Kisalföld logö

2018. 09. 26. szerda - Jusztina 4°C | 15°C Még több cikk.

Darmos József a győri Gladiátorokhoz igazolt

A nyolcszoros felnőtt országos bajnok, kétszeres Eb-bronzérmes nehézsúlyú kiválóság, Darmos József az elmúlt héten győri Patent Gladiátor SE klubba igazolt.
A magyar amatőr válogatott alapemberét, valamint új edzőjét, Nagy Zoltánt kérdeztük a klubváltásról, valamint a közös jövőről.

Rövid idő alatt kétszer is klubot váltott Darmos József, hiszen alig két éve hagyta ott a Vasast, és bár azóta Kecskeméten készült, csak formálisan volt a KSC versenyzője, továbbra is a fővárosiaknál volt szerződése. A 27 éves versenyző múlt héten költözött Győrbe, hogy az egyre nagyobb terveket dédelgető Gladiátorokat erősítse a hazai, és a nemzetközi porondon egyaránt.

Darmos József kék színben boxol.
Darmos József kék színben boxol.

„Tudtam, hogy nagyon jó a csapat, és a légkör Győrben, mivel ismerem a Sinkó-testvéreket, akik biztosítottak arról, hogy a lehető legjobb helyre kerülök, amikor eldőlt, eljövök Kecskemétről" – mondta Darmos József, aki hozzátette, a KSC vezetése nem gördített akadályt a távozása elé, ők is azt tartották szem előtt, ami neki a legjobb. „Az eddigi, személyes tapasztalataim alapján is csak a legjobbakat tudom mondani. Az edzésmunkában is egyre inkább összerázódom a vezetőedzővel, Nagy Zoltánnal, de a csapatban egyébkén is mindenki azért jár a terembe, hogy dolgozzon. Igazi családi hangulat uralkodik Győrben, nagy az összetartás, és gyakori a közös program."

Darmos József és Kokas Viktória.
Darmos József és Kokas Viktória.

A 27 éves, hihetetlen fizikummal, és még nagyobb szívvel megáldott klasszis elmondta, hogy továbbra is komoly céljai vannak az ökölvívásban, ezért is igazolt Győrbe. Ráadásul a magánélete is a Rába-partjára „hívta".

„Van kedvem, van erőm komoly munkát végezni, ezért hosszú távon gondolkodom, és négy év múlva szeretnék ott lenni Rióban, az olimpián. Úgy érzem, mára benőtt a fejem lágya, és ma már tudatosabban hozom meg a döntéseimet. Az elmúlt években a helyemet kerestem, s most úgy néz ki, hogy ezt Győrben megtaláltam – érzem, hogy van jövőképem a boksz utáni életre is, melynek első fontos lépéseként szeptembertől visszaülök az iskolapadba, ugyanis később edzőként szeretnék bizonyítani" – jelentette ki Darmos, aki a magánéletével kapcsolatban elárulta, győri lányt szeret, a kézilabdás Kokas Viktóriát, de kapcsolatuk még a kecskeméti időkből datálódik. „Nyáron ő is visszatért Győrbe, szóval az átigazolásommal továbbra is egymás mellett leszünk."

A győri vezetőedző, Nagy Zoltán nem rejtette a véka alá, miszerint kifejezetten örül Darmos érkezésének, mivel a nehézsúlyú egyéniség pontosan beleillik abba a filozófiába, melyet a „Patent Gladiators" csapata képvisel. Ráadásul az elmúlt években a győrieknél kifejezetten „lyukas" kategória volt a nehézsúly, így a BoxingONE Championship találkozókon akadt gondjuk az összeállítással.

„Nagyon örülök, hogy egy ilyen egyéniséggel tudtunk erősödni. Darmos József igazi húzóember, és ilyen mentalitású és kvalitású ökölvívó soha nem lehet elég egy klubban" – kezdte Nagy Zoltán, a győri Gladiátorok vezetőedzője. „Mindamellett nagyon sikeres bunyós, eredménylistája pazar, és még mindig tele van lendülettel, bizonyítási vággyal. A közös munka már megkezdődött. Célunk, hogy megőrizze helyét a magyar válogatottban, mivel látunk benne potenciát, hogy oda tud érni a Riói olimpiára, 2016-ban."

A győri mester elmondta, hogy a klub részéről nem csak szakmai okai vannak Darmos leigazolásának, mivel a nehézsúlyú versenyző emberileg is beleillik abba a koncepcióba, ami a „Gladiátoroknál" elvárás. Éppen ezért szeretnék, ha hosszú távon is az egyesület soraiban tudnák a klasszist.

„Szeretném kiemelni, hogy a leigazolása mellett nem csak a szakmai indokok, hanem az emberi vonal döntött. Vele hosszú távra tervezünk, ugyanis vannak egyéni ambíciói, néhány éven belül edzőként is szeretnénk beépíteni az egyesületbe. Ő egy született gladiátor: keveset beszél, de a tettek embere!" – zárta gondolatait a győri szakember.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Contador az Eneco Touron tér vissza

Az augusztus 6-án rajtoló Eneco Tour elnevezésű holland-belga körversenyen tér vissza eltiltása után… Tovább olvasom