Kisalföld logö

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 19°C Még több cikk.

Varga: Aki a csodára várt, lemaradt

Sopron - Az uniós előírásokat nem a magyar kormány hozta meg, így ami Sopronban a hulladékkal kapcsolatban kialakult, nem lehet felelőssé tenni. Aki a csodára várt, lemaradt - mondta el Varga Gyula, önkormányzati képviselő (MSZP).
- Tíz éve tudni lehetett, hogy a soproni Harkai úti hulladéktelepet be kell zárni, és az uniós előírások szerint nincs mód a működési engedély meghosszabbítására - fogalmazott tegnap sajtótájékoztatóján Varga Gyula, aki az előző ciklusban a hulladék társulás elnöke volt. - A jelenlegi városvezetés a csodára várt, és sajnos lemaradt. Most kettőszázmillió forint plusz kiadást jelent, hogy nem készült el időre a cséri létesítmény. Való igaz, az önrész idő közben harminchárom százalékra emelkedett. Az eredeti kiírással szemben jelenleg, a rekultiváció esetében a korábbi tíz százalék helyett nem kell hozzájárulást fizetni. Így a valóságban, a cséri projekt esetében csupán mintegy huszonkettő százalék az önrész.

Varga Gyula hozzátette, a kettőszázmillió forintból három Ady Endre utcát lehetne, lehetett volna felújítani.

Olvasóink írták

 • 18. vitriol2 2009. augusztus 06. 06:51
  „14. zooberon 2009.08.05. 11:38 -nak:
  Tudod én ezt irtam:
  ""Ismételj": ird meg, hogy tényleg "miért nem "lépet" időben az önkormányzat, vagyis miért nem "nem készült el időre a cséri létesítmény"
  ha lehet erre is válaszolj, ne a "könnyebb" kérdésre, hogy "honnan tudod".”
 • 17. xen 2009. augusztus 05. 21:45
  „Mióta van "uralmon" a fodor féle társulat?”
 • 16. tűzmanó 2009. augusztus 05. 13:39
  „Bárki bármit is mond a lényeg az , hogy a cikkben is leírták, hogy ez már tíz éve húzódik. A baj, hogy semmi különös nem történt egyik párt részéről sem. Ezért nem érdemes szidni egyik oldalt sem, mindkettő a hibás ezért a helyzetért. Papíron egymást sározzák, valójában meg puszipajtások, és nem csinálnak az égatta világon semmit a sok fizetésükért.”
 • 15. zooberon 2009. augusztus 05. 11:39
  „TK! Bocs!”
 • 14. zooberon 2009. augusztus 05. 11:38
  „TH!
  Kár, hogy jobban izgatja az, hogy honnan tudom, mint az, hogy mi is az igazság valójában.”
 • 13. TancsKaszabell 2009. augusztus 05. 07:06
  „Engem az is érdekelne ,hogy erről honnan tudhat zooberon ?”
 • 12. vitriol2 2009. augusztus 05. 07:02
  „7. zooberon 2009.08.04. 07:05 -nak:
  "Ismételj": ird meg, hogy tényleg "miért nem "lépet" időben az önkormányzat, vagyis miért nem "nem készült el időre a cséri létesítmény"
  Köszi a "történeti"(Jocó1)visszaemlékezés- a nick-nevem "változásában" az "érdem" a moderátor fura uráé volt- tudod az egyik helyifidesz helytartónak általam "adott" - a jelenleg is üzemelő szorakoztato/vendégláto üzemegységének nevét "tükrözö"- jelző miatt”
 • 11. zooberon 2009. augusztus 04. 09:51
  „Kedves Bella!
  A helyzet az, hogy mindaz, amit leírt, nekem az MSZP-SZDSZ kártékony kormányra rímel! Csak nem felocsúdott, és megjön végre az esze? Kíváncsian várom, hogy mégis kikre gondol a jobb oldalról, mint kritikusok? Neveket akarok! Egyébként pedig én úgy tudom- de javítson ki, ha tévednék -, hogy az MSZP-SZDSZ kormány van hatalmon már 7 éve ebben az országban. Csak nem őket merték kritizálni azok a csúnya fideszesek?”
 • 10. TancsKaszabell 2009. augusztus 04. 08:54
  „Hát csak annyit,hogy a konstrukciót kialakította és a programot beindította.Csak annyit tett amire
  időben lehetősége volt.Ez tény !
  Nos ami azután történt és még mindig tart ,bár már alakul a megoldás,nem rajtuk múlott.”
 • 9. FREDDY/S 2009. augusztus 04. 08:36
  „Egy hulladéklerakó megépítése nem két nap, az előző városvezetés tudta, mégsem tett semmit az időbeni megvalósításra, nemde...”
 • 8. TancsKaszabell 2009. augusztus 04. 07:31
  „5.HSZ.-re !

