Kisalföld logö

2018. 03. 25. vasárnap - Irén, Irisz -2°C | 8°C Még több cikk.

Döntő gól az izgalmas hajrában

Nagy lendülettel kezdett az ETO, s akár már a második percben vezetést szerezhetett volna. A gól azonban elmaradt, s a hazaiak lelkesedése is alábbhagyott.
Győr, Borsodi Liga labdarúgó-mérkőzés, 1500 néző. V.: Makai (Gyarmati, Ákos).ETO: Sebők 4 – Regedei 3, Karabatic 3, Baranyai 2,5 – Németh 3, Jovanovic 2,5 (Erős, 63. p), Szanyó 3, Huci-ka 3 (Lakos, 84. p) – Peric
2,5, Nicsenko 3, Weitner 2,5 (Herczeg, 70. p). Edző: Tamási Zsolt.
Kispest: Tóth – Babos, Téger, Dulca, Laczkó – Hercegfalvi (Borgulya, 79. p), Dubecz, Bárányos, Batrinu, Piroska – Torghelle. Edző: Gujdár Sándor.
Gsz.: Szanyó (11-esből), Nicsenko, Németh, ill. Piroska.
Sárga lap: Jovanovic (30. p), Dubecz (43. p), Batrinu (62. p), Erős (78. p).
Kiállítva: Borgulya (83. p).
Szögletarány: 4:6 (4:3).
2. p: Peric kerülte meg Laczkót a jobb oldalon, egészen az alapvonalig futott, középre gurítása azonban kispesti játékost talált meg középen, így odalett a nagy helyzet.
21. p: Pericről Weitner elé pattant a labda, a kezdőcsapatban először helyet kapott fiatal támadó egyedül vezette kapura, majd önzetlenül középre pas-szolt, a teljesen szabadon érkező Nicsenko azonban az üresen tátongó jobb alsó sarok mellé lőtt.
29. p: Dubecz nagyszerűen ugratta ki Hercegfalvit, aki éles szögből nyolc méterről lőtt, Sebők bravúrral hárított. Ugyanebben a percben Torghelle is vezetést szerezhetett volna, de az ő lövését is nagyszerű mozdulattal
védte a győri kapus.
32. p: Nicsenkót buktatták a kispesti tizenhatos bal oldalánál, a jogosan megítélt büntetőt Szanyó magabiztosan lőtte a jobb sarokba. 1–0.
48. p: Németh kapott jó labdát a jobb oldalon. Észrevette, hogy Tóth kissé kint áll, így kapura emelt, a labda azonban a felső kapufa tetejéről pattant az alapvonalon túlra.
50. p: Szanyó végzett el szabadrúgást, a lágyan középre adott labdát Nicsenko mellel levette, majd kapura fordult, s öt méterről a bal alsó sarokba helyezett. 2–0.
52. p: Dubecz jobb oldali beadását Jovanovic elvétette, így a labda eljutott Piroskához, akinek nem okozott gondot öt méterről a kapu közepébe lőnie. 2–1.
68. p: Piroska 18 méteres szabadrúgása megpattant a sorfalon, de Sebők újabb szép védéssel hárított.
83. p: Borgulya szándékosan megrúgta Hucikát, a játékvezető ezért piros lapot mutatott fel a kispesti cserejátékosnak.
90. p: A lesre játszó kispesti védők közül az egykori kispesti Németh Norbert lépett ki, s lőtt 10 m-ről a jobb alsó sarokba. 3–1.

A kezdés után kiegyenlítettebbé vált a találkozó, mert hiába használta a széleket előszeretettel a hazai együttes, a kapuja elé tömörülő vendégvédelmet nem tudta annyira széthúzni, hogy igazi veszélyhelyzetet teremtsen Tóth kapuja előtt.
A Kispest közel fél óra elteltével kétszer is vezetéshez juthatott volna, de Sebők mindkét alkalommal bizonyította képességeit. Aztán amikor a legkevésbé volt benne a játékban a gól, előnyhöz jutott a zöld-fehér
gárda. Ez láthatólag megnyugtatta Szanyóékat, akik a játékrész hajráját egyértelműen uralták.
Fordulás után még nagyobb sebességre kapcsolt Tamási Zsolt együttese, s ennek eredménye volt Nicsenko gólja. Talán túlságosan is megkönnyebbültek a hazaiak, s egy súlyos védelmi hibát kihasználva Piroska szépített. A folytatásban értelemszerűen mindent megtett az egyenlítésért a Kispest, s ez lehetőséget adott a győrieknek. Sokkal több helyük volt most Nicsenkóéknak, akik több ízben is lekontrázták a látogatókat, de az utolsó átadásba mindig becsúszott egy hiba, így nem sikerült dűlőre vinni a dolgot. Az izgalmas hajrában előbb jött Borgulya teljesen jogos kiállítása, majd a végén Németh a győzelmet is bebiztosította, mely az egész mérkőzést tekintve teljesen megérdemelt.

Tamási Zsolt: – Nehéz találkozón vagyunk túl. Az első percekben már előnyhöz juthattunk volna, de ez nem jött össze, a Kispest nagyon szervezetten játszott. Szünet után már jobbak voltunk, de így is későn sikerült csak eldöntenünk a találkozót.

Gujdár Sándor: – Az első harminc perc után nem úgy nézett ki, hogy két góllal nyer az ETO. A tizenegyes fordulatot hozott, s tulajdonképpen kijött a minőségi különbség a két gárda között.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kézilabda: három góllal vertük a szlovénokat

Magyarország háromgólos győzelmet aratott a vendéglátó Szlovénia ellen a jövő évi portugáliai… Tovább olvasom