Kisalföld logö

2018. 08. 20. hétfő - István 18°C | 32°C Még több cikk.

Újraszentelték a Szűzanya-szobrot

Szakony - Szakonyban újraszentelték azt a fogadalmi szobrot, amit Lukács László (72 éves), az ’56-ban az USA-ba emigrált, szakonyi gyökerekkel rendelkező mérnök újíttatott fel az idén.

A csütörtökön rendezett szakonyi búcsú egyik szakrális eseményeként Marics István plébános újraszentelte a falu közterületén álló és most felújított fogadalmi szobrot.

Lukács László kötelességének tartja gondozni, amit örökül hagytak az ősök.
Lukács László kötelességének tartja gondozni, amit örökül hagytak az ősök.

– Az alkotást a haranglábbal együtt 1886-ban a dédnagypapám, Lukács János emeltette Isten dicsőségére és a Boldogságos Szűzanya tiszteletére – mondta Lukács László, aki másfél millió forintért állíttatta helyre a szobrot. – Évente visszajárunk Szakonyba. Úgy érzem, az utókornak kötelessége gondozni és ápolni azokat az értékeket, amelyeket az ősök hagytak örökül a számunkra. Utoljára – még 1980-ban – édesapám, Lukács Ferenc és unokatestvére, Kovács János István áldozott a felújításra, ám az évtizedek múlásával ismét szükségessé váltak a munkák. Tavaly vetődött fel a gondolat, rendbe kellene hozni a Szűzanya szobrát, a haranglábat és a kerítést. Lövői építőmesterek tavasszal fogtak a kivitelezéshez, s örülök, hogy Szakony búcsúján újraszentelhettük hitünk örökül kapott kedves jelképét. 

Olvasóink írták

  • 1. bobo 2009. augusztus 21. 13:58
    „Rosszul látom, vagy tényleg kopik a friss felirat a táblán?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem kért időpontot, elküldték

Sopron - Néhány nap alatt megnőtt az egyik anyajegye annak a kismamának, aki a kórház bőrgyógyászati… Tovább olvasom