Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Vaklárma: sugárzó anyagról tettek bejelentést Sopronban

Tűzoltóautók, speciális egységek és rendőrautók száguldottak szerdán délután Sopron egyik nyugati városrészébe: bejelentés érkezett a tűzoltóságra, hogy egy lakásban sugárzó anyagot tárolnak.

A katasztrófavédelmisek a lakópark több házába is bekopogtattak, mondván, a lakók hagyják el lakásaikat.

A megadott címen viszont senki nem nyitott ajtót, ezért az ablakot betörve jutottak be a megnevezett lakásba, ahol semmiféle olyan sugárzást nem regisztráltak a mobillaboratórium speciális berendezései, amelyek az egészségre ártalmasak lettek volna.

A bejelentő ellen feljelentést tesznek hatóság félrevezetése címén.

Olvasóink írták

50 hozzászólás
 • 50. ruig 2012. április 21. 13:09
  „49.vitriol2 Ön lelkében kevés empátiás készség van jelen.Mit le írtam minden sorát vállalom .Nem rákérdezett ön vádolva támadott.Le írtam nem ön a hibás! A környezeti hatások.Igen ön gusztustalanul megtámadott,ne izguljon nem várom beismerésének szikráját sem,olyat nem ismer. Részemről ebben a méltatlan írásözönben továbbiakban nem kívánok részt venni. Nagy károkat okoz az önnel egy közegben levő embereknek,mert vitriolos2 a meg ítélésüket néhányan az ön által produkált magatartáson keresztül ítélik meg. Több szerénységet és mások tiszteletét ha javasolhatom.Próbáljon csúsztatás és provokáció nélkül élni,eredményesebb. Hétfőn munkálkodni kell,pihenjen nem lesznek jó mutatók.”
 • 49. vitriol2 2012. április 21. 11:51
  „ki is ferdit- ki is hazudik?
  41. ruig 2012.04.20. 18:12 -kor ezt irja
  ".....Most támadtak meg a Biczi nyilatkozatánál,mert szerintem a problémával rossz időszakban jött elő. A válaszomat remélem leközlik.Vitriol2 és Ovinkor bemutatta a tipikus provokatőri magatartást."

  és a valoság:

