Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

Vízitaxival Fertőrákosra

Újdonságot kínál a Drescher Hajózási Társaság: vízitaxival még gyorsabban át lehet szelni a Fertő tavat.

Fertőmeggyes/Mörbisch, Ruszt illetve Illmicz és Fertőrákos között nyaranta komppal közlekedhetnek a turisták. Az idei évben további újdonságot kínál a Drescher Hajózási Társaság: vízitaxival még gyorsabban át lehet szelni a tavat.

A Drescher Hajózási Társaság 21 évvel ezelőtt alakult meg, még a Vasfüggöny idején. Akkor még elképzelhetetlen lett volna a tó szabad átjárhatósága. Csak előre bejelentett, vámvizsgált hajó közlekedhetett Fertőmeggyes és Fertőrákos között.

˝Hatalmas előrelépést jelentett a schengeni csatlakozás, ezzel egyidőben indítottuk el kompjáratunkat is Fertőrákosra˝, meséli Szédely Judit a Hajózási Társaságtól.

A következő nagy lépést a tavaly beindított menetrendszerű járat jelentette Ruszt, Illmicz és Fertőrákos között. Naponta kétszer lehet átjutni a tó magyar illetve osztrák oldalára. ˝Mind az osztrák, mind a magyar turisták nagy örömmel veszik ezt az ajánlatot, akár naponta többször is átlátogathatnak a szomszédba˝, így Szédely Judit - írja a burgenland.orf.at.

Az idei évtől gyorsabban és menetrendektől függetlenül is átszelhetik a tavat a turisták. A vízitaxi, egy vitorlás nagyságú, 6-8 személyt kényelmesen befogadó motorcsónak egyénileg rendelhető, ˝a vendég maga határozza meg mikor, melyik kikötőből hová szeretne eljutni és mikor szeretné, ha érte mennénk. Vannak, akik Ruszton szeretnének egy kiadós sétát tenni, vannak, akik a fertőrákosi halstandokat szeretnék alaposabban szemügyre venni˝, mondja Szédely.

A vízitaxi ára az útvonaltól függően változik, a Drescher Hajózási Társaságnál személyes felvilágosítást kapnak az érdeklődők.

Olvasóink írták

 • 5. hokiel 2011. augusztus 04. 13:56
  „1-4-hez:
  Nem hibás a tudomása, a fertőn csak különleges engedéllyel mozoghat(na) belső égésű motorral hajtott csónak, de mint tudjuk, vannak egyenlőbbek, meg Isten a barátjuk meg stb., stb.”
 • 4. anitromai 2011. augusztus 03. 17:49
  „sopron700: tévedsz, tudomásod hibás!”
 • 3. Bella.Ernő.János 2011. augusztus 03. 07:38
  „A profit hajhászása itt is teret kapott ! Hol van az élővilág kimélete ? Ilyen alapon a pénzvilág privilégizációt élvez a jogszabályokkal szemben...”
 • 2. intar 2011. augusztus 02. 17:58
  „Kit kellett megkenni? ...és mennyivel?”
 • 1. sopron700 2011. augusztus 02. 14:40
  „Tudomásom szerint,motorcsónak nem közlekedhet a fertő tavon,víz és az állatvilág védelmében.Kivételes engedélyt csak a mentőhajó és a rendőrség kap.Azt vélelmezem,hogy ezután esztelenül fogják szántani a vizet.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Útfelújítás Fertőszentmiklóson és a 85-ös főúton is

A településen az év végéig korszerűsítik az utakat, több mint 120 millió forintból. Tovább olvasom