Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Belőtte magát a legjobbak közé

Nagyszerű eredményt értek el a győri sportlövők a nemrég befejeződött svédországi világbajnokságon, a Patent Győri LK versenyzői minden éremből szereztek egyet Stockholmban.
Egy arany-, egy ezüst- és egy bronzérmet „lőttek össze" a Patent Győri Lövész Klub válogatottjai a múlt héten rendezett svédországi futócéllövő-világbajnokságon.

A győriek nemrég leigazolt többszörös világ- és Európa-bajnok sportlövője, Sike József remekül tért vissza a legjobbak közé: a férfiak 50 méteres 40 vegyes számában lett első, s hosszú idő után szerzett újabb aranyérmet világbajnokságon.„Ez a harmadik egyéni világbajnoki címem, legutoljára kétezer-négyben voltam aranyérmes. Persze más érmeket közben szereztem, aranyat hosszú idő után sikerült újra. Szeretek úgy versenyezni, hogy tudom, vannak célok, elvárások, amelyeknek természetesen illik megfelelni" – mondta korábban a Kisalföldnek a kiváló sportlövő.
Pár nappal ezután a 40 vegyes számban ezüstérmet lőtt Boros László, majd a győriek korábbi junior világ- és Európa-bajnoka a 10 méteres, 30+30 lövéses viadalon szerzett bronzérmet. Borosnak ez volt az első komolyabb eredménye a felnőttmezőnyben.

„Két évvel ezelőtt Münchenben még nem sikerült jó eredményt elérnem, ám tapasztalatszerzésnek, első éves felnőttként mindenképp jó volt az a világbajnokság. Most jobb formában voltam, valahol éreztem, hogy sikerül érmet szereznem – kezdte a fiatal sportlövő, aki elsőként egy rendkívül szoros párharc után lett ezüstérmes. – A negyven vegyes lövésben csupán egy körrel maradtunk le orosz ellenfelemmel a győztes cseh versenyző mögött. A második helyről szétlövés döntött, amiben én voltam a jobb. Valóban a nyugodtabb típusú versenyzők közé tartozom, de be kell vallanom, ezúttal volt bennem egy kis drukk. Ez persze kellett is ahhoz, hogy jó eredményt érjek el, feldobott a tét" – fogalmazott Boros.

A 30+30 lövéses számban különös párbaj döntött a helyezésekről.
„Az alapverseny után az első négy helyezett került szembe egymással. Mivel én harmadik lettem, a másodikkal kellett párbajt lőnöm. Sajnos alulmaradtam, de így is a harmadik helyért lőhettem. A korábbi elsőt aztán sikerült legyőznöm, s végül bronzérmet szereztem. A két éremmel azt gondolom, belőttem magam a felnőttmezőnybe, most már kellő önbizalommal készülhetek a következő versenyekre."

Érdekesség, hogy a légfegyveres számokban Boros jóval eredményesebb volt a két nagyobb névnek számító magyarnál.
„Ettől függetlenül nem volt ellentét közöttünk, sőt, Sike József már győri klubtársamként örült az én eredményemnek is. Sokat segített az ő támogatása."

A három medállal a győri klub történetének legjobb vb-szereplését tudhatja maga mögött:„Rendkívül örülök a sikernek, felnőtt sportlövő-világbajnoka még nem is volt a megyének. Büszke vagyok a versenyzőinkre, bíztam ugyan valamilyen éremben, de hogy hármat szerzünk, azzal bevallom, nem számoltam" – értékelte a kiváló szereplést a hazaérkezés után Laczik Zsolt, a Patent Győri LK vezetőedzője.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Többfrontos győri sikerek

Remek teljesítményekkel kezdték a szabadtéri versenyeket a Bercsényi DSE atlétái. Tovább olvasom