Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Bognár-ügy: folytatás következik

A Soproni Városi Bíróságon megkezdték Bognár György ellen folyó büntetőper tárgyalását.

A vádirat ismertetése után a vádlott, azaz Bognár György jelezte, külön nem kíván vallomást tenni, hanem fenntartja a nyomozás során tett vallomását. Az ellene felhozott vádakban – sikkasztás, okirat-hamisítás, csalás – nem tartja bűnösnek magát. Ezek után a bírónő felolvasta Bognár nyomozati vallomását. Elsőként dr. Cserich Zsoltot, a Matáv SC elnökét hallgatta ki a bíróság. Cserich kifejtette: Bognár György ügyvezetői működésével az első időszakban semmilyen gondot nem tapasztaltak. 

A befektetőkérdéssel kapcsolatban Cserich elmondta, a klub megbízást adott a fővárosi Sport Unió Kft. -nek, hogy keressen befektetőt a csapathoz, amiért havi 300 ezer forintot fizetett a futballvállalkozás, és siker esetén összegtől függően 5–15 százalékos jutalék illette volna a kft. -t.  Mivel befektetőt nem tudott hozni a cég, így a szezon végén felbontották a szerződést.  Cserich kifejtette, a felügyelőbizottságból senki nem kérte, nem mutatott ráutaló magatartást vagy tett célzást arra, hogy Bognár jutalék fejében befektetőt keressen a klubhoz.

Ekkor dr.  Francsics Imre, Bognár ügyvédje felvetette: milyen gyakran ült össze a felügyelőbizottság, s készültek-e jegyzőkönyvek ezen megbeszélésekről.  Cserich elmondta, ő sem volt ott mindig, előfordult, hogy ezek csak amolyan formális ülések voltak, olykor telefonbeszélgetés formájában.  Ezek után Cserich újra megerősítette, hogy Bognárnak gyakorlatilag semmi szerepe nem volt Antók Zoltán soproni szerepvállalásának előkészítésében.

Ki hívta először Antókot?

Következett Gőbl Gábor, a jelenlegi ügyvezető elmondta, 2002 őszén Bognár többször próbált kölcsönkérni tőle.  Mikor Bognár testvére lakásgondjainak megoldásához kért pénzt, Gőbl úgy adott kölcsön Bognárnak, hogy a következő év januárjában visszafizeti.  Nos, ez a határidőre nem történt meg, Bognár többször is haladékot kért, s a mai napig sem rendezte a tartozást. Antók Zoltán soproni szerepvállalásával kapcsolatban Gőbl elmondta, Bognár egyszer sem említette meg neki Antók Zoltán nevét. 

Mikor Gőbl többször is érdeklődött Bognárnál, felvette-e már a kapcsolatot Antókkal, rendre nemleges választ kapott.  Gőbl aztán 2003.  április végén felhívta Antókot, s közel másfél órás telefonbeszélgetés után másnap reggel Gőbl leutazott Celldömölkre.  Erről tájékoztatta Bognárt, s másnap már együtt mentek vissza Celldömölkre.  Antók Zoltán végül 2003.  május 21-én írta alá azt a szándéknyilatkozatot, amely alapján már érdemben lehetett tárgyalni soproni szerepvállalásáról.

Feledékeny ügyvezető

Ehhez Bognár annyit kívánt hozzátenni: Gőblnek elvben tudnia kellene róla, hogy neki volt egy hosszabb telefonbeszélgetése február 28-án Antók Zoltánnal.  Gőbl erre azt mondta, nem kizárt, hogy Bognár és Antók beszélgettek telefonon, ám a konkrét esetre nem emlékszik. A tárgyalás ezt követően délután folytatódott.  Ekkor tanúként hallgatták ki a futballklub gazdasági vezetőjét s könyvelőjét, Molnár Edinát, valamint a pénztáros Farkas Katalint. 

Molnár Edina elmondta: Bognár mint utalványozó jogosult volt készpénz felvételére, s ha ezt tette, mindig dokumentálta is.  Hozzátette, a Volksbank-kártyáról többször is vett fel pénzt az ügyvezető, ezt azonban nem jelezte Bognár, az onnan levett összeg pedig mindig lekerült a klub központi számlájáról.  Amikor kérdezték a pénzügyön, miért nem szólt, azt válaszolta a volt ügyvezető: elfelejtette.

Pénz a saját számlán

Ami a REAC-ból szerződtetett Fehér Zoltán esetét illeti, Bognár jelezte, ki lehetne fizetni a hátralévő egymillió forintot.  Kiderült azonban, hogy csak félmilliós volt a tartozás.  Kutasi Róbert, a REAC ügyvezetője telefonon elmondta, már visszaküldte a pénzt, ami azonban a klub számláján nem jelent meg.  A könyvelő ezért megkérte a budapesti klub vezetőjét, igazolja a visszafizetést.  Kutasi elfaxolta a bizonylatot, s az azon szereplő számlaszám nem a klubé, hanem Bognáré volt. Hasonló vád érte a volt ügyvezetőt Szőke Péter ügyében is, akit egy alacsonyabb osztályú osztrák klubnak opciós joggal kölcsönadott a Matáv. 

A kölcsönbe adásért kapott ezer eurót még befizette Bognár a kasszába, az elővásárlási jogért járó hétezer euróról azonban a soproni egyesületnél csak Bognár tudott, ezt az összeget senki nem fizette be a klub számlájára. Farkas Katalin mindezt alátámasztotta, elmondta, Bognár vette ki az előlegeket.  Ennek felhasználásáról a számlát általában két héten belül kellett bemutatni. Ezek után a Casino Sopron igazgatóját, Vajda Istvánt szólították tanúnak. 

Ő, mint mondta, ismeri a kaszinóból Bognárt, aki egyrészt a futballmúltja s a szakmában szerzett neve alapján egy ismert ember.  A kaszinó első embere elmondta, a belépő játékosokat regisztrálják, azt is, hányszor van ott, sőt, az asztaloknál is jegyzik zsetonforgalmát.  Mint mondta, a nyilvántartásukból kiderül: Bognár 2003 februárja s júniusa között 78 alkalommal tett látogatást a kaszinóban, s alkalmanként 100 és 500 ezer forint közötti összegben játszott. A tárgyalást ma reggel folytatják.

Korábban >>

Bognár 15 milliót követel a klubtól (2003-07-21) >>
Bognár 14 milliót sikkasztott (2003-07-18) >>
Bognár György a klubigazgató, Komjáti András az új edző (2002-09-02) >>
Bognár lemondott (2002-08-25) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Edzőháború

Mészöly: "Miért tűrjük, hogy egy külföldi ember irányítson a magyar futballban, miért nem választunk… Tovább olvasom