Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

A győri jelszó: arccal a bajnokság felé

Labdarúgás - Felemás őszt zárt a Győri ETO FC, mert bár a bajnokságban előkelő helyen áll Pintér Attila együttese, a Magyar Kupából már kiesett a csapat.

Ebben az évben már csak két Ligakupa-mérkőzés vár az ETO FC legénységére, amely a bajnokságban az élmezőny végén végez az őszi szezonban – hogy pontosan hol, csak az elmaradt mérkőzések pótlása után derül ki –, így ha csupán az eredményességet vesszük figyelembe, akár elégedettek is lehetnének a csapat szurkolói. Csakhogy a helyenként mutatott játék finoman fogalmazva sem volt közönségcsalogató produkció, ráadásul az együttes kiesett a Magyar Kupából. A szezonról és a jövőbeli tervekről Klement Tiborral, a győriek ügyvezetőjével beszélgettünk.

– Kezdjük mindjárt a kupabúcsúval. A rossz emlékű elbukott kupadöntő után ezúttal is a Honvéd fogott ki a győri csapaton, pedig a kispesti nem egy világverő alakulat – fordultunk a klubigazgatóhoz.

Van még esély a nemzetközi kupaszereplésre.

– Ez így van, főleg ha a fővárosiak bajnoki szereplését nézzük. Egészen másképp indult ez a mérkőzés, mint a már említett döntő. Jobb helyzetből, bizakodva várhattuk a visszavágót. Az év elején kitűzött céljaink közt szerepelt, hogy olyan pozícióban fejezzük be a bajnoki szezont, hogy tavasszal versenyben lehessünk valamely nemzetközi kupaszereplés eléréséért. A Magyar Kupában azt fogalmaztuk meg, úgy, ahogy az elmúlt kiírásban, lehetőleg a döntőig jusson el a csapat, és ha már ott vagyunk, nyerjük meg a sorozatot. Ebből a két célkitűzésből az egyik valósult meg, hiszen a bajnokságban pontszámban úgy állunk, hogy van esélyünk kiharcolni egy nemzetközi szereplést érő helyezést. A kiesés a kupából egyértelműen csalódás. Azt gondolom, így egyetlen célunk lehet, a csapatépítés mellett az említett helyezés kiharcolása, nincs is más lehetőségünk.

– Sokak szerint a kupasorozat jelenthette volna az egyetlen lehetőséget kilépni a nemzetközi porondra, a bajnokságban ugyanis több hazai csapat is a győri előtt jár.

– Ez már csak azért is így van, mert nyilván a kupában kevesebb mérkőzésből lehetett volna abszolválni a célt. Azt gondolom, ha végignézzük az őszi teljesítményünket, megállapítható, és a kapott gólok száma is ezt mutatja, a csapat együttes védekezése összeállt. Amiben tavasszal nekünk előre kell lépni, vagy az, hogy az adódó gólhelyzeteket
– mert lehetőségek szinte minden mérkőzésen voltak – jobban kihasználjuk, vagy olyan labdarúgókat kell szerződtetni, akik gólerősebbek a jelenlegi játékosoknál.

– Utóbbival kapcsolatban vannak már konkrét elképzelések is?

– Egyelőre azt a célt fogalmaztuk meg, hogy ha ezt választjuk, olyan futballistákat szeretnénk megszerezni, akik az előrejátékunkban eredményesebbek lesznek.

– Külföldi vagy hazai játékosokban gondolkodnak? Ez már csak azért is fontos lehet, mert úgy tűnik, a szurkolók talán a sok légiós miatt nem nagyon érzik magukénak a csapatot.

Magyar játékosokban gondolkodnak.

– Első lépésként Tarsoly Csaba, Both József, Pintér Attila és én összeültünk egy olyan névsorral a kezünkben, amelyben mondhatni kizárólag magyar játékosok szerepelnek. A közeljövő feladata, hogy ezeknek a játékosoknak a klubjait felkeressük és lehetőség szerint megpróbáljunk velük megegyezni. Ha ez nem sikerül, akkor külföld felé kell fordulni. A „hazai vagy légiós" kérdésben egyébként úgy gondolom, a lényeg, ki hogyan teljesít. Elég, ha a külföldiek közül Sztevanovicot vagy Aleksidzét említem. Ha a szurkolók érzik és látják, hogy valaki a pályán vagy azon kívül is mindent megtesz a csapatért, akkor lehet őket szeretni. Teljesítményével Sztanisic és Djordjevic is elfogadtatta magát. Bízom benne, hogy ha valakinek olyan céljai vannak külföldiként, hogy itt befogadják és itt nyújtson jó teljesítményt, azt szeretni fogják, függetlenül attól, hogy belföldi vagy külföldi.

– Nemrég napvilágot látott, hogy eladnák a három, korosztályos világbajnokságon bronzérmes, tehetséges győri labdarúgót.

