Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

VOLT Fesztivál: Sopron, a Csillagok Városa - Fotók

Skrillex, Iggy Pop, Faith no More, Snow Patrol, Chase & Status, Simple Plan, Röyksopp, és még tucatnyi világsztár. Felsorolni szinte lehetetlen a 20. VOLT Fesztivál idei kínálatát.
Felsorolni szinte lehetetlen a 20. VOLT Fesztivál idei kínálatát. Velük ezentúl nemcsak a VOLTon, de Sopron belvárosában is találkozhat a nagyközönség. A szervezők által életre hívott “Sopron, a Csillagok Városa" projekt nyitóeseményén – egy héttel a VOLT Fesztivál előtt Moby, a The Prodigy, a Thirty Seconds to Mars és Ákos szobor-székét avatták fel, de még idén világsztárokhoz köthető újabb alkotások egész sorával gazdagodik majd a Hűség Városa. A jubileumi VOLT kerek egy nappal korábban indul.

Idén már 20. alkalommal irányul a megszokottnál jóval nagyobb hazai és nemzetközi médiafigyelem Sopronra. Június 26-án ugyanis huszadszorra nyitja meg kapuit Magyarország legnagyobb vidéki kulturális eseménye, a VOLT Fesztivál.

Sopron, a Csillagok Városa. Fotó: Magasi.


A VOLT két alapítója, Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert évekkel ezelőtt úgy gondolta, szervezőként tennének valamit azért, hogy Sopron izgalmas, új színfoltokkal gazdagodjon és az évek során az eddiginél is vonzóbb turistacélpont legyen. Pár éve a VOLT Fesztivál fővédnöke, Szájer József elnökletével hozták létre a Csillagok Városa non-profit Kft-t., amelynek első, igazán látványos eseményeként június 19-én négy szobor-széket, ef. Zámbó István alkotásait avatták fel a soproni Liszt Ferenc Kulturális és Konferencia Központ előtt.

“A VOLTra látogató világsztárok közül jelképesen eddig ötnek ajándékoztunk 1-1 igazán impozáns szék-szobrot. Az átadási ceremónia során a sztárok beleültek a saját székeikbe, majd dedikálták azt és természetesen közös fotók is születtek. Kezdeményezésünket Sopron város vezetése is lelkesen fogadta, a tervünk ugyanis az, hogy idén már 10-15, az évek során azonban akár több száz színes szék köszönjön vissza a város számos pontján. Ezek kivétel nélkül olyan alkotások lesznek, amelyeket jelképesen világsztároknak ajándékoztunk, a fellépők a helyszínen érintkeztek velük, így a rajongók minden bizonnyal szívesen keresik majd fel kedvenceik vasból készült bútorait." – avat be a Csillagok Városa koncepciójába Lobenwein Norbert.

Ahhoz, hogy a szobrok elkészüljenek, természetesen támogatóra is szükség volt. A 2011-es alkotások elkészítését a VOLT Fesztivál fő támogatója, a Telekom segítette.

“A mai napon Moby, a The Prodigy és a Thirty Seconds to Mars székei mellett Ákosnak ajándékoztunk egy köztéri széket. Eddig ezt a hármat avattuk fel, de ugyanez a sors vár még többek között a Sum41 és Paul Kalkbrenner székére. Az idei VOLT fellépői küzül nyolcnak ajéndékozunk még az eddigiekhez hasonló székeket: Iggy Pop, a Snow Patrol, a Faith no More, a Chase & Status, Skrillex és a Simple Plan is szerepel a listánkon. Ha minden jól megy, ősztől már közel 15 ilyen alkotás díszíti majd Sopron közterületét." – tudtuk meg a sajtótájékoztatón Fülöp Zoltántól.

