Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Győr-Moson-Sopron - kisalfold.hu

2015. 09. 03. csütörtök - Hilda

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Sport - labdarúgás, kézilabda, kosárlabda > 35 millió forint lehet a magyar olimpiai aranyérmesek jutalma

35 millió forint lehet a magyar olimpiai aranyérmesek jutalma

Az előző olimpiához képest közel kétszer annyit, 35 millió forintot kaphatnak a Londonban aranyérmet nyert magyar sportolók.

mti - 2012.08.17. 13:40
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
Az előző olimpiához képest közel kétszer annyit, 35 millió forintot kaphatnak a Londonban aranyérmet nyert magyar sportolók.

Molnár Zoltán, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) főtitkára pénteken arról tájékoztatta az MTI-t, hogy javaslatuk szerint a második helyen végzettek 25, a bronzérmesek 20 millió forinttal lehetnek gazdagabbak, míg a negyedik helyezettek 15, az ötödikek 10, a hatodikak nyolc, a hetedikek négy, a nyolcadikak pedig kettő milliót kaphatnak.

A páros számokban sikeresen szerepelt versenyzők fejenként az elért eredményért járó összeg 90 százalékát, a négyfős csapatok a pénzdíj 80, a 13-15 fős gárdák a 70 százalékát kapnák meg. A sportolókat felkészítő szakemberek a juttatás 60 százalékában részesülnek, ez egy keretösszeg, a sportági szövetség tehet javaslatot a személyekre.

A MOB előterjesztését a kormánynak kell jóváhagynia. Hétfőn, az augusztus 20-i állami ünnepnapon köszöntik a londoni olimpián legsikeresebb sportolókat, szeptember közepén pedig állami fogadásra kerül sor a Parlamentben. Négy évvel ezelőtt, a pekingi játékok alkalmával az aranyérem 20, az ezüst 18, a bronz pedig 16 millió forintot ért. A MOB London előtt nem hozta nyilvánosságra a pénzdíjat, mert a szervezet megítélése szerint ez gátolta volna az eredményességet.

A MOB most igyekezett arányosítani, nagyobb értéket tulajdonítani az aranynak, valamint arra is figyelt, hogy akik csapatban nyernek az olimpián, azoknak a díjazása csak minimálisan térjen el az egyéni sportágakban győztes versenyzők jutalmazásától. A magyar sportolók Londonban nyolc arany-, négy ezüst-, és öt bronzérmet nyertek, ezzel Magyarország az összesített éremtáblázat 9. helyén végzett.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

123456 következő >> végére >>> 56 hozzászólás
Moderálásra küldöm 56. Punxsutawney_Phil 2012.08.23. 09:19

Auriana!

Indits egy nemzetközi mozgalmat, hogy legyen a sapkavarrás olimpaiai szám. Bár te nem fogsz rajta rész venni, mert útálod a versengést, de sok örömet okozol majd azoknak akik sapkavarrásban érmet szereztek, valamint azoknak a millióknak, akik ezeknek az érmeknek örülni fognak!
A versengés genetikailag benne van mindenkiben! Gondolj csak arra az időre, amikor még édesapádban voltál.
Lehet azt a versenyt nem neked kellett volna nyerni...

Moderálásra küldöm 55. Auriana 2012.08.22. 15:21

Engem totálisan hidegen hagy mindennemű primitív versengés, legyen szó sportról, autóversenyekről, szakácsversenyről! Tegyék, ha akarják, akinek tetszik, az meg nézze, engem nem zavar, de nehogymár pénzt kapjanak azért, mert azt csinálják, amit szeretnek! Szerintem mindenki világbajnok valamiben, csak sosem fog kiderülni, mert mondjuk abból nincs verseny, hogy ki tud legszebben wc-t pucolni. Van pár dolog, amiben fel lehet törni, mint a talajvíz, aztán kész. Utána meg istenítsem őket, mert lefutja az x kilométert leggyorsabban? Komolyan, kit érdekel? 5000 fontosabb dolog is van ennél a világon. Úgyis a pénzről szól az egész! Csináljam utánuk? Nem, mert nem érdekel, én másban vagyok jó, csak pl. sapkavarrásból nincs olimpia. És az sem érdekel, hogy mások szerint 5 milliárd Ft-ot megérdemelnének fejenként, mert szerintem meg semennyit. Dobják össze azok a pénzt, akik nézik és tapsolnak nekik, de ne a magamfajták verítékkel megteremtett adóforintjait szedjék el, akik 3 éves koruk óta… Tovább olvasom »

Moderálásra küldöm 54. Gőcze_László 2012.08.19. 12:23

ad. #47.)
"Egy 35 40 éves kézilabdázó kész izületi roncs, tapasztalatból miondom."

De azt ugye nem állítod, hogy ez a tiszta sport következménye? Sokkal inkább a tisztátalan játéké, verekedésé. Magam is láttam egy közeli ismerősöm lövő karját egy-egy derbi után, nem a tiszta küzdelemről tanúskodott.
Az meg eleve ellentmond a nyílt, nemes küzdelem szellemének, hogy némely csapatjátékban eleve az egyik kitűzött cél az emberelőny kiharcolása. Igen, kiharcolása. mert milyen sport az, amely átlag két-három passz után minduntalan megszakad egy-egy szabálytalanságot követően?

