Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 18°C | 28°C Még több cikk.

Darázs Ádám negyedszer

A győri Darázs Ádám negyedszer lett Közép - Európa legerősebb embere. A horvátországi versenyre várták Fekete Lászlót is, de ő lemondta a részvételt.
Darázs Ádám
Horvátország adott otthont a Közép-Európa legerősebb embere versenynek. A cím védője a győri Darázs Ádám volt, aki ezt megelőzően már háromszor bizonyult a legjobbnak. Úgy volt, hogy a mostani versenyen elindul Fekete László is, aki korábban rendre kétségbe vonta Darázs teljesítményét. Tettekkel azonban mindeddig nem bizonyított Fekete, s erre ezúttal sem került sor. A verseny előtt egy órával ugyanis jelentkezett Fekete menedzsere, s a versenyző bicepszsérülésére hivatkozva lemondta a részvételt.

A helyzet azért érdekes, mert a viadal az idén bekerült a nemzetközi szövetség versenynaptárába, sőt a bírói feladatot a szövetség holland elnöke, Marcel Mostert és finn alelnöke, Ilkka Kinnunen látta el. A hírek szerint a visszalépés nem marad következmények nélkül a nemzetközi szervezet részéről.

Ami a versenyt illeti, az első napon a farönknyomással kezdtek az erős emberek. Darázs rögtön belelendült, s végül 160 kg-os teljesítménnyel nyerte a számot. Következett a kerékforgatás (egy hétszáz kilós traktorkereket kellett négyszer átforgatni), melyben szintén nem volt jobb a győri versenyzőnél. A harmadik feladat, a koffercipelés sem sikerült rosszul Darázsnak, noha 71 és fél méternél az egyik 130 kg-os koffer kicsúszott a kezéből, de a második helyhez ez is elég volt. A nap zárószáma a súlypiramis volt, melyben három súlyt (210, 225, 240 kg-os) négy negyvencentis lépcsőfokon kellett feljuttatni. Jellemző Darázs fölényére, hogy a második legjobb eredménynél is 17 másodperccel jobbat teljesített, ezzel összesítésben az első nap után hat pont volt az előnye.

Másnap a Conan-körrel folytatódott a viadal. Itt sem akadt nála jobb, csakúgy, mint a hordódobásban. Utóbbinál egyébként 640 cm-es eredménye 25 centivel volt jobb a másodiknál. Mindez azt jelentette, hogy az utolsó két feladat során három pont is elég volt a végső sikerhez. Ezt pedig az autótolásnál egy negyedik hellyel meg is szerezte, a kőgolyóemelésben elért harmadik helye pedig csak megerősítette pozícióját. Darázs mögött a szerbiai magyar Katona Ervin végzett a második, a másik magyar induló, Borzi István pedig a harmadik helyen.
Darázs elmondta, hogy a nemzetközi szövetség elégedetten nyilatkozott a versenyről és Darázs szerepléséről is. A Közép-Európa immár négyszeres legerősebb embere legközelebb november 15-én indul versenyen Sopronban, ahol a Hungarian Strongman Challenge kerül megrendezésre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Változik a Forma-1-es versenyhétvégék progremja

A tíz csapatfőnök megállapodott, hogy jövőre változtat a versenyhétvégék menetrendjén: pénteken csak… Tovább olvasom