Kisalföld logö

2018. 08. 15. szerda - Mária 19°C | 28°C Még több cikk.

Bécs-Budapest Kajak-Kenu és Evezős túra megyei állomásokkal

Az utóbbi évek folyamán a Bécs-Budapest Szupermaraton futóverseny meghatározó eseménnyé nőtte ki magát a szabadidősport versenyek között. A szervezők a Magyar Kajak-Kenu Szövetség és a Magyar Evezős Szövetség bevonásával közösen úgy határoztak, hogy a Szupermaraton 20 éves jubileuma alkalmából a vízen is megrendezik, ezt az immár márkanévvé vált eseményt.

A kajak-kenu és evezős sportágban természetesen nem új keletű, hogy az országhatárokon átívelő különböző folyókon, hazai és regionális események keretében ezrek vesznek részt hasonló túrákon, azonban úgy gondoljuk, 2009. augusztusában a Duna felső szakaszán, Bécs és Budapest között megrendezésre kerülő kajak-kenu és evezős teljesítménytúra unikum lesz ezen rendezvények sorában.


Sok-sok víz, sok-sok lapát.
Sok-sok víz, sok-sok lapát.


A túra befutója 2009. augusztus 20-án, az államalapítás ünnepén megrendezésre kerülő események idején, a Római-parton történik majd.

A szervezők rendkívül fontosnak tartják, hogy ez egy nemzetközi esemény, mely során a résztvevőknek lehetőségük van három nemzet sokszínű kultúrájába, természeti kincseibe bepillantást nyerni és az egyes megállóhelyeken szervezett színvonalas kísérőprogramokon egymást megismerni, tapasztalatokat cserélni.

A Bécs-Budapest teljesítménytúra mind a profiknak, mind az amatőröknek nagy lehetőség arra, hogy saját mércét maguk elé állítva küzdjenek le egy nagy kihívást, kellemes környezetben, jó hangulatban, különleges élményekkel hazatérve a mindennapokba.

A Bécs-Budapest Szupermaraton Szervezőbizottsága, az MKKSZ és a MESZ reméli, hogy mind Magyarországról, mind a határokon túlról minél többen jönnek el, erre a reményeink szerint hagyományt teremtő eseményre.

A túra befutója 2009. augusztus 20-án, az államalapítás ünnepén megrendezésre kerülő események idején, a Római-parton történik majd.


Tervezett program

Időpont: 2009. augusztus 15-20.

Útvonal: Rajt Klosterneuburg

1. nap 25 km Klosterneuburg (Bécs)-Ort (Bécs)
2. nap 50 km Ort (Bécs)-Pozsony
3. nap 53 km Pozsony-Ásványráró
4. nap 65 km Ásványráró-Neszmé! ;ly
5. nap 54 km Neszmély-Visegrád
6. nap 54 km Visegrád-Római Part (Budapest)
Cél Római Part

Táv: 301 km

Befutó:
A túra utolsó napján, egy nagyrészt budapesti egyesületekből álló nagy létszámú csapat csatlakozik Visegrádnál a teljesítménytúrához, akikkel együtt fut be a mezőny a Római Parton.

További részvételi lehetőségek:
Lehetőséget biztosítunk a túra kerékpáros kísérésére, tekintettel arra, hogy a Duna mellett kerékpárút halad. Ebben az esetben lehetőség van arra, hogy az evezősök és a kerékpárosok váltsák egymást.


Túrával kapcsolatos információk:
Magyar Kajak-Kenu Szövetség
Vaskuti Máté
Email: mate.vaskuti@mkksz.hu
Tel: +36 1 465 0091

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Görbicz Anita nem játszhat a Viborg ellen

Kézilabda - Keresztszalag-sérülést szenvedett kedden, így nem játszhat a Bajnokok Ligája döntőjének… Tovább olvasom