dolgozik a sikerekért. Az, hogy nemrégiben feladott egy versenyt párosban, az nem jelent semmit. Biztos vagyok benne, hogy ötszáz és kétszáz méteren egyesben még szép eredményeket fog elérni. És szinte biztos vagyok abban is, hogy érmet szerez majd a riói olimpián."
Készül a házigazda

Győr ad otthont szeptember 10–13. között a maratoni világbajnokságnak.
„A vébé előkészületei jól haladnak, egyeztettünk a nemzetközi szövetséggel és az eseményt közvetítő közszolgálati televízióval is – fogalmaz a szövetség alelnöke.

– A megnyitó ünnepséget a Dunakapu térre tervezzük. A pálya nyomvonala nagyrészt eltér az eddig általunk rendezett EB-kétől és vb-kétől. A versenyzőknek rövidebb köröket kell teljesíteniük és nem mennek át a révfalui híd alatt. A központ, mint eddig is, az Aranyparton lesz, ahonnan a nézők végigkövethetik a versenyeket. A legnagyobb létszámban a dél-afrikai és az ausztrál csapat indul Győrben."

Veszélyben az új pálya

A győri önkormányzat korábban bejelentette, hogy a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra (EYOF) kajak-kenu pálya épül a városban. A helyét újabban a Püspökerdő területén képzelték el. Úgy tudjuk, a legutóbbi győri közgyűlés napirendjéről mégis lekerült a pálya megépítése.

„Azt gondolom, ennek ellenére a pálya a tervek szerint megvalósul – mondja nyomatékosan Kadler Gusztáv.

– A kajak-kenu magyar kérésre került fel a győri EYOF programjába, nagy blama lenne, ha nem tudnánk megrendezni a versenyeket. A környezetbarát pálya mellett egy szabadidős parkot terveznek, ahol a győriek és a városba látogatók kulturált körülmények között pihenhetnének, mozoghatnának. A legjobb példa ilyenre a poznani pálya és annak környéke. Egy év kell a létesítmény felépítéséhez, így még nem vagyunk késésben."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az éllovas Tony Martin nem folytatja a Tour de France-ot

A német versenyző nagyot bukott csütörtökön, a hatodik szakasz vége előtt egy kilométerrel. Tovább olvasom