Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Újabb defibrillátorok a GYSEV-nél

A vasúttársaság a soproni rendező pályaudvar és a konténer terminál forgalmas épületeiben szerelt fel defibrillátorokat.
  
A GYSEV Zrt. idén februárban jelentette be, hogy automata újraélesztő-készülékeket szerel fel forgalmasabb állomásain. Sopronban, Szombathelyen, Csornán és Körmenden az utasvárókba kerültek a készülékek, emellett egy defibrillátort. a soproni vezérigazgatóság épületében is elhelyeztek.

Az újraélesztő készülékek önműködőek: amennyiben szükség van a használatukra magyar nyelvű hangüzenetekkel adnak iránymutatást az elsősegély-nyújtáshoz, így azokat bárki képes használni.

Most a vasúttársaság két újabb soproni helyszínen telepített defibrillátorokat: a rendező pályaudvar és a konténer terminál két forgalmas épületébe kerültek a készülékek. A GYSEV Zrt. saját forrásból biztosította az eszközök megvásárlását, amelynek köszönhetően Sopronban már négy helyen van a vasúttársaság által felszerelt újraélesztő-készülék.

Az automata defibrillátorok egyszerű használata lehetőséget nyújt arra, hogy szívmegállás esetén, a helyszínen lévők is hatékonyan tudjanak segíteni. A készülék teljesen biztonságos, hiszen csak akkor adja le az áramütést, ha az valóban szükséges.

A GYSEV Zrt. által beszerzett két újabb készülékeket is riasztóval védett tároló dobozokban helyezték ki. Az újraélesztő készülék alkalmazása esetén így a hang- és fényjelzés segíti a helyszínre érkező mentőket abban, hogy minél gyorsabban megtalálják az eset pontos helyszínét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyílt nap a katasztrófavédelmi kirendeltségen Sopronban

A nyílt napon bárki megtekinthette, miként is dolgoznak a tűzoltók, megnézhették milyen az élet a… Tovább olvasom