Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Útlezárás Sopronban - a buszokat is elterelik

Sopron - Csatornázási munkálatok miatt a kivitelező teljes szélességben lezárja a Híd utca Mikes Kelemen u. és Lehár Ferenc utca közötti szakaszát május 7-én 7 órától május 13-án 18 óráig.
Az autóbuszok terelőutakon közlekednek, melyről a Volán tájékoztatja az utasokat. A kimaradó Híd utcai megállóhelyeket az útlezárás idejére a Balfi úti nyugdíjas otthon elé helyezik át.

A kivitelező kéri a gépjárművezetőket, hogy a munkálatok ideje alatt kerüljék el az érintett útszakaszt.


Lezárás Sopronban nagyobb térképen való megjelenítése

A Kisalföld Volán közleménye:

 É R T E S Í T É S

Értesítjük Tisztelt Utazóközönségünket, hogy 2009. május 07-én üzemkezdettől május 11-én üzemzárásig a Híd utca (Mikes Kelemen utca – Lehár Ferenc utca közötti szakasza) teljes lezárásra kerül, emiatt az 5M, 6, 7, 13, 14, 15 helyi menetrendszerinti autóbuszjáratok az alábbiak szerint közlekednek.

5M járatok mindkét irányban Jereván lakótelep - Lackner K. u. - Patak u. - Híd u. 58. - Balfi út (Ideiglenes megállóhely) – Elkerülő út – Győri út - Ipar krt. kerülő útirányon közlekednek, kimarad a Híd u. 17., Fapiac u., Csengery u, OMV benzinkút; Győri út, Agip benzinkút megállóhely, helyette a járatok a Balfi út, Szociális Otthonnál ideiglenesen kialakított megállóhelyen állnak meg.
6, 13 járatok a mindkét irányban a Lackner K. u. – Patak u. – Pozsonyi út útirányon át közlekednek. A Jereván lakótelepről induló járatok nem érintik az Ógabona tér, Móricz Zs. u., Fapiac u., Híd u. 17., Híd u. 58. megállóhelyeket.
Jereván lakótelep irányában kimarad a Híd u. 17., Fapiac u., Várkerület 59., Várkerület, Festő köz megállóhely. Helyette a járatok mindkét irányban a Bécsi u. megállóhelyen állnak meg.
7, 7B járatok Jereván lakótelep – Lackner K. u. – Patak u. - (Virágvölgy) – Kőrösi Cs. S. u., Temető – Híd u. – Balfi út – Elkerülő út körfogalom – Balfi út – Híd u. – Kőrösi Cs. S. u., Temető – Patak u. – Lackner K. u. – Jereván lakótelep kerülő útirányon át közlekednek. Kimarad a Híd u. 17., Fapiac u., Erzsébet kórház, Csengery u. 89., Csengery u., Nyomda; Mátyás király u., Móricz Zs. u. megállóhely, helyette a járatok a Balfi út, Szociális Otthonnál ideiglenesen kialakított megállóhelyen, valamint a Balfi út, Evangélikus Temető; Anger rét, sporttelep megállóhelyen állnak meg. A járatok az Anger rét, sporttelep megállóhelyről a menetidő bevárásával indulnak tovább.
14, 14M, 14P, 14MP járatok mindkét irányban a Lackner K. u.  – Patak u. – Elkerülő út – Híd u. – Balfi út – Balf útirányon át közlekednek. Sopron Plaza (Jereván lakótelep) irányából kimarad az Ógabona tér, a Móricz Zs. u., Fapiac u., Híd u. 17., megállóhely.
A Balfról közlekedő járatok nem érintik a Híd u. 17., Fapiac u., Várkerület 59., Várkerület, Festő köz megállóhelyeket. Helyette a járatok mindkét irányban a Balfi út, Szociális Otthonnál ideiglenesen kialakított megállóhelyen, valamint a Híd u. 58.(Játszótér) megállóhelyen állnak meg.
15, 15A járatok az Aranyhegyi lakópark irányából Ipari park - Kőrösi Cs. S. u., Temető – Patak u. – Selmeci u. - Lackner K. u. – Ógabona tér – Erzsébet u. – Gysev pu. – Csengery u. - Lővér Szálló útvonalon közlekednek, kimarad a Híd u. 58., Híd u. 17., Fapiac u., Várkerület 87. megállóhely, helyette a járatok a Kőrösi Cs. S. u., Temető, Bécsi út, Lackner K. u., autóbusz-állomás; Ógabona tér megállóhelyen állnak meg.
Lővér Szálló irányából a járatok a Gysev pu. után a Mátyás király u. – Várkerület – Lackner K. u. – Patak u. – Kőrösi Cs. S. u. – Ipari Park – Aranyhegyi lakópark útirányon át közlekednek, kimarad a Móricz Zs. u., Fapiac u., Híd u. 17., Híd u. 58. megállóhely, helyette a járatok a Várkerület 87., Várkerület 59., Várkerület, Festő köz; Bécsi út, Kőrösi Cs. S. u., Temető megállóhelyen állnak meg.
A15A járatok a 15-ös járatok útvonalán közlekednek.