Abdai Géza, Sopron alpolgármestere örömmel fogadta a kezdeményezést, hiszen a VOLT Fesztivál és Sopron neve mára igazán összeforrt. Mint mondta, a fesztiválon túl a szervezők szinte minden évben valamilyen meglepetéssel kedveskednek a városnak, ezért is fogadtuk örömmel, hogy Sopron közterein egy új, fiatalos, az itt élők és a turisták számára is érdekes látványossággal gazdagodunk.

Ákos finisben

A sajtótájékoztatón jelen volt Ákos is, aki jövő pénteken, a VOLT Fesztiválon mutatja be új, elektronikus alapú produkcióját, amelyben a művész és korábbi zenekara, a Bonanza Banzai legnagyobb slágerei is megszólalnak.

“Két éve dolgozom egy elektronikus hangvételű albumon" avatott be Ákos a részletekbe. “Ez adta az ötletet, hogy idén már ilyen hangszerelésű koncerteket adjunk. Az Előkelő idegen című új kislemez áprilisi megjelenésével egyidőben már javában zajlott a koncertek előkészítése a stúdióban. Hat hete kezdődtek a „sufnipróbák", ebben a fázisban még sokat alakulnak a dalok. A legutolsó szakaszban jönnek a nagypróbák: nagy műszakkal, száz négyzetméternyi kivetítővel betelepülünk egy hangárba.

A fesztiválokra általában mindenki jól kipróbált koncertet visz, mi pedig vadonatúj műsort mutatunk be a VOLT-on, ebben is van számunkra izgalom. A zenészektől kezdve a műszaki emberekig mindenkinek spiccen kell lennie ahhoz, hogy igazán jól sikerüljön a buli. A hangárba konkrétan azért megyünk, hogy a műszak is együtt tudjon próbálni velünk, mert az ő versenyidőzítésük éppen olyan fontos, mint a miénk. Az ilyen próbák elég költségesek, magyar viszonylatban talán nem is túl ésszerű ilyesmit csinálni, de én így vagyok nyugodt – azaz így valamivel nyugodtabb vagyok." – tette hozzá Ákos.
A műsor gerincét ismertebb, de hangzásban teljesen megújult Ákos-nóták, külön Bonanza-blokk és két vadonatúj szám adja. A VOLT fontos mérföldkő lesz, hiszen ezzel az előadással mutatkozik be az új program.

Egy nappal hosszabb lesz a VOLT

Június 26-án 14 óakor nyitja meg kapuit a 20. VOLT Fesztivál. A jubileum alkalmából 20 zenekar és 10 DJ lép színpadra, egyenként 15-30 perces programmal, amelyet a Petőfi Rádió ezen az estén közvetít. Ez a nap a bérletesek számára ajándék, a napijegy ára pedig indössze 4990 Ft.

Az este során színpadra lép, sorrendben a Kerekes Band, Müller Péter Sziámi és zenekara, valamint Czutor Zoltán. Őket követi a többiekénél hosszabb, 40 perces koncerttel az Európa Kiadó. Menyhárték az első VOLT Fesztiválon a meghirdetettől eltérőn nem vettek részt, az elmaradt koncertet most, 19 év után pótolhatja be a közönség. Speciális, erre az alkalomra összeállított programmal érkezik Sopron leghíresebb rockbandája, a Moby Dick, amelynek vendége lesz többek között Hobo és Pohl Misi, a Lord frontembere is. Utánuk következik a Magna cum Laude, akik azt kérték a szervezőktől, hadd maradjanak Sopronban a két nappal későbbi Faith No More koncertig. Természetesen maradhatnak…

Ha már gálaműsorról beszélünk, három számmal megjelenik a színpadon a Neoton Família, majd érkezik a Belga, a Compact Disco, a Brains, a Quimby, a Kiscsillag és Leskovits Gábor (ők közös produkcióval készülnek), a Hősök, az Animal Cannibals, Kardos-Horváth Janó, a We are Rockstars, majd éjjel 1-kor a Punnany Massif zárja a sort.

