Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Útavatás Sopronban

Sopron - Hivatalosan is átadták a forgalomnak kedden a Béke és Bajcsy-Zsilinszky utca most megújult szakaszát.

A beruházás összköltsége 45,8 millió forint volt, ebből 17 millió forintot pályázaton nyert a város, a hiányzó részt önerőből biztosította az önkormányzat. Az említett szakaszon a kivitelező 1300 méteren újította fel az utat, javította és pótolta a megrongálódott, illetve hiányzó szegélyköveket. Fodor Tamás polgármester elmondta, idén ez volt az utolsó befejezett útrekonstrukció, a munkálatok tavasszal folytatódnak.

Olvasóink írták

 • 17. joco 2008. december 11. 17:13
  „Ha Nanu-nak van igaza a 14-ben, mindent vissza(amit irtam) kivéve természetessen a fidesz pártpropaganda kiadványárol irtak. Én- most tényleg merész leszek --- én NEM A FIDESZRE --- szavaztam, igy kérem azt a párforintos(helyitémás) kiadásokat családom részéről másra forditani”
 • 16. fcsoproni 2008. december 11. 15:28
  „Most már jó lenne, ha ez a szennylap(helyi téma) leszállna Walter Úrról és családjáról. Nincs téma a jobboldalon? Horváth Ferenc "aranytollas" újságírónak üzenem: a jobb oldalon minden rendben van? Róluk nem mer írni mert elkötezettjük. Hát igen változnak az idők, változnak az emberek.
  Ezt a szennyet meg tegyék fizetőssé és csak annak vigyék aki előfizeti. Az én adóforinjaimból ne nyomjanak propagandát!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Igen az útburkolati jelek fel lettek festve.
  Holnap indulhat az ökörsütés és az utcabál!”
 • 15. joco 2008. december 11. 14:41
  „tévedtem: a "helyitémá"-ban nem kedden lehet a "lapzárta" mert dicsö utavató polgármesterünk eme tevékenysége kimaradt a nekünk "párforintba" kerülő fidesznyik párpropaganda nyomtatványbol. de "érdemes" elolvasni: a kb. 25%-a reklám(gazdasági-fizetett) a többi része pedig fideszé.”
 • 14. Nanu 2008. december 11. 13:45
  „Nyílván valami páylázati dologról lehet szó, amit a megadott idő előtt át kell adni, és mivel az utolsó pillanatokra hagyták, így sikerült.. mert ugye ennél a szakasznál szerintem lett volna fontosabb útszakasz is ami felujításra vár.. sokmindent tudnék kérdezni, de úgysem válaszolna senki..”
 • 13. joco 2008. december 11. 09:27
  „12. mindigatutit 2008.12.11. 09:10
  fel vannak már festve az utak!!remélem hamarosan a 30-as tábla is lekerül.lehet ezt így is csinálni!!