  Csodálkozna ha tudná,hogy a "hasonszőrűnek vélt" társai között és nem városi szinten is, ki mindenkivel tartok fenn
  baráti kapcsolatot jelenleg is.Kölcsönös megbecsülés alapján,eltérő politikai preferenciánktól függetlenül.

  Nehogy azt gondolja hogy a fideszes tábor egynemű ,még csak nem is állíthatom,hogy mind semmirekellő,pedig summássan ezt szoktam volt mondani,annak ellenére,hogy tudom ez általánosítás, és ezért hibás.Talán nem mindenkire igaz!

  Az utóbbi időkben folytatott beszélgetéseinkben úgy látom nézeteik, kritikai szellemük igencsak megerősödött és képzelje el, a saját politikai formációjuk felé és ki kell mondani a "vezér" felé is.A pártfegyelmet még komolyan veszik.
  Aggodalmaik a pártjuk esélyeivel együtt növekedik,nos ettől
  riadtak meg.A társadalom a közösség iránt érzett felelősségük a vérükben van,mert tisztességesek.

  Nem tartom magam rosszindulatúnak,de mivel ezt a pártalakulatot tevékenysége, nézetei és a társadalmi összefogást romboló hatása miatt veszélyesnek tartom, kritizálom ,reménykedek, hogy káros voltukat minél több gondolkodó ember ismerje fel!

  Úgyhogy nagyon figyelnem kell mit, mikor és milyen tárgyban szólok hozzá,mert a bizalom az kétoldalú és húsz egynéhány éve töretlen,megőrzése pedig közös érdekünk.

  Rendkívül széles az információs terem,mit is mondjak eléggé "vegyes"!
  Érdekes nekem úgy tűnik nagyon egysíkúan tájékozott!

  Az önök szavazóbázisának rétegződése könnyen és ma már egyre inkább felismerhető, heterogén ! Nem fejtem ki, legyen elég annyi, hogy a "falu bolondjától" az egyetemi tanárig találhatunk benne egyedeket,többsége valamilyen érzelmi vagy számára elismert tekintély hatására szavaz önökre. Pl. az egyházak magatartása,politikai averzió.............stb.

  A nevem jól olvasható ezért becézett formája bizony félrevezetően hat,egyszerűen TK,nevezzen igy,vagy a HSz .számon szólítson meg. Ahogy én teszem.
  A következő esetben Shakespeare és a fantáziám segítségével egy törpékre jellemző enyhén nevetséges nevet adok önnek magam is.
  Nem haragból,csak úgy ........................viszonosságból.”
 • 7. zooberon 2009. augusztus 04. 07:05
  „Jocó1! (6-os)
  Erről szól a történet már nem tudom mi óta. Most ismételjem meg? Ha kívánja megteszem.”
 • 6. vitriol2 2009. augusztus 04. 06:35
  „5. zooberon 2009.08.03. 20:09 -nak
  Ha " igyekszik" tájokozodni, talán azután is "érdeklődőtt" miért nem "lépet" időben az önkormányzat, vagyis miért nem "nem készült el időre a cséri létesítmény?"”
 • 5. zooberon 2009. augusztus 03. 20:09
  „Tudja kedves Bella, engem érdekel is annyira a helyi közélet, hogy igyekszem tájékozódni, ahol csak lehet. Körbejárom a témákat, érdeklődöm, kérdezek, ellentétben Önnel, akit láthatóan csak a jobboldal iránti rosszindulat hajt! Javaslom, hogy ne csak a "félszemű" weboldalukon gyűjtse az infókat, keressen a baráti körében józan gondolkodású jobboldali szavazókat, hátha van még szikrányi esély arra, hogy megtérjen hozzánk! Sosem késő!”
 • 4. SAmu 2009. augusztus 03. 19:47
  „Sokat ehhez sem értek, de az biztos, hogy az első vastagbetűs mondat teljesen rossz! Hol a tárgy: kit "nem lehet felelőssé tenni"?
  Ha már magyarul nem tudunk "kommunikálni", akkor a szemétügy is - nem csoda - , hogy elszúródott....”
 • 3. TancsKaszabell 2009. augusztus 03. 18:36
  „Nem matematika ez, csak számtan és itt nem Varga Gyula hibás számolása hanem az ön szövegértési zavarai okozták a problémáját.Olvassa el a nyilatkozatát figyelmesen, újra, próbálja helyesen értelmezni és akkor már nem is talál számolási hibát.
  Hát,negyven millió ide vagy oda.......mit sem számít ?

