Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Vakációban több a biciklisbaleset

A vakáció veszélyes üzem, ilyenkor mindig több a baleset. A soproni Erzsébet oktató kórház gyermekosztályán ottjártunkkor 46 ágyból 28 volt foglalt, de bekötött fejű, gipszelt lábú apróságot szerencsére nem találtunk.

– Örömteli, hogy komoly baleset nem történt a szünidőben – kezdte dr. Székely Csilla, a soproni Erzsébet oktató kórház gyermekosztályának osztályvezető főorvosa. – A kicsik többsége hányás-hasmenés, egyéb gyermekbetegség miatt tartózkodik a kórtermekben. De kezeltünk egy tinit, aki hólyagosra égett a kánikulában, az ő esete is tanulságos. A szabadtéri sütés-főzéssel sem árt óvatosnak lenni, egy kisfiú labdázás közben futott neki a bográcsnak, s leforrázta magát nemrégiben.

Vakációban több a biciklisbaleset, az elesés okozta sebek, de szerencsére mérgezés, gázolás kevesebb van, mint a korábbi években. Csecsemőkorban tipikus a pelenkázóról, ágyról való legurulás. Ilyenkor ajánlott megmutatni a gyereket az orvosnak akkor is, ha nincs látható jele a balesetnek – tanácsolta.

Tipikusak a horzsolások – dr. Székely Csilla épp egy hatéves játszótéren szerzett sebét kezeli. Fotó: Magasi
Tipikusak a horzsolások – dr. Székely Csilla épp egy hatéves játszótéren szerzett sebét kezeli. Fotó: Magasi

Dr. Székely Csilla június 1-jétől dolgozik Sopronban. A debreceni megyei kórházat cserélte a hűség városára, 22 évig ott tevékenykedett gyermek- és bőrgyógyászként. Vonzotta a kihívás, ezért pályázott. Egyik fia Pesten egyetemista, a másik a Széchenyi-gimnáziumban folytatja tanulmányait.
– Korábban nem ismertem a várost, csak átutazóban jártam Sopronban. A benyomásaim az első perctől kedvezőek, mindenhol segítőkészséget tapasztaltam. A gyermekosztályon is kedvesen fogadtak, de ami ennél is fontosabb, hogy igazán jó szakmai munka folyik itt, lelkiismeretesen dolgozó, maximalista kollégák a munkatársaim. A napi tennivaló hasonló ahhoz, mint amit eddig végeztem, az informatikai rendszer más egy kicsit, ezt kellett megszoknom.

Hozzátette, szakmai tervei között első helyen a gyermekosztály és a szülészet egy épületbe költöztetése szerepel, reméli, hogy belátható időn belül megtalálják a megoldást. Most ugyanis a koraszülött és beteg babákat ők gondozzák, az anyukáknak a szülészetről kell átjárniuk a picikhez, hogy megetethessék, babusgathassák őket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fizetnek az anyatejért, a segítségért

Sopron - Augusztus 1-jén az anyatejes táplálást ünneplik világszerte, ezt a napot 1992-ben a… Tovább olvasom