Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Uszoda utca: szankcionálják a kivitelezőket a késés miatt

Sopron - Nem tudja tartani az Uszoda utca csapadékcsatorna-építésénél a vállalt határidőt a kivitelező. Az önkormányzat szankciókat tervez. Két hét múlva indul a helyreállítás.
Az Uszoda utcai csapadékcsatorna-építés engedélyezési eljárásának elhúzódása miatt a Betonút Zrt. nem tudja tartani a vállalt határidőt.

A városvezetés ezért úgy döntött, hogy az utcát sávosan állítják helyre. A munkát még szeptemberben elvégzik – tájékoztatta lapunkat Kerekes Attila városi főmérnök. Mint megtudtuk, a közeli napokban tárgyalóasztalhoz ülnek a városvezetők és a Betonút Zrt. szakemberei, s a határidők csúszása miatt a szankciókról: kötbérről és kártérítésről is szó lesz.

Már csak néhány nap? Az Uszoda utcában két hét múlva megszűnik a por – ígérik a városházán a lakóknak. Fotó: Magasi Dávid
Már csak néhány nap? Az Uszoda utcában két hét múlva megszűnik a por – ígérik a városházán a lakóknak. Fotó: Magasi Dávid

– A jelenleg murvás szakaszokat még az őszi csapadékos időjárás beköszönte előtt leaszfaltoztatjuk, így megszűnik a por – ígérte Kerekes Attila. A helyreállítást nehezíti, hogy az utcában három új építkezés is folyamatban van. Az önkormányzat felszólítja a kivitelezőket, hogy mielőbb fejezzék be a közmű-kiépítési munkálatokat. Az utca lakóit is arra kérik, akinek közművel kapcsolatos tervei vannak, időben végezze el a munkákat, mert tavasszal faltól falig aszfaltburkolatot kap az Uszoda utca, s ha az új burkolat elkészül, öt évig nem ad engedélyt a hivatal annak felbontására. A jövő héten minderről levélben is értesítik a környéken lakókat.

Olvasóink írták

 • 5. mindigatutit 2008. szeptember 04. 14:17
  „barátod a radai rossebb”
 • 4. ÉN IS MINDENKINÉL JOBBAN TUDOM 2008. szeptember 03. 22:38
  „Hogy van ez drága barátaim? Miből derül ki, hogy ellenőrizetlen az utca rendbehozatal? Én éppen azt olvasom a cikkből, hogy ellenőrzött, hiszen amint kiderült a csúszás, kártérítésre és kötbér fizetésre lesz kötelezve a kivitelező. Ha megígéred a gyereknek, hogy X órára hazaérsz, de késik a busz, akkor te vagy a hülye? Eszerint... A lényeg a hangulatkeltés, igaz? De ahhoz barátaim ne keressetek Kisalföld cikket, elég ha minden nap bejelentkeztek ide, hogy fujfujfuj alpolgármester.”
 • 3. LAZA 2008. szeptember 03. 16:24
  „Én szóltam.”
 • 2. pulci 2008. szeptember 03. 14:24
  „Ne felejtsük el az alpolgármester úr nagy szavait amikor megígérte hogy október 1-re teljesen megújul az utca. Egy a sok be nem tartott ígéret közül.”
 • 1. Gizmó 2008. szeptember 03. 11:41
  „Megin egy ellenőrizetlen utca rendbehozatal. Melyik lesz a következő?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyei elismerés dr. Éger István kamaraelnöknek

Pereszteg - Államalapításunk ünnepe alkalmából megyénk vezetése Dr. Petz Aladár-díjjal tüntette ki… Tovább olvasom