Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 6°C Még több cikk.

EB 2012: kisebb riadalom Győrött

A parlament elfogadta azt az országgyűlési határozati javaslatot, amely támogatja Horvátország és Magyarország közös pályázatát a 2012. évi Európa-bajnokság megrendezésére. A hétfői híradások a lehetséges helyszínek között nem említették Győrt. Az újjáépülő ETO-stadionban azonban a sikeres pályázat esetén lesz mérkőzés.

Az Országgyűlés nagy többséggel biztosította támogatásáról a 2012-es EB megrendezésére kandidáló magyar–horvát pályázatot: a szavazáson 317-en igennel, 3-an nemmel voksoltak, 4-en pedig tartózkodtak.
Győrött nem kis riadalmat okozott, hogy a lehetséges helyszínek közül Győrt kihagyta a felsorolásból Bakonyi Tibor, az ifjúsági és sportbizottság elnöke.
Balogh József, Győr polgármestere azonban gyorsan megnyugtatott mindenkit: természetesen nyertes pályázat esetén az újjávarázsolt létesítményben is láthatóak lesznek majd a kontinensbajnokság mérkőzései.
„ Leszögezem, nem történt semmi számunkra kedvezőtlen fordulat, csupán félreértésről van szó. Valamennyi hivatalos dokumentumban szerepel ugyanis Győr neve az EB lehetséges helyszínei között. A napokban is különböző tanulmányokat kértek a várostól a projektért felelős terület vezetői. Beszéltem Bakonyi Tiborral is, aki elmondta: csupán kifelejtette a várost a beszédéből" – mondta Balogh József.
Győrött tehát megnyugodhatnak, de az egész ország számára pozitív a parlament szinte teljesen egyhangú döntése. Bozóky Imre, az MLSZ elnöke elmondta: az elmúlt hónapokban valamennyi parlamenti párt vezetőjével tárgyalóasztalhoz ült, s már ekkor megbizonyosodhatott arról, hogy ebben az ügyben tökéletes politikai konszenzus alakulhat ki.
„ Biztos vagyok abban, hogy a rendezési jog elnyerése esetén az egész országnak jelentős erkölcsi és anyagi hasznot hozó világverseny házigazdái leszünk. Köszönöm valamennyi döntéshozónak, hogy ezt felelősségük tudatában már most átérezték" – jegyezte meg a futballszövetség első embere.
A rendező ország szövetségének az előszűrés alapjául szolgáló dokumentációt egyébként július 21-ig kell az UEFA részére benyújtani.
Magyar részről az előkészítő bizottság öt stadiont – kettőt a fővárosban, továbbá Debrecenben, Székesfehérváron és Győrött – javasol helyszínnek. A tervek szerint a döntő Budapesten, a Puskás-stadionban lenne. Döntés született arról, hogy a két szövetség a saját országában elvégzett feladatok költségét magára vállalja, míg a közös feladatoknál 50–50 százalék lenne a megoszlás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Horpácsi sztárvarázs

A sztárok győzelmével végződött a sopronhorpácsi falubúcsú fénypontjának szervezett mérkőzés. Az olimpiai világ- és Európa-bajnok sportolókból álló vendégtársaság közönségszórakoztató találkozón 3–2-re legyőzte a megyei harmadosztályban szereplő helyi együttest. Mintegy 1300-an tekintették meg a a futballcsapat mérkőzését a sztársportolókból verbuvált alakulat ellen. Tovább olvasom