  "3. ruig 2012.04.20. 14:50

  2. -Sopront a lőtéri tragédia foglalkoztatja és jogosan.-- Az országban most beteljesedő liberalizmus a társadalomra káros hatása készteti(: talán még nem későn:) gondolkodásra az embereket.A kimentek a tankok,bejöttek bankok szlogen.A hatalmas állam adósság ami a családok mindennapjait súlyosan érinti!Azon értékek hiánya ami elillant a minden napjaikból.Aztán felidézik a normális egymást segítő emberi kapcsolatokat,amit nagyszülőktől és a szüleiktől tanultak és másolták mint magatartás mintát. Úgyhogy a város hitelfelvétele jelenleg csak önt foglalkoztatja"
  és a "megtámadás" csak annyi volt, hogy rákérdeztem, a liberális felvetésére.”
 • 48. soproni 2012. április 21. 11:27
  „47.ruig!"Pihenjen hétvégén és lazítson,jót tesz a léleknek,kezelni tudja az önben levő indulatokat." :))))) ez nem csak mosoly,csúnya leszek,de még most is röhögök a vicces válaszodon.”
 • 47. ruig 2012. április 21. 08:51
  „46.vitriol2
  Nagyérdemű vitriolos úr! Szöveg értelmezés nem akar menni! Nem felügyeltünk együtt sertésekre az világosan kitűnik az én szerencsém,már a korpa effektus miatt is.A megrázó témához a hozzászólás tiltva volt,Biczi úr nyilatkozatához írt hozzászólásom ,segítséggel próbálja értelmezni,érzékelem egyedül nem megy illetve nem is akarja. Próbálja megmagyarázni az áldozatok hozzátartózóinak a tényt, a fegyvertörvény nem liberális. A harmadik halál eset,hogy sportlövőnek mondott koros személyiség gyilkolt.(:Az igazi sportlövőktől elnézést:)Magyarázza meg az áldozatok hozzátartózóinak,hogy nem rosszul értelmezett liberális módon kezelték az elkövetőket a kiderült betörés után!Biczi úr felvetésemhez írtakat most is vállalom,rosszkor időzítette a mondani valóját,mert a város lakóinak jelentősebb része a brutális két köztiszteletben álló személyének legyilkolása foglalkoztatta. Magyarázza meg a megkeseredett éppen megélő embereknek,hogy az a tisztességes,hogy Ausztriában a kamatmértéke azért alacsonyabb,mert ez így normális.Az adósság csapdában került emberek csak tűrjék,így jártak. Sorolhatnám még,de nem késztetem gondolkodásra.Vitriol2 a népek nagy tanítója a környezetem számára nyilvánvaló "nemkenyerem hazudni". Ön a nézetek,gondolatok ,elvek és főleg az emberek közötti" ARANYKOSZORÚS KIVÁLÓ ÁROKÁSÓ " A nagy gondolkodok és teoretikusok között nyilvánvaló az állandó változó világ,ezért nem ragaszkodtak dogmatikusan téziseikhez. Javaslom nyugodjon meg,próbálja elviselni-"nem mindig önnek van igaza"- embertársunknak is lehet jó és igaz véleménye. Végezetül egy latin mondás magyarul: A gonoszok gyalázkodása,dicséretnek számít! Pihenjen hétvégén és lazítson,jót tesz a léleknek,kezelni tudja az önben levő indulatokat.”
 • 46. vitriol2 2012. április 21. 07:48
  „41. ruig 2012.04.20. 18:12
  tudja (nem)-kedves - akivel tényleg nem öriztem"haszon állatot"(szerencsémre)- talán azt is irja be ide, hogy maga ott nem a"Biczi" témához irt, hanem egész másról és a "támadása" erről szolt-
  Ne hazudjon!”
 • 45. ruig 2012. április 20. 21:56
  „44.-43. hozzászólók Kedves" régi soproni" barátaim.Örömmel konstatálta,hogy kb. egy korosztályban tartozunk. skarbantiánál biztos voltam a névválasztása miatt,soproniban mivel hölgy elő sem mertem hozakodni.Viszont létezett a felsoroltak mellet a Sotex Kultúrház is. Istenem! Szép volt!A Prakeron néha énekelt a Li...k Márti, volt egy nagyon kedves szám magyarul mondom a címét:Szilvia Édesanyja.Soproninak lenni,dicsőség,öröm és kötelezettség. Na jó éjt.”
 • 44. skarbantia 2012. április 20. 21:06
  „"43. soproni "Semmi gond.én is leellenöriztem mielött felvettem ezt a nevet.Skarbancia?Emlékszem a zenekarra ZÁGYÁR,emelet,Na és a PRAKKER?Pap rét kiszház.Egyidösek lehetünk.Persze a nök,(vagyis Te is ), mindig fiatalabbak.”
 • 43. soproni 2012. április 20. 20:42
  „42.skarbantia. Előzőleg rosszul szólítottalak meg.....bocs.C-vel írva l nem csak városunk,de a régi zenekar is eszembe jut,ami kamasz korom egyik emlékét idézi.”
 • 42. skarbantia 2012. április 20. 20:29
  „41"ruig" Ott vagyok!”
 • 41. ruig 2012. április 20. 18:12
  „40.soproni.2012.04.20.15:47.Nagyon köszönöm kedves szavaidat.Nagyon reális hozzászólásaid vannak bölcs hölgy vagy.Elképzelhető,hogy ismerjük egymást,de majd kiderül.Most támadtak meg a Biczi nyilatkozatánál,mert szerintem a problémával rossz időszakban jött elő. A válaszomat remélem leközlik.Vitriol2 és Ovinkor bemutatta a tipikus provokatőri magatartást.”
 • 40. soproni 2012. április 20. 15:47
