Kisalföld logö

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 11°C | 21°C Még több cikk.

Zárul a holokauszt emlékév programja a soproni színházban

Spiró György Elsötétítés című művének előadásával zárja a teátrum a Magyar Holokauszt Emlékévet.

Spiró György Elsötétítés című színművét tekinthetik meg a nézők december 1-én (hétfőn) 19 órakor Sopronban a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban. A Rózsavölgyi Szalon előadását Marton László rendezte, a főbb szerepekben Szervét Tibor, Hirtling István, Söptei Andrea, Mihályfi Balázs és Sütő András Miklós látható.

Pataki András, a Soproni Petőfi Színház igazgatója elmondta: az előadás meghívásával zárja a teátrum a Magyar Holokauszt Emlékévet. Az országos programsorozathoz csatlakozva forgatták le idén a Képtelen történet című játékfilmet, melyben szinte az egész soproni társulat játszott.

A 15. Kaleidoszkóp VersFesztiválnak otthont adhatott a város és azon belül a színház is.

A nagyszabású pódiumművészeti seregszemle keretében külön fesztivált rendeztek a magyarországi holokausztra emlékezve.

Most pedig a Rózsavölgyi Szalon kitűnő és mindenki számára elgondolkodtató előadását hívták meg. Spiró György darabjában remek és népszerű színészek lépnek színpadra, a rendező pedig a magyar színházművészet legendás alakja, Marton László. Mindez garanciát jelenthet a nézőknek, hogy emlékezetes színházi élmény vár rájuk.

Az Elsötétítés 1941. augusztus 8-án az ún. III. zsidótörvény megjelenésének napján játszódik. Ez a törvény többek között arról rendelkezett, milyen kritériumok alapján tekinthetők zsidónak a „vegyes házasságban" született gyermekek. A történet középpontjában egy házaspár áll, akik közül a férj „zsidó származásúnak" minősül, a feleség keresztény.

Csakhogy négy éves leánygyermekük státusza nem egyértelmű.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rossz volt a strandszezon

Csapadékos és hűvös volt az idei vakáció, ami többek között a Soproni Vízmű Zrt. strandbevételein is… Tovább olvasom