A csatornaépítési munkálatok ideje alatt kérjük szíves türelmüket és megértésüket!


Sopron, 2009. május 04.        KISALFÖLD VOLÁN ZRT.
        Helyi Személyszállítási Üzletág 
              S O P R O N


Olvasóink írták

 • 12. tizperc 2009. július 17. 08:44
  „Üdvözlet,

  a Híd utca teljessen elkészült. Én minden nap végig megyek rajta. Az útburkolati munkákat érdemes végignézni. Szerintem ha mi összefogunk és kimegyünk oda egy talicska aszfaltal meg 3 lapáttal, különbül meg tudnánk csinálni. A szerkesztőségnek és a polgármesternek is irok, egy címlap sztorit ez megérni, mert amit ott ügyködtek az nevetséges.”
 • 11. yello 2009. május 07. 11:06
  „Kedves utas75!
  Örülök, ha megtisztelsz azzal, hogy olvasod a kommentemet, értelmezd is kérlek: a Híd utcáról egy szót sem írtam, mivel ott nem szállok se fel, se le a buszról és nem figyeltem van-e kint papír. A többi helyszínről igazat írtam és fenntartom most is: intenzívebb tájékoztatást vártam volna el a vezetőségtől.
  Más:
  Egyet kell értsek veled a többiben. A költségpazarló, indokolatlan járatok ill. járat-útvonalak és ezzel ellentétben a hiányzó útvonalak, érintetlen városrészek, összehangolatlan útfelbontások, rekonstrukciók mind-mind a városvezetés sara és nem a Voláné. Nem engednek módosítani, semmi ésszerű megoldást nem fogadnak el de bezzeg a Virágvölgyi baromkodást azt elfogadtatták, élen az A-párossal.
  Nagyon sok sofőr ismerősöm van, tudok a gondjaikról és eltekintve attól a pár kivételtől, akiket maguk között sem túlzottan kedvelnek stílusukért, egyiket se bántanám soha. Látom nap mint nap, mit kínlódnak a flegmán parkolókkal (a kórház előtt katasztrófális a helyzet), egyik járatról a másikra ugrálnak napközben és a városvezetés nagy ívben ****** rájuk. Persze, ha én is autóval járnék munkába, engem se érdekelne a buszosok kálváriája, mert nem látnék tovább a szélvédőnél, azt is csak a jobbkéz szabály értelmében §;)”
 • 10. utas75 2009. május 07. 10:06
  „Kedves Yelllo!
  Lehet ,hogy nem voltál alapos , mert kint van az értesitő, mielőtt reagáltam volna megnéztem a Hid utcába, ott kint van! Az ,hogy hetekkel előbb nem tájékoztatják az utasokat, azért úgy gondolom nem a Volán a felelős!
  Láthatod mi zajlik ebben a városba ,szerintem a szervezetlen város vezetés elsősorban a felelős ! Ha rajtam múlna a Volán helyébe megszűntetném a helyi járatot, mert a jellenlegi utviszonyok alkalmatlanok a helyi járat űzemeltetésére. Ezen gondolkodjál el , és magadtól is rá fogsz jönni ,hogy a bántás helyett, hálával kell ,hogy a társaságra gondolj!”
 • 9. yello 2009. május 06. 14:46
  „Kedves utas75!
  - A Csengeryben lévő két megállóban, a temetői megállókban se ma, se tegnap, se tegnapelőtt nem volt értesítő, se reggel , se délután, se este...hm...ki tépte le és mikor?
  - Tájékozódtam, képzeld, itt, mert a Volán honlapján az utolsó soproni járatmódosításokkal kapcsolatos bejegyzés 2009. április 9-ei.
  - Megint a Volán? Igen, a V o l á n (és nem a sofőrök, nyugi, nem kell direkt szítani az ellentéteket).
  - A fertőrákosi járatról szó nincs sehol. Az talán földalatti?
  Munkába járok a busszal, nem szórakozni és egy hetes előértesítést miért ne várhatnék el a 4.470 Ft-os bérletem árán? Hm?”
 • 8. utas75 2009. május 06. 13:37
  „Kedves Yello!
  Megint a Volán!?
  A szemem láttára helyezték el a tájékoztatót a Hid utcai megállóba.
  Feltételezem az a sok kedves utas ,akik a buszokat firkálják , a megállókat szétverik , a tájékoztatókat letépik már gondoskodtak ezekről az értesitéseről is. Egyébként ha utazni szeretnél tájékozodj előtte!”
 • 7. Duracell-copy 2009. május 06. 12:44
  „Ezt hogyan csináltad, Intel? Eljártad az esőtáncot? Ugyanis ma megtörtént a portalanítás.”
 • 6. yello 2009. május 06. 08:32
  „Már bocs, de a cikket összefoglaló sorok május 13-ig, a Kisalföld Volán értesítő május 11-ig írja? Most melyik?
  És jellemző módon a volán annyit nem bírt megtenni, hogy az érintett kb. 20 megállóba egy vízhatlan nyomorult fóliába sütve kitegye az értesítőt! Ma reggel a 7-es buszon szinte senki nem hallott a lezárásról, a busz ablakára kiragasztott értesítőt meg ne várja el senki, hogy kötelezően elolvassák az utasok a majálisos hirdetmény mellett (mert még az is kint van), mikor mondjuk tömött buszon örülök, ha állni tudok valahol.
  Nekem itt a net és másoknak?
  A fertőrákosi járatról egy szó sem esik! Ja, mert az helyközi? És? Szinte már helyinek számít, függetlenül az indulás helyétől. Aki a Fapiacon szállna fel rá, menjen a Lackner indulási pontra, hogy elolvassa a tájékoztatót?
  Tessék már európai színvonalon művelni a kommunikációt, tájékoztatást!
  Baromi nagy kérés??!!”
 • 5. Intel 2009. május 05. 21:48
  „Por ellene senki se akar tenni?
  Nem gondolják, hogy néha locsolni kellene, hogy ne szálljon ennyire?