– Egy ilyen döntésben a játékosnak legalább annyira részt kell vennie, mint a klubnak. Nyilván ha sikeresebb szakmai és emberi perspektívát kínálnak neki, szeretné elfogadni, és ha ehhez társul egy olyan üzleti ajánlat, ami a klubnak is megfelelő, létrejöhet a megállapodás. Persze hogy idáig eljussunk, hosszú utat kell bejárni. A nemzetközi piacon óriási kínálat van. Soha sem titkoltuk, hogy azokat az utánpótláskorú labdarúgókat, akik nemzetközi szinten is megállják a helyüket és akiknél az említett feltételek teljesülnek, el fogjuk engedni. Mi jogunk lenne megakadályozni bárki boldogulását, ráadásul az értük kapott pénz mindig visszakerül a működésbe, az utánpótlás-fejlesztésbe. Nem véletlen, hogy felvesszük a versenyt bármely akadémiával – nem akarok szerénytelen lenni, az első kettő közt vagyunk ebben a tekintetben.

Vágynak a sportsikerekre.

– Ha már az akadémiát említi, egyre szebb lesz az ETO Park. Gyakorlatilag kész a stadion, kinyitott az élményközpont, épül a hotel. Már csak egy jó csapat hiányzik...

– Amikor én idekerültem, a pálya, a klubépület, minden a régi volt. Sokan hitetlenkedtek, amikor elkezdődött az építkezés és megtudták a terveket. Aztán eljutottunk idáig, ahol most vagyunk. Ebben, mivel megvolt a szándék és a megfelelő finanszírozási háttér, nem tudott megakadályozni bennünket senki. A sikeres, jó csapathoz azonban ennél több kell, mert nem csupán mi törekedünk ennek a kialakítására. Hiába adott a szándék, a szakmai stáb, az anyagi biztonság, ezekkel még mindig nem garantált a siker, hiszen ott vannak az ellenfelek, a Videoton, az Újpest, az MTK, a Debrecen, akiknek ugyanez a céljuk.

– Vannak, akik úgy vélik, igazából nem is igazán akarnak Győrben jó csapatot, az üzlet már úgyis beindult.

– Aki ilyet mond, az üljön be a székembe! Azt gondolják, hogy mi nem vágyunk sportsikerekre, úgy akarok meghalni, hogy nem dolgoztam bajnokcsapatnál? Tarsoly Csaba csak azért teszi mindebbe bele a pénzét, mert az ingatlanfejlesztés megtörtént? Butaság, ha valaki ezt gondolja. Nem, mi ugyanolyan emberek vagyunk, mint a szurkolók. Azokat a sikereket akarjuk megismerni, amit például Debrecenben átéltek. Itt volt a nemzetközi kupaszereplés, egy kicsit kitágult előttünk a világ. Szeretnénk mi is ebbe a közegbe tartozni. Nap mint nap azért dolgozunk, hogy ez megvalósuljon. Amiről beszélgettünk, azok közül azonban ez a legnehezebb feladat. Mindennek össze kell jönnie, többek közt megtalálni edzőt, játékosállományt és még sorolhatnám.


Olvasóink írták

 • 9. Imcsi 2009. december 03. 15:46
  „Én csak megerősítettem a mondanivalódat!”
 • 8. andrej 2009. december 01. 22:56
  „6# Imcsi! Mért? Én mit mondtam? :)”
 • 7. mauz 2009. december 01. 21:42
  „Jéééé....

  Arccal a bajnokság felé, mégis, eddig mi a túró volt?

  Erre december 1-jéig kellett várni?

  Röhej.

  Egy nulla bajnokságban, nulla játék, nulla eredmény, nulla győri focista, nulla nézőszám.

  És még ebből is vastagon meg lehet élni. Dühítő.”
 • 6. Imcsi 2009. december 01. 20:46
  „Eddig is volt igény rá, illetve lett volna!”
 • 5. andrej 2009. december 01. 10:02
  „Szerintem pedig vissza kellene csalogatni a szurkolókat az amúgy tényleg impozáns ETO-Parkba! Lassan ott tartunk, hogy az urak a maguk szórakoztatására tartják fenn a csapatot, mert senki nem lesz kíváncsi rájuk, pedig az általános vélemény és az itt olvasott kommentek alapján azt ki lehet jelenteni: lenne igény a jó (ismétlem: JÓ) focira!”
 • 4. tódi 2009. november 30. 17:14
  „Azért , én hitetlenkedem egy kicsit :)”
 • 3. lacim6 2009. november 30. 16:16
  „"Első lépésként Tarsoly Csaba, Both József, Pintér Attila és én összeültünk egy olyan névsorral a kezünkben, amelyben mondhatni kizárólag magyar játékosok szerepelnek. A közeljövő feladata, hogy ezeknek a játékosoknak a klubjait felkeressük és lehetőség szerint megpróbáljunk velük megegyezni. Ha ez nem sikerül, akkor külföld felé kell fordulni" Ez annyit jelent hogy ha fizetni kell a magyarokért akkor ingyen igazolható szar külföldieket hozunk.”
 • 2. 07743 2009. november 30. 16:10
  „Pintér nem tartotta be igéreteit !Volt egy-két nagyon langyos métkőzés.”
 • 1. cukraszpeti 2009. november 30. 13:01
  „A Dumaszínház folytatódik!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bundabotrány: a Győri ETO hét meccse gyanús?

Az egyik sport hetilap hét ETO-mérkőzést említ a lehetséges bundameccsek között. Tovább olvasom