  csak egy kérdés: Miért volt olyan sürgös az ut átadása? Tán a "helyitéma" nevü fidesz propaganda nyontatványnál kedden volt a "lapzárta"?”
 • 12. mindigatutit 2008. december 11. 09:10
  „fel vannak már festve az utak!!remélem hamarosan a 30-as tábla is lekerül.lehet ezt így is csinálni!!”
 • 11. fapofa77 2008. december 11. 04:27
  „Ökörsütés nem volt? Fideszéknél az dukál...
  Az el-fél-készült munkát legfőbb városatyánk kellő csinnadrattával átadta, bevállalva a hiányosságok következményeként adódható balesetek esetére a felelősséget. Ez - mondjuk - szép tőle.
  Tessék mondani, mélygarázs-ügyben nem lehetett volna hasonlóképpen cselekedni?”
 • 10. kumpala 2008. december 10. 18:40
  „És milyen jó lett volna, ha végre egybekötik az útfelújítást a parkolási gondok orvoslásával, mondjuk a két Béke úti patika környékén. A helyzet az emlegetett Alsólővér utcánál a rosszabb, ahol az autók a kétsávos út mindkét oldalán leállnak, megbénítva az amúgy is xar kereszteződés forgalmát. Ja, és kiszállni ott életveszély. Tényleg olyan rohadás nehéz pár parkolót kialakítani, és az autósokat nem folyamatosan arra kényszeríteni, hogy az út szélén parkoljanak, a többi meg kerülgesse őket??? Tényleg olyan fontos az a fél méteres zöld (sár) sáv a parkolósáv helyén? Meddig, amíg el nem csapnak valakit? Ez a téma az új utak átadásánál soha nem kerül szóba. Körül lehet nézni a városban, mondjuk a Bánfalvi út, vagyis inkább akadálypálya környékén. Ahol a képzeletbeli parkolók helyén felesleges borok, gaz, kövek trónolnak. Nézzük csak meg, a kis Siegendorf főutcáján szabadon lehet haladni, mivel külön parkolósáv van, két oldalon is! Nálunk mikor lesz ez szempont?”
 • 9. Telepathia 2008. december 10. 10:23
  „Mesél megint a polgármester, a Béke út átadásáról. Elfelejti megemlíteni, hogy az Alsólővér utca kereszteződésénél ott van a város egyik legveszélyesebb csomópontja, útburkolati jelek felfestése nélkül csak addig lehet használni, mig nem lesz egy nagy halálos karambol. A gyalogosok átkelő helye sincs felfestve.Kiemelten balesetveszélyes ez a terület. Különben a Béke út átadásáról, még annyit, hogy a munkálatok megkezdésekor munkatársam aki, az Alsólővér utcából a kivilágitatlan aknafedelekkel megemelt területen reggel sietett munkába, elesett, vála eltörött. Ki fizeti a betegállományát, áldja ezeket a téli útfelbontó munkásokat. Szép karácsonya lesz családjának. Különben a Béke utat azért kellett újra aszfaltozni mert erre jár napjában legalább kétszer a polgármester és az alpolgármester itt lakik. A városvezetés folyamtosan önreklámozást folytat, sajnos fekete márvány táblán leplezte le a munka és saját maguk hiányosságait.”
 • 8. mindigatutit 2008. december 10. 09:50
  „amíg nem lesznek felfesteve az útburkolati jelek addig kinn lesz a 30-as tábla??meddig??tavaszig??”
 • 7. joco 2008. december 10. 05:44
  „Hát a cikk tényleg akkor lenne "teljes", ha az átadott (félkész?) utrol is készült volna foto.Mert aki nem jár arra az gondolhatja ugy is , hogy a fidesz hatalmu polgármester vezete önkormányzat milyen "nagyszerü" is, ujból átadott egy felujitott utszakaszt.
  Ui:-Bocsi, de a "polg. mester vezete " helyett másra gondoltam,: 10 filléres kérdés: na melyik "párosra" gondoltam?”
 • 6. Csabazs 2008. december 10. 04:47
  „Most mit izéltek,az útburkolati jelek felfestése nem a kivitelező feladata!
  Hogy nincs felfestve,azt a polgármestert nem érdekli!
  Így viszont nagyon veszélyes,főként a gyalogosoknak!”
 • 5. Intel 2008. december 09. 23:29
  „Gyerekek mit vártatok?
  Fodor bármit átvesz már, hogy érezze a siker ízét!

  Én Gratulálok, hogy tett valamit az ügy érdekében!
  Félmunka, is félmunka!

  Na és több, mint a semmi!”
 • 4. pulci 2008. december 09. 22:35
  „Mondjuk ez tényleg nevetséges, hogy útburkolati jelek nélkül egy veszélyes kereszteződéssel át lehet venni az utat de én már tényleg semmin nem csodálkozom nálunk. Itt mindenki azt csinál amit akar ez is csak a városvezetés állapotát jelzi, hogy így átveszik az utat, nem lett volna nagy szám felfesteni legalább béke utat.”
 • 3. egybuszos 2008. december 09. 21:08
  „Az még nincs teljesen kész (útburkolati jelek, az említett két út kereszteződésénél a térkövezés) de a város szégyene azért kivonult jópofizni.”
 • 2. bobo 2008. december 09. 20:05
  „Bárki bármit is mondjon, a Béke az út, nem utca.”
 • 1. fcsoproni 2008. december 09. 19:49
  „Útburkolati jelek nélkül át lehet venni egy utat? Az Alsólőver utca kereszteződésében életveszelyes átmenni, mert az autók nem állnak meg mivel a zebra nincs felfestve. A polgármester a mélygarázsnál sokkal kényesebb kisebb problémákra is. Nem egyforma a mérce?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MDF-es javaslatok

Sopron - A MDF soproni szervezetének nevében Nagy Tamás elnök, Oszvald Ferenc Nándor alelnök,… Tovább olvasom