Kisalföld logö

2016. 12. 06. kedd - Miklós -6°C | 2°C

VOLT: csomagolnak és takarítanak

A Lövér kempingben hétfőn még gőzerővel folyt a színpadok, standok szétszerelése és a takarítás. A bontással szerda estig végeznek, a hulladékgyűjtéssel szombatig.

Az 1800 négyzetméternyi színpad, köztük a 600 négyzetméteres nagyszínpad lebontásával, „összecsomagolásával" folytatódott a munka a Lövér kempingben hétfőn.

– Szerda estig végzünk a bontási feladatokkal, péntek-szombatra pedig a takarítással is. Mintegy ezerkétszáz köbméternyi hulladékra számítunk összesen – kezdte lapunknak Benis Dániel háttértechnikai vezető. – Arra mindig is különösen figyelünk, és a rendezvény alatt is fontos volt, hogy a szemetet szelektíven gyűjtsük, egyfajta szemléletet kialakítva ezzel. Nemcsak a kempinget, hanem a fesztivál környékét is rendbe tesszük, beleértve a harkai platót és az erdősávot is. Az állomásig vezető utat a Sopron Holding munkatársaival közösen pásztáztuk végig. Tízmillió forint körüli összeget fordítunk a takarításra – folytatta Benis Dániel.

A rendezvény alatt is figyeltek arra, hogy szelektíven gyűjtsék a szemetet. Fotó: Magasi
A rendezvény alatt is figyeltek arra, hogy szelektíven gyűjtsék a szemetet. Fotó: Magasi


Hozzátette: a pakolás közben mindig találnak elhagyott iratokat, sátrakat, egyéb személyes holmikat. Az igazolványokat, bankkártyákat átadják a rendőrségnek, a többit a „talált tárgyak" osztályán pár hétig megőrzik. Ha valaki például elhagyta a kedvenc pulóverét vagy fontosabb értékét, hívja a +361/920-0666-os információs telefonszámot, esetleg írjon az info@volt.hu e-mail címre.

Rázó Lászlótól, a GYSEV Zrt. szóvivőjétől megtudtuk, a VOLT-on részt vevő fesztiválozók hazautazása is gond nélkül lezajlott. Az utolsó koncerttől az indulásig hátralévő időt a legtöbben pihenéssel töltötték. A fiatalok a vasútállomás előtti téren reggeliztek és kiértékelték a maguk mögött hagyott napokat, aztán irány haza! „Ilyet még nem láttam, az egész vonat aludt"– mesélte egy fővárosba tartó utas, jellemezve a fesztivál utáni állapotokat. A Budapest és Sopron között közlekedő VOLT-vonatokra egyébként ötezer jegyet adtak el. A menetrend szerinti intercityket és gyorsvonatokat is sokan vették igénybe, ezek pluszkocsikkal közlekedtek.

Csillagok városa. További közterületi székszobrokkal gazdagodott Sopron. Ef. Zámbó István egyedi alkotásait idén többek között Skrillex, a Faith no More, Iggy Pop, a Snow Patrol és a Simple Plan látta el kézjegyével, amiről közös fotó is készült. „Sopron ezzel a projekttel akár az útikönyvekbe, ajánlókba is bekerülhet, így még több turista érkezhet a városba" – mondták a főszervezők.

Olvasóink írták

  • 1. Mankapunka 2012. július 03. 18:00
    „Persze,most összegyűjtik,aztán Augusztusban meg egy véletlen műve alatt az egész műanyagos részleg leég,mint Sashegyen.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elkerüli a kiesést az SVSE?

A rangado.hu értesülései szerint NBII-es marad a kieső helyen végzett SVSE. Az MLSZ kedden dönt. Tovább olvasom