Kisalföld logö

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 27°C Még több cikk.

Aranylabdások és az év legjobbja

Három szavazás, három győztes. Az idén a FIFA a brazil Ronaldinhót választotta az év legjobbjának.

Három szavazás, három győztes. Az idén a FIFA a brazil Ronaldinhót választotta az év legjobbjának, a France Football aranylabdáját az ukrán Sevcsenko kapta, míg a magyarok közül Gera Zoltán lett az első. a negyedik brazil r betűs A három választás közül a FIFA szavazása a legfrissebb.

A brazil Ro naldinhót választották az év játéko sává. Az FC Barcelona világbajnok klasszisa 620, a francia Thierry Henry 552, az egy hete az Arany labdát átvevő ukrán Andrij Sevcsen ko pedig 253 szavazatot kapott. „Nagyon boldog vagyok, sze retnék a Barcelonánál igazi had vezérként bevonulni a történe lembe.

A kezdet mindenesetre ígé retes volt" – mondta a brazil szu perklasszis. A katalán klub játékosai kö zül eddig hárman érdemelték ki a címet: korábban Romario, Ronaldo és Rivaldo vitte el a pálmát. álma a világbajnokság A friss aranylabdás Andrij Sevcsenko a portugál Deco (FC Porto) és éppen Ronaldinho (FC Barcelona) előtt győzött a trófeáért vívott versenyfutás ban.

Sevcsenko „utolsó" nagy céljának a világbajnoki szerep lést tartja, hiszen szinte már mindent megnyert, amit labda rúgóként valaha is kívánhatott. „Ezzel szentesíthetném az ed dig bemutatott jó dolgokat" – tet te hozzá az AC Milan ukrán szupersztárja. A válogatottban „Seva" ugyancsak szorgalmasan termeli a gólokat, de komolyabb világ versenyre nem tudta kijuttatni az együttest.

Az idén talán ez is sikerülhet Ukrajnának, hiszen világbajnoki selejtezőcsoportjá ban öt mérkőzés után az első helyen áll. Ez főleg Sevcsenko teljesítményének köszönhető, aki a törökök ellen 3–0-ra meg nyert összecsapáson kétszer is eredményes volt Isztambulban. gera is aranylabdás Idén 7. alkalommal adták át az 1997-ben életre hívott Ma gyar Aranylabdát, melyről a magyar sportújságírók szavaza tai alapján döntenek.

Ezek alapján az ez évi magyar aranylabdás Gera Zoltán, az an gol élvonalban szereplő West Bromwich Albion játékosa lett 147 ponttal, megelőzte a szin tén Angliában profiskodó Ki rály Gábort (Crystal Palace, 95 pont) és Torghelle Sándort (Crystal Palace, 38). Ronaldinho: A FIFA a barcelona klasszisát választotta. Sevcsenko: Az ukrán népnek ajánlotta az Aranylabdát. Gera: A magyar válogatottban

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A bronzérmet is ünnepelték

A harmadik helyen zárta a ha zai rendezésű női Európa-bajnokságot a magyar válogatott. A Kisalföld kíváncsi volt arra, hogy a győri Graboplast ETO három válogatott játékosa, Mehlmann Ibolya, Sirina Irina és Görbicz Anita hogyan ér tékeli a bronzérmet. Tovább olvasom