Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Bajban a lila-fehérek: kieshet a Győri Dózsa

Labdarúgás - Bajban van a jelenleg megyei I. osztályban szereplő Győri Dózsa, ugyanis könnyen előfordulhat, hogy a valaha még az NB I/B-ben is vitézkedő alakulat ősztől csupán a megyei II. osztályban folytathatja.
Tizenhat csapatból a kiesést jelentő tizenötödik pozíciót foglalja el két fordulóval a bajnokság befejezése előtt a Győri Dózsa a megyei I. osztályú futballbajnokságban.

Ugyan még nem tudni, hogy mennyi kieső lesz az osztályból – kérdés, hogy a bajnok Lipót vállalja-e az NB III-at és hogy a másodosztály bajnokai közül kik akarnak a megyei I-ben futballozni –, de előfordulhat, hogy a nagy múltú egyesület búcsúzni kényszerül a csoportból. Ráadásul azt hallani, anyagilag is nehéz helyzetbe került az egyesület. Úgy tudjuk, nemrég egy rövid időre még a villanyt is kikapcsolták a klubépületben.

A csapatot tavasz óta edzőként a volt válogatott labdarúgó Korsós Attila irányítja.
„Cél volt, hogy elkerüljük a kiesést, s talán ha az utolsó két fordulóban sikerül jól szerepelnünk, bent maradhatunk – kezdte a szakvezető. – Hallani ezt is, azt is, a visszalépések miatt talán akkor is bent marad a csapat, ha mondjuk nem sikerül ezt a pályán kiharcolni. Én bízom benne, hogy az előbbi verzió lép majd életbe..."

Korsós Attila természetesen nem elégedett a tavasszal nyújtott teljesítménnyel.
„Nyilván ennél jobb szereplésben bíztam a szezon kezdete előtt, tavasszal tíz pontot szerzett az együttes, most tizennégynél jár, azonban ez is nagyon kevés. Sokszor nem volt szerencsénk, ám igazából egy csapat, még a bajnok Lipót sem focizott le minket a pályáról. Nem szeretnék mentségeket keresni, de jelenleg is csupán tizenegy hadra fogható játékossal számolhatok. Volt olyan eset, amikor közülük ketten sérültek voltak, egy futballista pedig éjszaka dolgozott, ezért nem játszhatott. Sajnos labdarúgók nélkül pedig nem lehet ezt a játékot művelni."

Úgy fest, nemcsak az együttes, az edző sorsa is kérdéses. Ősszel már nem biztos, hogy Korsós Attila tartja az edzéseket a lila-fehéreknél.
„Ahogy a csapat, az én maradásom is képlékeny. Nem tudom, mit hoz a jövő, lehet, hogy maradok, de az is lehet, hogy távozom a Dózsából. Bevallom, másképp képzeltem el az együttműködést a csapattal és a vezetőivel. Persze, amit vállaltam, azt becsülettel teljesítem, s megpróbálom a megyei első osztályban tartani az együttest."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ikrény az MK-döntőben

Teremlabdarúgás - Az Euro Mobil Trans Ikrény futsalcsapata ma Budafokon lép pályára a Magyar Kupa… Tovább olvasom