Moderálásra küldöm 53. Mankapunka 2012.08.19. 11:21

farvik

Pl. a tenisz,na az mennyire unalmas,és Agassikkal reklámozzák.

Moderálásra küldöm 52. KalmárSzilárd 2012.08.18. 15:20

Nekem vegyes érzéseim vannak ezzel a díjazással kapcsolatban.
A pekingi olimpiához képest 75 %-kal kapnak többet az aranyérmesek. Ha tartjuk ezt az arányt, akkor Rió 61,25 M Ft, Katar 107 M Ft.... Hol a vége.
Úgy gondolom, hogy az ország gazdasági helyzetéhez képest sok ez a 15 M Ft. különbség. Szerintem többet is megérdemelnének, ha nem lenne ilyen rossz a helyzet az országban.
Nem az irigység szól belőlem. Aki azt mondja, hogy nem érdemelnek jutalmat, az próbáljon meg csak 5 kilométert leúszni nyílt vizen, vagy a medencében az épp aktuális világrekord duplája alatt leúszni egy bizonyos távot, vagy csak a magyar vándort megcsinálni egy lovon, és még hosszan sorolhatnám. Minden tiszteletem ezeké a sportolóké, és nem csak azoké, akik érmeket szereztek.
Sokkal inkább sajnálom, a BKV és hasonló cégek vezéreitől, akik a semmiért, vagyis inkább kár okozásért tettek zsebre sokkal súlyosabb összegeket. De említhetném a Tocsik ügyet is.
Az életjáradékot sem sajnálom tőlük, már csak azért sem,… Tovább olvasom »

Moderálásra küldöm 51. Lobbo71 2012.08.18. 12:49

Közben kiszámoltam pontosan: ha a magyar költségvetést egy átlagos családhoz hasonlítom, akkor a 35 millió a költségvetésnek annyi, mint egy családnak 2 Ft.

Moderálásra küldöm 50. Lobbo71 2012.08.18. 12:46

"Legalább annyit megérdemel egy olimpiai érmes is, mint amit kap egy VV-Évi,Alekox"

Nem sajnálom a pénzt az érmesektől, hiszen egyrészt megdolgoztak érte, másrészt 100 millió az annyi a költségvetésben, mint egy átlag családnak 100 Ft. Ennyit kibírunk. De te erős fogalomzavarban szenvedsz: a VV-k nem az adófizetők pénzéből kapják a jutalmukat, így nem is lehet összehasonlítani őket az olimpikonokkal.

Más kérdés, hogy a versenysport egy ökörség... Egészségtelen, sok esetben unalmas a nézőknek, semmi értelme. Ha a hír arról szólna, hogy 35 milliót kapott a leggyorsabb dohányos, akkor mindenki fel lenne háborodva. Pedig versenyszerűen kézilabdázni károsabb, mint dohányozni.

Moderálásra küldöm 49. tonybacsi 2012.08.18. 12:45

18,hablatyi.
kedves baratom,őrűlők,hogy szereted a hazádat,nem is azt fikáztam,nekem is vérzik a szivem miatta.
A primitiv gondolkodokat "fikáztam"
miért nem veszel,magyar autot,magyar tv-radiot, magyar gépeket,mert NINCS, ipar-mezőgazdaság=0
VÉGRE VAN EGY TÁRSASÁG, sportolok,mindent megtesznek,hogy a vilag maskép latja a hazánkat,
gratulálok nekik,minden elismerésem!!!

Moderálásra küldöm 48. Gőcze_László 2012.08.18. 12:26

"Mindenkinek előtte a lehetőség, utánuk kell csinálni."
Alapvetően nem igaz. De ez most parciális kérdés.
Az meg ellentmondás, hogy az első visz mindent, mert még a 8. is visz/vinne valamennyit.
A kérdés meg így íródott: mi a jutalmazás alapja azoknak az esetekben, amelyeknél a teljesítmény elmaradt a várttól?
Az meg tipikusan az alma vs körte esete, amikor a Nobel-díj összehasonlítási alappá válik itt.

Moderálásra küldöm 47. farvik 2012.08.18. 12:18

Csodálatos teljesítmény és óriási munka van az olimpiai bajnoki, de a második, ... nyolcadik stb. helyek mögött is. Mindezzel együtt az élsport hallatlanul egészségtelen. Egy 35 40 éves kézilabdázó kész izületi roncs, tapasztalatból miondom. A látványsportok kifejezés meg egy baromság. Melyik sport nem látványsport? Talán a sakk (kivéve Alfonzó/Gera Zoltán), meg a lövészet, és van, amelyiket nem annyira élmény nézni, mert hamar vége az egész küzdelemnek. Ami a sport egyik legfontosabb értéke a mai világban - szerintem (és nemcsak szerintem), az, hogy szublimálja, megnemesíti a küzdelmet, tehát egyfajta nemes háború/verekedés/konfliktus pótlék, lehetőséget ad az adrenalin megmozgatásának valamelyest vállalhatóbb módjaira. Ezt pedig jó tudni, és meg kell benne becsülni.
A jutalmak számomra azért mellbevágóan nagy összegek. Nem tudom, hogy van-e ebből levonás, de az átlagember -aki mondjuk tanult és maximalista, tisztességesen dolgozva ezt a pénzt 15 év alatt keresi meg. A vörös, kék,… Tovább olvasom »


56 hozzászólás123456 következő >> végére >>>
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...