Ugyanezen a napon az OTP Bank és a Petőfi Rádió színpadán “a Tisza Cipő bemutatja: Hungarian DJ Allstars" címmel többek között Palotai, Cadik, Andro, Fine Cut Bodies, Hot X, Bernáthy Zsiga és Naga áll a lemezjátszók és laptopok mögé.

Nagy VOLT Album

Június 26-án, a VOLT Fesztivál nyitónapján jelenik meg a Nagy VOLT Album. A VOLT Fesztivál 19 évét bemutató kiadványban cikkek, interjúk mellett művészi fotókon elevenedik meg a VOLT Fesztivál eddigi története. A szerzők szerint ez az album nemcsak a VOLTról szól, de aki kézbe veszi, képet kaphat két évtized popkultúrájáról, hangulatáról. A majd’ 300 oldalas album a VOLT Fesztiválon jelentős kedvezménnyel vásárolható majd meg.

Érintésmentes bankkártyával is fizethetünk

A VOLT Fesztiválon, hasonlóan a Sziget Szervezőiroda többi fesztiváljaihoz, már tavaly bevezették a készpénzmentes fizetési rendszert, azaz a kártyás fizetést. A kártyás fizetés egyrészt biztonságosabb, mert nem kell állandóan a pénztárcát és az összes készpénzt magunknál tartani, viszont ha elveszítjük, azonnal letiltható. Kényelmesebb is, mert nem kell az appróval bíbelődni, nem beszélve arról, hogy gördülékenyebbé teszi a kiszolgálást, mivel fizetéskor a kártyát csupán hozzá kell érinteni a kártyaolvasó terminálhoz.

A 20. VOLT az OTP Bank és a MasterCard jóvoltából egy tágabb lehetőségeket biztosító, kényelmes és biztonságos fizetési élményt nyújtó eszközt is bevezet. A korábbi készpénzmentes fizetési rendszerek megtartása mellett idén a VOLT is egy nagyobb lépést tesz ezen a téren: a jubiluemi VOLTon már MasterCard vagy Maestro PayPass bankkártyával is lehet fizetni.

A MasterCard vagy Maestro PayPass bankkártya legfőbb előnye, hogy nemcsak a fesztiválok ideje alatt, hanem azok előtt és után is használható minden PayPass elfogadóhelyen érintés nélküli, és minden MasterCard vagy Maestro elfogadóhelyen hagyományos kártyás vásárlásra. A nyári fesztiválokra PayPass-szal érkezők közvetlenül a bankkártyához kapcsolódó bankszámláról költenek, így nem kell kártyájukat a helyszínen pénzzel feltölteni. Emellett a kártyán megmaradt összeg visszaváltására sincs szükség, hiszen a MasterCard vagy Maestro PayPass bankkártya a fesztiválokon kívül is használható."

Magyarország legnagyobb kereskedelmi bankja idén szorosabbra fűzi a kapcsolatát a fesztiválozó fiatalokkal, így kiemelt támogatóként vesz részt a hazai fesztiválok legnagyobbjain, a Szigeten, a VOLTon és a Heineken Balaton Soundon. Mint ismeretes, a Szigetre idén féláron jöhetnek azok a hűséges látogatók, akik bizonyíthatóan legalább három korábbi fesztiválon részt vettek.

A közös együttműködés alkalmából az OTP Bank kedvezményes díjú, egyedi fesztiváldesignnal ellátott kártyákkal kedveskedik a hűséges fesztiválozóknak. Ezt a kártyát azonban nem csak a Szigeten lehet használni. A VOLT is rejteget meglepetéseket az OTP fesztiválkártya tulajdonosoknak. Egyrészt ezzel a kártyával meggyorsul a bejutás, hisz egy “gyorsítósávon" juthatnak be a tulajdonosok a fesztiválra. A VOLT Fesztiválon működő VOLT BOLT-ban pedig a fesztiválpóló 30% kedvezménnyel vásárolható meg, míg a NAGY VOLT ALBUM 3900 Ft helyett 2500 Ft lesz.

