Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Új főmérnök új szemlélettel Sopronban

Új főmérnök dolgozik a városházán; Schekulin Nándor a versenyszférából érkezett, és az ott szerzett gyakorlati tapasztalatait szeretné az önkormányzatnál is kamatoztatni.

A fejlesztési beruházások irányítása, szervezése és ellenőrzése a feladata a városi főmérnöknek, február közepétől pedig Schekulin Nándor jelenti a kapcsot az önkormányzat és a kivitelezést végzők között. Az új főmérnök bár 42 évével fiatal ember, komoly szakmai tapasztalattal érkezett a városházára.

– Műszaki ellenőrként korábban is volt kapcsolatom az önkormányzattal, valószínűleg ez is közrejátszott abban, hogy felkértek a feladatra. Gondolkodtam rajta, de nem sokáig, már csak azért sem, mert számomra ez az egyik legmagasabb szakmai kihívás – mondja mosolyogva az új főmérnök. Tősgyökeres soproni, a gépipari technikumban, majd a Ybl-főiskolán végzett 1997-ben. Még a kezében sem volt a diplomája, már a Stettin-Hungaria kft.-nél vállalt munkát, ahol végigjárta a ranglétrát és 2002-ben építésvezetőként búcsúzott. Az Origo–Sánta zrt.-nél beruházási üzletágvezetőként dolgozott ezt követően egészen februárig.

Schekulin Nándor: – A városházán sokrétű a feladat, számoltam azzal, hogy nem nyolcórás állást vállalok.
Schekulin Nándor: – A városházán sokrétű a feladat, számoltam azzal, hogy nem nyolcórás állást vállalok.


– A városházán sokrétű a feladat, számoltam azzal, hogy nem nyolcórás állást vállalok. Az előkészítéstől az átadásig kell koordinálni a beruházásokat, összedolgozva más szakemberekkel házon belül és kívül is. Azt is tudom, olyan embert kerestek a feladatra, aki járatos a kivitelezésben. Nos, én sem az a típus vagyok, aki az íróasztal mögött „építkezik". A versenyszférában elvárás a gyors reagálás, a pontosság, igényesség, ez nem lehet másként az önkormányzatnál sem. Egyelőre még kevés időt töltöttem el itt ahhoz, hogy ezt megítélhessem, de hasonlónak látom itt is az elvárásokat – vélekedik Schekulin Nándor, aki Sopron főmérnökeként is fontosnak tartja, hogy tovább tanulja mindazt, amiben már évtizedek óta él.

– Olyan nincs, hogy valami ne lehetne még szebb, még jobb vagy fejleszthető. Hatalmas területet kell átlátnom ebből a székből, és én nem leszek rest megtanulni mindazt, amit még tudnom lehet – zárta a főmérnök. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Királyi úton jár dr. Boonying

Míg Thaiföldön az óvodában már négyéves korban elkezdik tanítani az írás-olvasást, addig a magyar gyerekek képességeit inkább játékos formában fejlesztik. Tovább olvasom