Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Új szennyvíztisztító 4,5 milliárdból

Sopron - Ismertették a soproni szennyvíztisztító telep fejlesztési munkálatainak eredményét hétfőn. A projekt 2001-ben indult és összesen 4,5 milliárd forint.
Szennyvíztisztítási, iszapkezelési és komposztálási funkciókat mutattak be az ISPA-programból korszerűsített soproni szennyvíztisztító telepen. Az összességében 4,5 milliárdos európai uniós projektből több mint kétmilliárdot tesz ki a telep fejlesztése. Ennek keretében a szennyvíz ártalmatlanításának teljes folyamata lejátszódik a rendszeren belül.

A fejlesztések után a telep minden tekintetben megfelel majd az európai uniós előírásoknak. – Cél, hogy a szennyvíztisztító kapacitás napi huszonegyezer köbméterre emelkedjen, most tizenötezer köbméternél tartunk – mondta el Kovács Tibor, a szennyvízkezelési üzemmérnökség vezetője, aki bemutatta az új blokkokat: ülepítőket, biológiai tisztítórendszert és a keletkező gáz hasznosításának lehetőségét is.

Az új szennyvíztisztító telep közel 4,5 milliárd forintba került, amelyből 2,36 milliárd forint volt az uniós támogatás. Fotó: Magasi Dávid
Az új szennyvíztisztító telep közel 4,5 milliárd forintba került, amelyből 2,36 milliárd forint volt az uniós támogatás. Fotó: Magasi Dávid

Mint ismeretes, Sopron 2001-ben nyert a beruházásra vissza nem térítendő uniós támogatást, melyet a város a térség többi önkormányzatával összefogva a környezet védelme érdekében akar megvalósítani. A támogatás a beruházási költség ötven százaléka. A projekt tervezett teljes beruházási költsége 18,68 millió euró (körülbelül 4,5 milliárd forint), a támogatás mértéke pedig nagyjából a fele, mintegy 2,36 milliárd forint. A fejlesztési munka eredményeit tegnap megtekintette Fodor Tamás polgármester is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Könyv Sopronról, horvát szemmel

Sopron - Napjainkig több évszázadot felölelő könyv jelenik meg Sopronról, a városban és környékén… Tovább olvasom