Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Agassi győri hasonmásával teniszezett! - fotók

Bónyai Gábor Győrben kezdett el teniszezni, s az egykori ÉPFU-pályán versenyzett két évtizedig. A Szentendrén élő edzőnek pár napja olyan élményben volt része, ami keveseknek adatik meg: az egykori világelső Andre Agassival játszhatott fél órán keresztül.

Bakancslistás álomból valóság

"Schobert Norbi négy éve kezdett el teniszezni, a mi ismeretségünk sem sokkal régebbi: a szentendrei klubomban viszonylag sűrűn ragad ütőt. Mókásán Agassinak szokott hívni, mert akárcsak az egykori világklasszisnak, nekem sincs túl sűrű hajam.

Jó egy hónapja kaptam Norbitól üzenetet, amiben a következő szerepelt: na Agassi, mit szólnál hozzá, ha az igazival teniszezhetnél egyet?

Bár a bakancslistámon mindig szerepelt, hogy a tenisz legnagyobbjai közül valakivel ütögethessek, komolyan soha nem gondoltam volna, hogy erre lehet esélyem. Így aztán annyit válaszoltam Norbinak: szívesen, de hozd magaddal Nadalt is" – kezdte a kisalfold.hu érdeklődésére Bónyai Gábor, aki az egykori győri ÉPFU-pályán tanulta meg a sportág alapjait, majd itt versenyzett két évtizeden keresztül.


Andre Agassi és Bónyai Gábor egymás mellett

"Agassi annyira közvetlenül viselkedett, oldotta a hangulatot, hogy pár perc után egyre jobban élveztem a játékot"

"Amikor fény derült rá, hogy Andre Agassi beszáll az Update üzletbe, s Magyarországra érkezik, annyit mondott Norbi: rajta nem fog múlni, hogy összejöjjön Agassival a találkozó, de biztosra semmit nem mert ígérni.

Az egykori világelső természetesen hozta magával az ütőit, egyedül annyi kérése volt, hogy kisebb, kevéssé forgalmas helyen található teniszklubban játsszon gyerekkel, illetve Norbi 10 fős baráti társaságával. Így esett végül a választás a leányfalui pályára.


Agassi és Temesvári Andrea csiszolja Norbi fonákját

Először Norbival ütött párat Agassi – kicsit viccelődött is vele, hogy most már döntse el, miszerint egy vagy két kézzel üti a fonákot -, majd én következtem. Nem mondom, hogy nem izgultam eleinte, de Agassi annyira közvetlenül viselkedett, oldotta a hangulatot, hogy pár perc után egyre jobban élveztem a játékot.

Persze, ebben az is sokat segített, hogy az amerikai teniszező az első labdaérintések után látta, mi az a tempó, amit még tudok vele tartani, gondosan figyelt arra, hogy a labdákat ne húzza meg túl keményen.

Jó tizenöt percig játszottunk, aztán Norbi beállt Agassi mellé, az én oldalamra pedig Temesvári Andrea. Bár már a negyvenötödik életében jár Agassi, rendkívül sportos testalkatát megőrizte, most is ugyanannyira izmos, mint amikor anno a televízióban láttuk" – folytatta élménybeszámolóját Bónyai Gábor.


Játék után kis beszélgetés is belefért az amerikai világsztárral
Agassi mosolyogva érkezett és így is búcsúzott el

Arra a kérdésünkre, hogy az amerikai világsztárral volt-e lehetősége pár szót váltani, a győri származású teniszező úgy válaszolt: "természetesen megköszöntem neki a lehetőséget, illetve arra maradt még időm, hogy a feleségemet bemutassam neki.

Agassi, akárcsak amikor megjelent a pályán, a búcsúzáskor is mosolyogva köszönt el mindenkitől".

Agassi mindent megnyert, amit teniszező megnyerhet 

Andre Agassi több mint húsz éven át tartó pályafutása során a négy legjelentősebb versenyen (Ausztrál Open, Roland Garros, Wimbledon, US Open) összesen tizennégy alkalommal játszott döntőt, s nyolcszor szerezte meg a bajnoki címet.

Egyike annak a hét teniszezőnek, akik pályafutásuk során megnyerték mind a négy Grand Slam-tornát, de Rafael Nadal melletti az egyedüli, aki egyesben is olimpiai aranyérmet nyert.

Összesen 101 héten keresztül vezette a világranglistát; 33 évesen is állt a lista élén, ezzel ő minden idők legidősebb világelsője. 60 profi versenyen győzött, csak a pénzdíjakból több mint 31 millió dollárt keresett.

Visszavonulása óta alapítványi iskolát tart fenn szülővárosában, Las Vegasban, ahol több száz hátrányos helyzetű diák tanulhat ingyen. Önéletrajzi könyve, az "Open" világszerte bestseller lett. Feleségével, Steffi Graffal két gyermeket nevelnek.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Női kézilabda BL - A címvédő Audi ETO a 16-os főtáblán

Görbicz Anita 2-szer, Heidi Löke egyszer volt már a legrangosabb liga gólkirálya. Tovább olvasom