  „33.scarbantia.Üdv néked is.Elképzelhető,hogy tudod ki vagyok? :) A közös barát személye ismert számomra? ruig!Egyre jobban kedvellek az írásaid alapján.Remélem marad a szimpátia,bár lehet még olyan téma,amiben nem értünk egyet és,ha ez így is lenne,biztos vagyok abban,hogy nem alakulna ki köztünk konfliktus,mivel tiszteletben tartom az arra érdemes embereket.:)Minden szavad intelligenciát ,megfontoltságot és nyugalmat sugároz,amit számomra mindig öröm olvasni az indulatokkal teli véleményt kinyilvánítók írásai közt.
  A cikkhez visszatérve,csak még annyit,hogy minden ilyen jellegű bejelentést ki kell vizsgálnia a hatóságoknak és meg kell győződniük a bejelentés valódiságáról.Viszont azt továbbra is elítélem,ha valótlan ügyekkel terhelik azokat,akik jelen esetben is csak a munkájukat végezték értünk és miattunk,soproniakért.”
 • 39. ruig 2012. április 20. 14:31
  „38.skarbantia. Üdvözletem,örömmel értesültünk megjelenésedről. A lényeg,ha a bejelentésre nem vonulnak ki az " vétek" a vezetők,lakosság ebből következően a sajtó nagyon felháborodna.Sokan kívülről a felelősség súlya nélkül elmesélik, mit kellet volna tenni és hogyan.Olyan mint a vers elemzés,mit gondolt Ady Endre mikor versét írta a Párizsi Háztetőkről. A londoni pedig valamely ír pub edénytisztító helyiségéből,mutatja meg azt a hatalmas géniuszt amivel rendelkezik,éles kirohanást intézve az írástudók és azt jól értők ellen.Valamikor a 60-as évek végén a 70-es elején,egy kis faluból Sopronban költözőt egy család.Az udvarias szomszéd kedvesen érdeklődve,hogy melyik kedves kis Közigazgatási helyről érkeztek ódon városunkban? Mire a menyecske válasza csípőből érkezett"hunan? hát pesrűl!
  sünci.Ne hagyd magad vedd fel a sündisznó állást és szúrj.”
 • 38. skarbantia 2012. április 20. 13:16
  „Üdv néked "ruig" Talán sokan emlékeznek rá ,hogy nem rég egy kiégett fütöanyagot szállitó vonat haladt át országunkon.én Z.Egerszeg körül mentem autóval ,közben Telefonon (BLUETOOTH-al,mielött még kapnék egy hetvenezres csekket)beszéltem ,amikor kb 1.5km-re beközelitettem a vonathoz ,akkor a telefonom végig sercegö hangot adott .Ez igy ment elég sokáig.Na ennyit a "nem sugároz,veszélytelenröl".”
 • 37. londonimagyar 2012. április 20. 11:40
  „Mire gondolsz kedves sünci amiről fogalmam sincs?”
 • 36. sünci 2012. április 20. 10:36
  „londonimagyar! Ahogy elnézem neked elég sok mindenről nincs fogalmad!”
 • 35. Bulcsu 2012. április 20. 01:48
  „" 24 Soproni" Végül is igazad van, inkább legyen az az intézkedés túbuzgó, még akkor is, ha szakmailag ebben a formában indokolatlan volt, mert így legalább a csillaghullás is elkerülhető.
  Különben pedig évtizedek gyakorlati tapasztalata az, hogy a sugárzásokra vonatkozó lakossági bejelentéseknek sohasem volt gyakorlati alapjuk. Természetesen a bejelentések kapcsán helyszíni vizsgálatot kell végezni a sugármérő felszerelésekkel, de a realitások függvényében kell a további döntéseket meghozni. Éppen ezért, mivel ez nem tűzoltási téma és feladatkör, ezt az esetet nem lehet összehasonlítani a tűzesetekkel, mert amíg egy tűznél nincs mérlegelési lehetőség, addig itt viszont, mivel ez az esemény teljesen más jellegű, igenis, hogy van mérlegelés!
  Ha pedig nem is telefonon, hanem esetleg személyesen történt a bejelentés, akkor pedig miért nem lehetett kiszűrni a bejelentő hitelességét??? Talán szakmai nehézségek merültek fel a katasztrófavédelemnél? A legközelebbi sugárzási bejelentőtől javaslom megkérdezni, hogy melyik atomerőműből sikerült kicsempészni azt a sugárzó anyagot, aminek a szállítási módja sem mellékes.”
 • 34. ruig 2012. április 19. 23:17
  „Szia skarbantia, Nagyon késő van el csendesedem.Jó éjt mindenkinek.”
 • 33. skarbantia 2012. április 19. 21:41
  „Szevasz "soproni" Van egy közös barátunk!!Nagy a becsületed köztünk.Amúgy ma is ment három tüzoltóautó szirénázva,utánuk szorosan egy sárga mentöautó.A várkerületen meg egy szerencsétlen leesett a padról elég jól vérzett a mentök szirénázva vitték el,úgy hogy vannak történések.Igen ahogy "ruig " irja a lötéri tragédiáról."riadalom,döbbenet és a GYÁSZNAPJAKÉNT kerül be a Sopron legújabb kori történet írásában"Kegyetlen embertelen kivégzés volt.Hogy tehettek ilyent?Megdöbbentö.”
 • 32. medve73 2012. április 19. 21:38
  „április 1 től mindenhol tűzoltók dolgoznak”
 • 31. skarbantia 2012. április 19. 21:27
  „"debieva"Ha az én családtagom szenved ilyen betegségben,akkor nem távozom az országból magára hagyva,vagy pedig magammal viszem.Szevasz "ruig"”
50 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyerekek rajzai díszítik a szelektív szigeteket

A Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft. (STKH) ötödik alkalommal tartott… Tovább olvasom