Élményvadászatra várja a Telekom a 20. VOLT látogatóit

Fesztiválélmények sorával készül a Telekom a jubileumi VOLT-ra és a július 11-én beinduló Heineken Balaton Soundra is. Már érkezéskor nem mindennapi élmény várja a fesztiválozókat: idén nem csak besétálhatnak, hanem a bejáratnál felállításra kerülő hatalmas, 8 méter (!) magas csúszdán becsúszhatnak a látogatók a fesztiválokra. A Magenta csúszdával a VOLT fesztivál esetében főtámogatóként, a Heineken Balaton Sound esetében támogatóként megjelenő Telekom a 4G hálózatfejlesztést és az azon elérhető gyorsaságot és élményt kívánja szimbolizálni. A Sound-ra látogatók a helyszínen ki is próbálhatják a 4G hálózat nyújtotta élményt, de mindkét fesztiválra komoly kapacitásbővítéssel is készül a Telekom.

A fesztiválokhoz kapcsolódóan a Telekom elindítja XY kampányát, amelynek keretében egyedi lehetőségeket kínál résztvevő ügyfeleinek. Azok a fesztiválozók, akik júniusban bármilyen Samsung terméket vásárolnak a Telekom üzlethálózatában vagy online felületein, egy X vagy Y karszalagot kapnak. Ezután nem kell mást tenniük, mint regisztrálni SMS-ben, és a fesztiválokon találni egy ellenkező betűjelű párt, akivel a Telekom által kínált különleges élményeket megoszthatják. Ezek között backstage túra, frissítő masszázs, ajándék közös reggeli és még sok más meglepetés szerepel.

A fesztiválozók számára külön alkalmazással is készül a Telekom. A „Fesztivátor" névre keresztelt applikációval a fesztiválozók fényképeket készíthetnek a különböző Telekomos fesztiválhelyszíneken, ezáltal beazonosítható lesz a tartózkodási helyük, és ismerőseik könnyen rájuk találhatnak. Az élmények könnyedén megoszthatóvá válnak akár a helyszínen, akár a Facebookon, sőt az alkalmazás segítségével a fotókból néhány kattintással látványos, zenés filmet is készíthetnek.
A koncertek közti szünetekre is marad az élményből: erre interaktív közösségi játékkal készül a Telekom. A technológia lehetővé teszi, hogy a tömeg egy élő joystickként viselkedjen. A feltartott mobilokat érzékelő kamera irányítja majd a játékot, és mozgatja a kivetítőkön megjelenő elemeket.

Az évek óta nagy népszerűségnek örvendő Telekom Teraszon napközben lounge hangulatban, estétől hajnalig élénkebb ütemekkel zajlik az élet. A kényelmes klubban, amellett, hogy ingyen internetezhetnek, lemerült telefonjaikat is feltölthetik a fesztiválozók.

Az idén is lehet perc alapú fesztiváljegyet vásárolni a VOLT és a Heineken Balaton Sound fesztiválokra is. A tervek szerint már a 0. napokra is igénybe lehet majd venni a perc alapú jegyeket, viszont mindig csak az adott napra lehet jegyet váltani.

További, állandóan frissülő információk a T-Mobile Facebook oldalán olvashatók.

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. cserepesvirag 2012. június 20. 21:44
  „Most akkor lesz fesztivál, vagy nem? Hallani, hogy a környezetvédelmi felügyelők új bábvezére megtiltotta a feszt megtartását. Na az lenne botrányos!”
 • 22. ruig 2012. június 20. 15:12
  „21.Csodabimbó 2012.06.20. 13:03 Valóban megöregedtem.Ennek ellenére aktívan dolgozom és remélem még pár évig.
  Bízom,hogy egészségben sikerül megvalósítani néhány tervemet.Az alkotás öröme lélek csiszoló és felemelő.
  Nem tudom" ön" miből meríti bátorságát amivel sikerült leküzdeni a jó neveltség és tisztelet jelenlétét
  a pórias hangvételű írásban.A szellemi táplálékként a latinos ismeret anyag elszállt ön mellet,így a bölcsességet arcátlansággal pótolja . Tisztelt többnevű hozzászóló az én hitvallásom sok más mellet ez a latin közmondás is nagyon szépen fejezi ki: Bonus iudex damnat improbanda, non odit
  A szervek izzításáról az ön környezetében tudnék megjelölni személyeket,az első számú nagyon közel önhöz.”
 • 21. Csodabimbó 2012. június 20. 13:03
  „ruig,

