Kisalföld logö

2018. 10. 22. hétfő - Előd 6°C | 15°C Még több cikk.

Csay Renáta egyedül is nyerő

Csay Renáta bajnoki címe mellett minden éremből nyertek a GyVSE versenyzői a tizedik alkalommal Győrött megrendezett maraton országos bajnokság felnőtt egyéni számaiban.

Nevezési csúcs születik a Győrött rendezett maraton országos bajnokságon: 48 klub 1538 versenyzője száll vízre a hétvégén.
Az első napon ideális időben mérhették össze tudásukat a felnőtt egyéni számok indulói. Férfi kajak egyesben kezdettől fogva Salga István (GyVSE) és válogatottbeli páros társa, a tolnai Jámbor Attila vívtak nagy csatát. Egészen az utolsó futószakaszig fej fej mellett haladtak, ekkor Jámbor meglépett ellenfelétől, aki nem bírta az általa diktált erős iramot és végül több mint egyperces vereséget szenvedett. Ugyancsak nagy csata dúlt a bronzéremért, ebben a hajrában szenvedett vereséget a győri Limp Alpár. Érdekesség, hogy elindult a bajnokságon a sík vízen jeleskedő Borhi Zsombor is, azonban még a verseny elején feladta a küzdelmet.

A női egyes a győri Csay Renáta sikerét hozta, a többszörös világ- és Európa-bajnok kajakos hosszú idő után (1995) szállt újra egyes hajóba és a korábbi egyeduralkodó Szonda Kornélia távollétében fölényes győzelmet aratott. Az időeredménye megegyezik a férfiaknál tizennegyedikként célba ért Válfi Péter idejével.
Kenuban nem volt igazán nagy esélyes, a korábban nemzetközi szinten is eredményes, Győrött is megfordult Kolozsváry Gábor gyorsan a verseny feladására kényszerült. A sík vízről is ismert Hüttner Csaba végül magabiztosan nyert, dicséretes a győri Lovászy Attila harmadik helye.
– Férfi kajakban ahogy várható volt, Salga és Jámbor vívott harcot a bajnoki címért, az idei eredmények alapján – klubedzőként – bíztam Salga sikerében. Sajnos az utolsó futószakasznál Jámbor ügyesen elévágott és ezzel behozhatatlan előnyre tett szert. Ezzel eldőlt, hogy az EB-n egyesben ő állhat rajthoz, a szombati egyeztetés után pedig eldől, hogy Szabó vagy Limp lesz-e a második magyar résztvevő. Csay jól debütált egyesben, ebben a számban többet vártam Giczi Zsuzsától és Harkai Orsolyától. Kenuban Hüttner győzelme egy kicsit meglepetés, hiszen régen indult maratonon – értékelte a látottakat Borsodi Géza maratoni szakágvezető.

Eredmények

Férfiak, K-1 (36,6 km): 1. Jámbor Attila (Tolnatext) 2:25:46 ó, 2. Salga István (Győri Vízisport SE) 2:26:55, 3. Szabó Gergely (KSI) 2:31:09.
C-1 (36,6 km): 1. Hüttner Csaba (Démász-Szeged) 2:51:10 ó, 2. Gilányi Zsolt (Építők Margitsziget) 2:51:18, 3. Lovászy Attila (Győri Vízisport SE) 2:52:24.
Nők, K-1 (36,6 km): 1. Csay Renáta (Győri Vízisport SE) 2:41:01 ó, 2. Benedek Linda (KSI) 2:45:59, 3. Erdei Dóra (Multi SE) 2:49:18
Szombaton a párosok küzdelmével folytatódik a bajnokság.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győrött játszik a Bayern

Csillag István személyében miniszteriális tanúja volt Budapesten annak, amikor dr. Martin… Tovább olvasom