  Szakmai tudás hol van?”
 • 4. bobo 2009. május 05. 20:37
  „attec: szerintem egyszerűen mesterséges intelligencia van a gépedben.”
 • 3. attec 2009. május 05. 20:05
  „Bár nem ide tertozik,de mostanában a kisalfold.hu-tól lefagy a gépem.Más is tapasztalta ezt?”
 • 2. mindigatutit 2009. május 05. 15:48
  „a mikoviny utat már 3 hete csinálják.felbontották beszórtak qva nagy köveket a lyukakba aztán ott hagyták.viccország”
 • 1. nem.mondom.meg 2009. május 05. 12:02
  „Addig rendben van, hogy a jóravaló, derék munkásoknak is kell valamikor dolgozni, de ha kevesebb lenne a reggeli-, kávé-, tízórai-, ebéd-, cigi szünet, akkor talán nem egy hétig tartana a munka.
  Szintén nem lenne semmi baj, ha a különböző felújítási munkákat összehangolnák és nem egyszerre bontanák fel a Híd utcát, elkerülő utat, Csengeri utcát, Felsőbüki Nagy Pál utcát, Lővér körutat. Akkor talán maradna valami menekülési lehetőség is, ahol meg lehetne oldani 60.000 ember napi közlekedését.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autómentőn csempészték a drogot

Sopron - Hollandiából tízmillió forint értékű, közel hat kilogramm marihuánát csempészett be négy… Tovább olvasom