  Most sem annyira szar a helyzet. Az ismerősök minenhol ott vannak, a hangos üdvözlés is megy, néha még egy közös cigi is. Szervezettségben sokkal erősebb a mostani ifjúság, köszönhetően a technikai vívmányoknak. Megöregedtél, ezért nosztalgiázól, vagy csak korán nyugállományba vonultál :) A különbség csak annyi, hogy most a fiatal szombaton elmegy szórakozni, a vasárnapi séta helyett, meg a rendőrségen ücsörög, mert te és a hozzád hasonlók izzítják a szerveket, hogy be kell gyűjteni őket... Volt fesztivál sem lenne, ha a szervezők akkoriban nem ugyanilyen eletet éltek volna, mint teszi azt a mostani fiatalság.”
 • 20. ruig 2012. június 19. 22:32
  „11.Pelok 2012.06.19. 17:50 A régi soproni hangulatot sokan nem tudják elképzelni,milyen élhető,nyugodt és kulturált volt az emberek közötti viszony. A csikket nem lőtték el a városban.A buszról való leszálláskor a használt jegyet nem a járdára dobta.A várkerület kellemes korzó volt az ismerősök hangosan köszöntötték egymást,már pedig nagyon sokan
  ismerték egymást.Az iskoláknak értéke volt.Az egyetemisták a város kedves diákjai voltak,pedig akkor is volt leittasodás. Az úttestet elfoglalva" Éliásózták "végig a Lővér körutat,vagy a Nikától jövet az Ady Endre úton tették azt.Az ide költözők beilleszkedtek a város életében. A soproni ember szombaton járt szórakozni,vasárnap a családi séták.Hétfőn kezdődött a munka és azt a Bankigazgató és az öntödei munkás is nagyon tiszteletben tartotta.Az idős szomszédnénit a templomból jövet nem rabolták ki.Simlis emberek nem kaptak vállalkozói engedélyt.Pállott szájú buta fiú" Alsóvastagvégübot " nevű helyről érkezve nem rágózva és zsebén keresztül vakarva a baromfi tojást,szólított meg valakit,akárkit! A szomorú sokan a nagy szövegel akarnak szürkeségükből
  fényesnek látszani és hozták magukkal a másokat levevő magatartást. A parkokban a játszótereken olyan szemét halmazt produkálnak,szinte kötelesség szerűen.”
 • 19. gondolat1234 2012. június 19. 22:17
  „Sziasztok !

  1. Szerintem mostmár évek óta sokkal jobb, szívonalasabb a program, mint a SZIGET-en...
  2. Nekem semmi bajom a VOLT-al. Többször voltam, de semmi kirívót nem tapasztaltam, a népek barátságosak, sok a magyar, meg kb az osztrák. Ezzel szemben a SZIGET: drog, pia, tivornya, mindenki bunkó... erkölcsi fertő. Magyar alig, külföldi annál több, akik meg akarják mutatni, mekkora nagy királyok, nekik mindent szabad... Egyszer voltam, soha többet
  3. Tény, drága... Az első VOLT napijegyem 3500 ft volt, mostmeg 9000 ft... Hogy miből tellik a fiataloknak, fogalmam sincs, dehát ez van. Én dolgozom, a nehezen megkeresett pénzt meg itt is beosztom. A jegyet megvettem, kaját-italt viszek. Ha nagyon kell valami, max akkor vásárolok (1500 ft-os húsokra meg 500 ft-os kólára nekem nem tellik)

