Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Vérellátót avattak Sopronban

Új vérellátó állomást alakítottak ki a soproni Erzsébet-kórházban. A központi ügyeleti tömb mögötti létesítmény hétfőn kezdi meg működését.

– Hétfőtől már az Erzsébet-oktatókórház VI. jelű épületében, a központi ügyeleti részleg mögötti új vérellátó állomáson lehet vért adni – tudtuk meg az átadáskor dr. Őrs Judit osztályvezető főorvostól.

A kórház ünnepélyes külsőségek között szerdán felavatott vérellátó állomásán dr. Baranyai Tibor főigazgató főorvos hangsúlyozta: a kórházi ellátás korszerűsítésére az önkormányzattól 25 millió, az Egészségügyi Minisztériumtól 90 millió forintot kaptak. A most átadott, közel ötszáz négyzetméteres új létesítmény 50 millióba került.

A többi pénzből hét szakrendelőt alakítanak ki a korábbi vérellátó helyiségeiből és létrehozzák a sürgősségi betegellátó osztályt. Ezt követően – más pénzügyi forrásból – a mentőhelikopter-leszállópálya megvalósítása lesz a feladat.

– Az önkormányzat évről évre több százmillió forinttal támogatja a kórház eszköz- és műszerbeszerzéseit. Ugyanakkor az egészségügyi kormányzat rendelkezéseinek következtében idén a működtetésnél kétszázmilliós finanszírozási deficittel kell számolnunk – jelentette ki Simon István alpolgármester, aki dicsérettel illette az egészségügyi dolgozók áldozatos munkáját.

– Két jubileumot is ünnepel idén a FÉSZ Zrt. – mondta avatóbeszédében Khaut András, a kivitelező cég igazgatóságának elnöke. Egyrészt idén lesz ötvenéves az építőipari cég, másrészt a soproni kórházzal való együttműködésük is tizenöt évre tekint vissza: ekkor fogtak a belgyógyászati tömb rehabilitációjához.

– Sopronnak sokat köszönhetünk, itt tanultuk meg, miként lehet egészségügyi intézményeket magas színvonalon megépíteni – hangsúlyozta Khaut András. – Azóta olyan megrendeléseknek teszünk eleget, mint a szombathelyi Markusovszky-kórház kétmilliárdos beruházása és Budapesten is építünk egészségügyi központot.

Gosztonyi Miklós

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szálloda lesz a ruhagyárból

Úgy tűnik, végleg rendeződött a soproni ruhagyári ingatlan-együttes sorsa: nyolc-tízmilliárd forintos beruházással, XXI. századi, látványos építészeti megoldásokkal, ugyanakkor a Rákóczi utcai homlokzat meghagyásával négy-csillagos szálloda, wellness- és szabadidőközpont válik belőle, az udvaron mélygarázzsal. Tovább olvasom