Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Új otthont kaptak a kigyulladt ház lakói

Sopron - Az önkormányzat lakást biztosított azoknak a károsultaknak, akiknek megsérült otthonuk az április 27-én történt bánfalvi tűzesetben. A Kolostorhegy utcai ház teteje kigyulladt és beomlott.
Egy önkormányzati és két magántulajdonú lakás sérült meg abban a bánfalvi tűzesetben, melyet egy kigyulladt kémény okozott április 27-én. Az egyik gerenda felizzott a kémény hőjétől, a tűz továbbterjedt és szinte az egész tetőszerkezet átizzott. Félő volt, hogy az omlást nem lehet elkerülni, ezért a tűzoltók a tetőszerkezet megsérült részeit eltávolították.
A három otthonból kettőben még mindig látszanak a tűz nyomai. Látszik, hogy az itt élőknek gyorsan kellett menniük; a konyhaasztalon még az élelmiszerek is kinn vannak, a lakásban azonban a mindennapi élet nyomain kívül a háztető romjai is megtalálhatók.

Az épület egyetlen lakója Major Józsefné, az ő otthona nem sérült meg. Fotó: Magasi Dávid
Az épület egyetlen lakója Major Józsefné, az ő otthona nem sérült meg. Fotó: Magasi Dávid

– Szomszédaim most nincsenek, hiszen mindenkit elköltöztettek – mondta el a Kisalföldnek Major Józsefné, az épület jelenleg egyetlen lakója.

Az idős asszony szerencsés volt, a tűzoltók még
azelőtt megérkeztek és cselekedtek, mielőtt a tűz az ő lakására is átterjedt volna. Szerencsés, hiszen mint mondja, nem is tudott volna hová menni, ha az ő otthonát is elérik a lángok.

– Az önkormányzat segített a bajbajutottakon – tudtuk meg Kuslics Balázs sajtóreferenstől.

– Nemcsak a városi tulajdonú lakás bérlőjét, de az öröklakás idős tulajdonosát is elköltöztették, a felajánlott lakásokat mindketten elfogadták. A megsérült épületet pedig a Sopron Holding teszi rendbe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jön Manu Chao is a VOLT-ra!

Sopron - Hetvenezer hazai és külföldi vendéget várnak a szervezők az idei, tizenhatodik VOLT… Tovább olvasom