  A többi információ illetve adat nem volt a nyilatkozat része ezeket ön tette hozzá.Ezt köszönjük. Láthatóan jól informált és minden bizonnyal önkormányzati körökhöz közel álló és nem én vagyok Boros László,se Biczi László nem vagyok, önkormányzati képviselő sem vagyok , de még csak MSZP tag sem,csak egy városi polgár aki figyelemmel kíséri a fideszes önkormányzat lázas igyekezetét, tevékenységét.

  A tiz év stimmel ez az állítás önmagában is bizonyítja a fideszes önkormányzat ügyeskedései miatti késedelmet.Ez a késedelem egyértelműen kárt okoz a városnak.

  A kétszáz millió is összefog jönni szinte biztos......várjuk csak ki a végét.

  Tényleg gyengék számtanból hiszen a fideszes időszak pénzügyi manipulációjának végösszegét is hibásan becsülték meg,mert az már azóta több megyei jogú város eladósodását ,közöttük Sopronét is-,okozva több lett és 2010-től is minden eddigi tapasztalatunkkal meggyezően növekedni is fog.
  Majd meglátja.
  A kerék forog ,egyszer lent egyszer fent................tudja,hogy így van ez !”
 • 2. zooberon 2009. augusztus 03. 13:17
  „Mint ahogy hazugság a 200 millió is. Az ideiglenes lerakó 120 millió - de ezt így is, úgy is meg kellett építeni -, az Ajkára szállítás meg 60. Ez összesen 180. ??? Persze cocialistáknál 20 millió ide, vagy oda, nem számít! Arról nem beszél Varga, hogy a 180 ezer köbméter kapacitású új lerakó ipari már ipari törmelék befogadására is alkalmas, ami üzlet a hulladékos cégnek! 3 év alatt vissza is jöhet az ára. Ennyit a 200 millióról Gyufa!”
 • 1. zooberon 2009. augusztus 03. 13:11
  „Varga Gyulának valóban igyekeznie kell - nyilván ennek szól a hirtelen közléskényszer -, ugyanis látva a körzetében elért siralmas szocialista szereplést az EP-választáson, háááááááááát... Egyébként kíváncsi vagyok, hogy még melyik áll ki közülük, és mikor? Ki lesz a következő, Uraim? Hruby? Boros? Esetleg Bocskor? Mielőtt azonban az a vád érne ismételten, hogy nem a tárgyra koncentrálok, hát akkor egy-két reakció a témával kapcsolatban. A szocialisták köztudottan gyengék matekból. Ez a 10%, kontra 33%, de csak 22% is ezt mutatja. Egy esetben lenne igaza Varga Gyulának, ha a rekultiváció és a telep építése pontosan ugyanakkora összeg lenne. Ez esetben valóban stimmel a 22%. De mivel a két összeg nem ugyanakkora, sőt a hulladéklerakó építésére szánt összeg nagyságrendekkel nagyobb, így aztán ha a kevesebből elveszem a 10%-ot, a többiknél meg a 10%-ot felviszem 33%-ra, akkor mér egyből látható, hogy csúsztat az ember. illetve dehogy csúsztat, csak nem tud számolni.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hat aranylakodalmas párt köszöntöttek a falunapon

Agyagosszergény - Hat, házasságkötésük 50. évfordulóját ünneplő párt köszöntöttek Agyagosszergényben… Tovább olvasom