Kisalföld logö

2018. 11. 14. szerda - Aliz 6°C | 13°C Még több cikk.

Vitorlás évadnyitó a Fertőn

Ötmillió forintos mentő motorcsónak vízre bocsátásával nyitották meg a vitorlásszezont a Fertő tavon.

Az erős széllökések miatt a szombatra tervezett első versenyeket vasárnap rendezték meg a Fertő tavon, ám ekkor – a megfelelő légáramlatok hiányában – osztályonként csak egy futamot indíthattak, így közel húsz vitorlás hajó siklott az évadnyitó versenyen. Az optimist osztályban Mátrai Anna, a kadettben Horváth  Renáta és Horváth Ádám, míg a kalóz hajóosztályban ifj. Gmeiner István és Harkai Zsolt győzött.

Sopronban és környékén csaknem félezer vitorlázó hódol szenvedélyének egyesületi formában. A Fertő Tavi Vitorlázó Egyesület, a Soproni Építők Sportköre, a Fertő Tavi Túravitorlázó Egyesület, a Fertőrákosi Yacht Club és a Széchenyi István Vitorlázó Egyesület alkotta Fertő Tavi Vitorlás Szövetség az elmúlt hétvégén rendezte meg évadnyitó ünnepségét.
A hagyományoknak megfelelően, az új szezon kezdetén a jelenlévők virágkoszorúval köszöntötték a Fertőt. A tó megkoszorúzására az előző év kalózhajó osztály győzteseit kérték fel. A megtisztelő feladatnak ifj. Gmeiner István és Harkai Zsolt tett eleget.

– Ez alkalommal egy ötmillió forintos mentő motorcsónak vízre bocsátása is színesítette a szezonnyitás programját – mondta ifj. Schneider István, a Fertő Tavi Vitorlás Szövetség elnöke. – A vitorlázóegyesület sikerrel pályázott a Phare-CBC programjára, amelynek részeként korszerű mentő motorcsónakkal gazdagodtunk. Az újjal együtt immár négy ilyen vízi járművet állíthatunk „hadrendbe" a vitorlásversenyek, -oktatások, vagy éppen a Fertő-átúszások idején.

A Fertő tavi szövetség elnöke, ifj. Schneider István közölte, legközelebb júliusban láthatunk a Fertő magyar oldalán vitorlásversenyeket. A Fertő-bajnokságért augusztusban szállnak vízre a hajózók, az évadzárót szeptemberben rendezik. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingyenes tréning álláskeresőknek

Elhelyezkedést segítő ingyenes csoportos tréning indul május végén a soproni Balfi utcában. Tovább olvasom