Kisalföld logö

2018. 08. 20. hétfő - István 18°C | 32°C Még több cikk.

Befedik a soproni stadion lelátóit

Sopron - Elkészült Sopronban a Káposztás utcai stadion befedésének engedélyezési terve. A számítások szerint – ha mindkét lelátót befedik – a költségek elérhetik a 200 millió forintot is.
A soproni városvezetés szándéka szerint a városi stadion keleti és nyugati lelátóját is befedik. Az első ütemben a keletire kerülhet végleges tető.

– Betartjuk ígéretünket, s minden korábban elkezdett beruházást befejezünk – mondta Abdai Géza alpolgármester. – Ilyen a stadion is, mert a lelátók befedése eddig elmaradt. A terveket a Lövér-Plan Kft. készíti. A költségek elérik a 200 millió forintot. Kérdés egyelőre, hogy miből teremtjük elő ezt az összeget, de abban bízunk, hogy erre is lesz pályázati lehetőség, hiszen más városok is hasonló gonddal küzdenek. Arról nem beszélve, hogy az MLSZ előírása szerint jövőre csak az a csapat kaphat indulási jogot az első osztályban, amelyiknek fedett stadionja van, pontosabban a lelátók egyharmadát kötelező védelemmel ellátni. Éppen ezért keressük a lehetőségeket.

Korábban több elképzelés is volt, hogy milyen tetőszerkezetet építsenek a lelátók fölé. A jelenlegi szándék szerint „végleges", acélszerkezetre épülő megoldásban gondolkodnak és ilyen tervet is készíttetett a labdarúgócsapatot működtető kft., amelynek kisebbségi tulajdonosa az önkormányzat.

A tervezőirodában megtudtuk, elkészült a keleti lelátó befedésének engedélyezési terve, az építéshatósági eljárás elkezdődött. A kiviteli terveket akkor készítik el, ha erre konkrét felkérést kapnak.

Horváth Ferenc

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hat bajnoki címet szerzett a máriakálnoki iskola

A mosonmagyaróvári Haller János-iskola tagiskolájaként működő máriakálnoki iskola diákjai az idei… Tovább olvasom