  Ennyi.”
 • 18. Accra 2012. június 19. 22:00
  „Volt a VOLT. Milyen anyázás lesz (talán már holnap)...”
 • 17. Mankapunka 2012. június 19. 19:43
  „Cartmen

  Miért a romák nem magyarok? Nem is tudtam,akkor meg mit keresnek itt,ha már megkülönböztetted őket?”
 • 16. Cingár 2012. június 19. 19:42
  „RickCartman Tehát a "károgóké" is nemigaz? Ezt bizony hajlandóak vagytok elfelejteni. Kezdetnek egyébként az is elég lenne, ha nem úgy viselkednének a kedves fesztiválozók, mintha szívességet tennének nekünk, hogy ide méltóztattak jönni mulatni.”
 • 15. RickCartman 2012. június 19. 18:52
  „így van! sok károgó lefóliázná várost, kiszívná belőle a levegőt és be a mélyhűtőbe, hogy csak neki álljon rendelkezésére, amikor csak akarja
  nem úgy van az, emberek! a város mindenkié, fiataloké, öregeké, rockereké, bulizóké, nyugdíjasoké, osztrákoké, szlovákoké, romáké, magyaroké, mindenkié!
  éljen a VOLT, éljen a sokszínűség!”
 • 14. plaane 2012. június 19. 18:14
  „Egyébként a VOLT húsz éve jól szemlélteti,hogy van az a pénz,vagy egyéb érdek,ami szép fokozatosan sokaknak a józan ítélő-képességét elveszi.”
 • 13. plaane 2012. június 19. 18:03
  „Nem,kedves Pelok!Mégcsak nemis ideális,hanem optimális - a kultúrálódás,civilizálódás lenne.Egyetemistáknak,fesztiválozóknak.”
 • 12. Mankapunka 2012. június 19. 17:59
  „Végre valami jó kis elődaók. Nem ám ilyen SZFest..............”
 • 11. Pelok 2012. június 19. 17:50
  „Egyszer írja már le egy "született soproni", hogy mi lenne az ideális:
  Egyetemet bezárni, fesztiválokat és minden rendezvényt megszüntetni, este 6-tól kijárási tilalmat bevezetni?
  Sopron pedig lehetne a Szanatóriumok Városa?”
 • 10. csery 2012. június 19. 15:47
  „http://www.youtube.com/watch?v=L9X_msJ-7OI
  Már ezért érdemes lesz ott lenni!”
 • 9. Gabika22 2012. június 19. 15:27
  „na.. látom meg is kezdődik a sok irigy kutya hozzászólás... szenvedjetek csak otthon... mi megyünk VOLTozni :D”
 • 8. tovari 2012. június 19. 15:19
  „aztán drog razzia lészen -e?”
 • 7. hoze15 2012. június 19. 15:16
  „na megjött a sok károgó :) nektek semmi se jó, tudjátok mit, ne legyen soha egy rendezvény se Sopronban, városhatárokat azonnal lezárni, se ki se be többet”
 • 6. zsír.a.buli? 2012. június 19. 15:04
  „5. Bit-Man: hidd el, csak az megy oda akinek van pénze. akikről te írsz, azok nem mennek ilyen helyre.”
 • 5. Bit-man 2012. június 19. 14:41
  „Erre van pénz....közben meg sír mindenki hogy nincs, meg kevés. A munkanélküli fiatal vagy sulisok hogy a bánatba szór el ott 20-30 ezreket? Szívesen kipróbálnám hogy semmit nem csinálok, mégis szórhatom a pénzt!”
 • 4. zsír.a.buli? 2012. június 19. 14:39
  „Ökológiai katasztrófa? azok a növények, fák, bokrok, állatok akkor is ott lesznek amikor mi már csak a levesbe.”
23 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A GYSEV is oszt vizet a hőségriadó alatt

A vasúttársaság folyamatosan figyeli a sínek hőmérsékletét: szükség esetén a GYSEV technológiai… Tovább olvasom